Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

Σε δραματική άνοδο το εξασθενές στη Θήβα

Μεγάλη σημειώνει η συγκέντρωση του εξασθενούς χρωμίου σε πολλές πηγές της πόλης όπου σε μερικές περιπτώσεις φθάνει έως και τα 37 μg/lt. Μέσα σε λίγους μήνες η μόλυνση.... τραβά την ανηφόρα, επιβεβαιώνοντας αυτό που απο την αρχή επισημαίνουμε:
Όσο δεν εντοπίζουν και δεν σφραγίζουν τις εγκαταστάσεις που ρυπαίνουν, τόσο το πρόβλημα θα διογκώνεται. Και αυτό είναι πρώτα και κύρια ευθύνη της Νομαρχιακής Αρχής και του ΥΠΕΧΩΔΕ. Είναι όμως και ευθύνη της Δημοτικής Αρχής που αντί να παραδεχθεί το πρόβλημα, να κινητοποιήσει τους κατοίκους και να πιέσει με κάθε τρόπο το Νομάρχη και το Σουφλιά να βρούν λύση, προτίμησε να τα βάλει με τους πολίτες και προσπάθησε να αποδείξει ότι το νερό δεν έχει πρόβλημα.
Σχετικά αναλυτικό ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού (το βίντεο : http://www.skai.gr/master_avod.php?id=72062&cid=1485&bc=1485&lsc=1) και στις ειδήσεις στις 21.00 εχθές το βράδι.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ...
ΤΟ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΦΩΝΑΖΑΜΕ , ΑΛΛΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΒΙΓΓΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ..ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΕΒΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ..
ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ..ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΗΣΗ, ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΝΕΤΕ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ..
ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ...ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΖΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

το αναδημοσιέυσαμε. Απόψε το βράδυ στις 21:00 σε ζωντανή σύνδεση από την πλατεία της θήβας θα γίνει νεο ρεπορταζ του ΣΚΑΙ για το νερό της πόλης.

Ανώνυμος είπε...

Θήβα- Λιβαδειά- Οινόφυτα, όλοι οι δήμαρχοι τα ίδια λένε τελικά. Κόλλησε η βελόνα. Ζητείται σοβαρός να παραδεχτεί ότι υπάρχει πρόβλημα και να πει και τι θα κάνει να το αντιμετωπίσει. Μπάαααα.

Sarangi είπε...

Είναι βέβαιο:
Όσο δεν λαμβάνονται μέτρα και η ρύπανση συνεχίζεται, πολύ σύντομα οι συγκεντρώσεις του εξασθενούς θα ξεπεράσουν τα 50μg/lt. Τότε τι θά κάνουν οι "αρμόδιοι" για να υδροδοτήσουν την Βοιωτία; Μήπως θα εισηγηθούν την αύξηση των τιμών των ορίων;

Ανώνυμος είπε...

δύο είναι τα ερωτήματα:
1)Εχουν δικαίωμα να μας δίνουν συνεχεια την δόση μας;σε χρώμιο 6.
2)γιατί δεν λένε κουβέντα για τους
"αδειοδοτημένους" ρυπαντές ;
Είναι προφανές, η σιωπή είναι χρυσός!!!!!

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Ανώνυμε ετοιμάζονται προσφυγές και στο Ευρωπαικό δικαστήριο με θέμα ακριβώς αυτό: το δικαίωμα μας σε απόλυτα ασφαλές νερό για να μην παίζουμε με τα όρια.Ας μην ξεχνάμε ότι ούτε και για τους σωλήνες αμιάντου υπήρχε αποδεδειγμένη βλάβη αλλά αντικαταστάθηκαν τα δίκτυα ύδρευσης.

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

sarangi,πολύ σωστή η παρατήρηση σου -δυστυχώς όπως ξέρεις ήδη σε συγκεκριμένες γεωτρήσεις είναι πολύ παραπάνω απο 50 οι τιμές. Και τι γίνεται με την δυσφήμιση των αγροτικών προιόντων; υπάρχουν πληροφορίες ότι οι παραγωγοί Θήβας Οινοφύτων έχουν πρόβλημα; γιατί εμείς έχουμε ακούσει κάποια περιστατικά σε λαικές.

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Λίλο, την απάντηση την δίνουν ακόμη και οι ίδιοι και μετά την παίρνουν πίσω και άντε πάλι, προκειμένου να δημιουργούνται συγχύσεις. Όσο για την παροιμία πράγματι: για τους αρμόδιους να ελέγχουν η σιωπή μπορεί να είναι μεταφορικά και κυριολεκτικά χρυσός.

Ανώνυμος είπε...

OLOI OI ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 7¨΄30 ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΕΙΑ