Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

Με ΜΑΤ μας υποδέχτηκε το ΥΠΕΧΩΔΕ-

"Θερμή" υποδοχή επιφύλαξε το ΥΠΕΧΩΔΕ σε, περίπου, 15 εκπροσώπους της Συμπαράταξης, των Ενεργών πολιτών Εύβοιας και της Επιτροπήςαγώνα κατοίκων Ωρωπού. Στην αρχή, δεν μας άφησαν να μπούμε στο Υπουργείο, επιτρέποντας μόνο σε τρείς να ανεβούν, μέχρι τον προθάλαμο του Υπουργού, όπου και παρέλαβαν το ψήφισμα χωρίς να μας δεχτούν. Στη συνέχεια, όταν κρατήσαμε πανώ και σημαίες στο απέναντι πεζοδρόμιο, έστειλαν τα ΜΑΤ και μας παρήγγειλαν να φύγουμε , γιατί μάλλον χαλούσαμε την εικόνα του εορτάζοντος σήμερα υπουργείου.


Απαντήσαμε αξιοπρεπώς με συνθήματα, και τότε τα ΜΑΤ έγιναν ακόμη περισσότερα και μάλιστα άρχισαν οι... στενές επαφές και η εκατέρωθεν ένταση. Παρά τον εκνευρισμό, μια και οι αριθμητικές αναλογίες ήταν συντριπτικά εναντίον μας, αποχωρήσαμε απο το πεδίο της αντιπαράθεσης και στηθήκαμε για λίγο στο φανάρι της Χαρ.Τρικούπη και Αλεξάνδρας, πάντα συνοδευόμενοι απο τις άοκνες αστυνομικές δυνάμεις του τόπου μας.
Απο τη σημερινή εμπειρία πήραμε ένα ακόμη μάθημα:

1ον ότι οι ενεργοί πολίτες που έχουν το θράσος να διαμαρτύρονται για όσα τους βλάπτουν, δεν έχουν δικαίωμα στον δημόσιο χώρο: όχι μόνο δεν επιτρέπεται η είσοδος στα -δημόσια - Υπουργεία αλλά ούτε καν το να στέκονται σε κοινόχρηστους χώρους πλησίον των -δημόσιων - Υπουργείων.

2ον ότι είναι μεγάλο λάθος να ενημερώνει κανείς τον Υπουργό ότι θέλει να τον συναντήσει γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φάει πόρτα και μάλιστα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο
(είχαμε κάνει το λάθος να "κλείσουμε " απο μέρες με το γραφείο του, τη συγκεκριμένη συνάντηση).
Μέχρι νεωτέρας.....

7 σχόλια:

paraxeno είπε...

Έτσι είναι φίλοι μου, σε εναν κόσμο όπου το κοινό όφελος αντιμάχεται άλλα ιδιωτικά οφέλη, δικαίωμα σε διεκδικήσεις έχουν μόνο εκείνοι που έχουν την "ισχύ" και όχι εκείνοι που έχουν το "δίκαιο και το αυτονόητο"

Μην πτοείστε όμως, προσπάθειες σαν τις δικές σας βοηθούν πολλούς από εμάς να παλεύουμε αντίστοιχα σε μικρούς ιδιωτικούς χώρους, ή και να προσπαθούμε με τρόπους ομοιους με τους δικούς σας... και ευρύτερα όταν δίνεται η δυνατότητα...

Καλά κουράγια στη συνέχεια του αγώνα σας...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ/ή paraxeno, παράξενο όσο και γελοίο είναι να γίνεται επίδειξη τόσης υπερβολικής ισχύος σε μια ολιγάριθμη αντιπροσωπεία. Το ότι δεν μας δέχθηκε ούτε ένας που να ακούσει έστω και για τα μάτια τη διαμαρτυρία μας και εν συνεχεία έστειλαν και τόσα ΜΑΤ να μας διώξουν δείχνει μια παλαιολιθική αντίληψη της πολιτικής. Εκτός πια και αν είμαστε τόσο επικύνδινοι και δεν το έχουμε καταλάβει.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως και εγώ πιστέυω ότι κάθε προσπάθεια δημιουργεί ένα μικρό ή μεγάλο αποτέλεσμα στην κονωνία. Χθές βράδυ στη Λάρυμνα,έγινε μια ακόμη σύσσωμη εκδήλωση κατά του λιθάνθρακα όταν μόλις πριν απο λίγους μήνες οι τοπικοί παράγοντες ήταν υπερ της μονάδας ΛΑΡΚΟ - ΔΕΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΤΑ ΜΑΤ?

Ανώνυμος είπε...

ανησύχησες;;;

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΜΑΤ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ

Ανώνυμος είπε...

^^ Κατα το : "Για την ασφάλεια σας, μείνετε σπίτι, μείνετε ήσυχοι, ΣΚΑΣΤΕ"? ή κατα το: "Ένας αστυνομικός θα είναι πάντα έξω απ'το σπίτι σας, για σας, ΜΟΝΟ για σας."? Ή μήπως κατα το: "Σκοτώνω Ιρακινούς για την ασφάλειά τους."
Διαλέγεις και παίρνεις, ποιο γουστάρεις καλύτερα?
Νούμερο.