Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Aντιρρήσεις στην επέκταση της 2ης μονάδας αερίου στην Αντίκυρα

Στις 4 Ιανουαρίου 2010 έληγε η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων στην ΡΑΕ για την αίτηση αύξησης της ισχύος της 2η ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας της ENDESA HELLAS (;;;;;) στον Αγ. Νικόλαο Βοιωτίας.

Περιμέναμε την Κοινότητα Αντίκυρας να στείλει τις αντιρρήσεις της στη ΡΑΕ για την κατά 13% αύξηση της ισχύος στην επίδικη δεύτερη μονάδα του Αγ. Νικόλαου αλλά ….μάταια, θα μάζευαν φαίνεται τα τραπέζια από την γιορτή παραχώρησης του οικοπέδου…

Περιμέναμε από το Δήμο Διστόμου… μάταια πάλι. Μάλλον ετοιμάζουν τους προβολείς στη δωρεά για την ανακατασκευή του γηπέδου στον όμορο Δήμο.

Από την Κοινότητα Κυριακίου για να είμαστε ειλικρινείς δεν περιμέναμε και τίποτα…..

Η Νομαρχία Βοιωτίας χρονιάρες μέρες ήταν απασχολημένη με τα εγκαίνια του νέου συνεδριακού χώρου στο ισόγειο του Διοικητηρίου και δεν πρόκαναν.

Εν τέλει αποφασίσαμε εμείς της «Αρτέμιδας» για μια ακόμη φορά να αντισταθούμε στις ορέξεις των «μεγαλοδωρητών» και αποστείλαμε τις αντιρρήσεις της κίνησης μας για την ανεξέλεγκτη όπως φαίνεται αύξηση της ισχύος στην 2Η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής.

Ελπίζουμε στην επόμενη αίτηση - γιατί θα υπάρξει και επόμενη αίτηση για περαιτέρω αύξηση - να βρουν τον χρόνο οι αρμόδιοι να ασχοληθούν…

Διαβάστε το πλήρες κείμενο: Οι αντιρρήσεις προς τη ΡΑΕ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην επόμενη αίτηση θα είναι ακόμα πιο απασχολημένοι. Τους κάλεσε ο Καλλικράτης σε δημόσια διαβούλευση !

Ανώνυμος είπε...

Σας γνωρίζω ότι η περιοχή που είναι εγκατεστημένο το εργοστάσιο του Αλουμινίου της Ελλάδος και ο σταθμός συμπαραγωγής λέγεται Άγιος Σπυρίδωνας και όχι ΄Αγιος Νικόλαος όπως αναγράφεται στο σχολιο σας .Δεν φτάνει που οι Στειριώτες παρεχώρησαν τα κτήματά τους εκείνη την εποχή αντί πινακίου φακής στο Αλουμίνιο , αυτό δεν σεβάστηκε τίποτα και σαν τους Καταλανούς τους άλλαξε τα τοπωνύμια και τα .... φώτα.
Ο Δήμος Διστόμου και το Τοπικό Συμβούλιο Στειρίου είναι ξενύχτηδες από τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων και δεν προλαβαίνουν.

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Ανώνυμε 1:20
Eυχαριστούμε - χρησιμοποιούμε το Αγ.Νικόλαος επειδή είναι πιο γνωστό ως περιοχή εγκατάστασης του Αλουμινίου

Ανώνυμος είπε...

Τοτε τι να πει και το Δίστομο, αγαπητέ Στειριώτη, που του πήραν ολη τη γη για να κανουν τον οικισμο, του αλλαξαν το ονομα, το ειπαν ανιστορητα ''Ασπρα σπιτια,, και τον Αγιο Νικολαο που ειχε τα πιο ωραια οικοπεδα για να φτιαξουν το εργοστασιο που συνορευει, οπως πολυ σωστα ειπες, με το Στειρι.
Το Αντικυρα ειναι λαθος. Απο που κι ως που Αντικυρα εκει;