Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2008

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΥΑΣ

(ΞΕ) ΠΩΛΕΙΤΑΙ


Με συγκέντρωση, κατάληψη της Νεροτριβής και συμβολική επαναλειτουργία, μέχρι αργά το βράδυ, διαδήλωσαν χθες οι πολίτες της Λιβαδειάς και οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση, την απαίτησή τους η περιοχή της Κρύας να παραμείνει περιουσία της πόλης.

Η προκήρυξη της πρωτοβουλίας πολιτών Λιβαδειάς :
Το ξεκίνημα του νέου χρόνου, σημαδεύεται στη Λιβαδειά από το κλείσιμο όλων των δημοτικών εγκαταστάσεων στην ΚΡΥΑ.
Με θολούς χειρισμούς, ψεύτικες υποσχέσεις και κρυφές συνεννοήσεις, η δημοτική αρχή διέλυσε αιφνίδια, στην εκπνοή του 2007, τη ΔΕΠΑΛ και παρέδωσε το ΞΕΝΙΑ στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα.
Όμως η μοναδική περιοχή της Κρύας, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Λιβαδειάς, δεν τους ανήκει. Ανήκει σε όλους μας.
Η θλιβερή εικόνα της Κρύας το τελευταίο διάστημα έχει ήδη βλάψει σοβαρά την πόλη και τα αισθήματά μας. Όλοι μαζί πρέπει να επιβάλλουμε:
- να επιστραφεί το ΞΕΝΙΑ, να ανοίξει πάλι και να λειτουργήσει προς όφελος της πόλης μας.
- η περιοχή να παραμείνει δημοτική.
Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους που μένουν στο δρόμο και χωρίς να τους έχουν καταβάλει δεδουλευμένα και στους συμπολίτες μας που θίγονται.

Η Κρύα είναι κοινή μας περιουσία. Δεν την εκχωρούμε.

Σήμερα, στην τελετή των Θεοφανείων, οι πολίτες και οι εργαζόμενοι, ύψωσαν πανώ, μοίρασαν προκηρύξεις και φώναξαν μετά τη λήξη της τελετής:

"Η Κρύα θα μείνει στη Λιβαδειά"

"Δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι, με πνεύμα δεν χορταίνουν οι απολυμένοι"

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΘΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ! ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΞΕΝΙΑ, ΜΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟ, ΜΙΑ ΣΤΗ ΝΕΡΟΤΡΙΒΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΟ - ΞΕΝΙΑ

Το διαμάντι της πόλης μας είναι βομβαρδισμένο από την σημερινή κοινωνία.Σαν δημότες είναι χρέος μας να το αλλάξουμε.Εξω τα μικροκομματικά ,προσωπικά συμφέροντα και οικονομικά οφέλη.
Μέσα η τέχνες μέσα η εκπαίδευση,μέσα οι συζητήσεις.
Σαν πρωτοβουλία ανεξάρτητης νεολαίας
Στοχεύουμε στην δημιουργία αυτόνομου πολιτιστικού κέντρου στο χώρο του Ξενία το οποίο θα απευθύνεται και θα ελέγχεται απο όλους τους κατοίκους Λειβαδιάς.
Για αρχή η διαδικασία που προτείνουμε είναι να φτιαχτεί μια λίστα με όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή τη προσπάθεια.Έπειτα να γίνει μια ψηφοφορία για να εκλεχθεί ένας σύλλογος που θα είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων που θα λάβουν χώρα στο αυτοδιαχειριζόμενο κέντρο.
Οι δραστηριότητες θα αποσκοπούν στην ανέγερση του κτιρίου και στη διαμόρφωση του χώρου. Δεντροφύτευση, καθαρισμός του ποταμού και της περιοχής και άλλες.
Όταν πια θα είναι έτοιμος ο χώρος θα γίνονται γενικές συνελεύσεις κάθε εβδομάδα οπου θα αποφασίζονται οι δραστηριότητες.Θα λαμβάνουν χώρα μουσικές εκδηλώσεις,εκθέσεις,σεμινάρια και προβολές ταινιών…
Επιστροφή στη παράδοση , συγκέντρωση λαικών ιστοριών και αναβίωση εθίμων.Το πολιτιστικό κέντρο αυτό θα είναι ο τόπος συνκεντρώσεως των κατοίκων όπου με βάση τη γνώση , τη τέχνη, την εκπαίδευση θα μπορούν να διαχειριστούν , κατόπιν συζήτησης , αυτό το μοναδικό μέρος.
Μετά από δύο συνελεύσεις που λάβανε χώρα στον Ξενία προτείνουμε το εξής σχέδιο για την λειτουργία και οργάνωση του αυτοδιαχειριζόμενου πολιτιστικού κέντρου.

Δημιουργία συλλογικοτήτων ανα γνωστικό αντικείμενο(μουσικη,χορος,ζωγραφική,θέατρο,κινηματογράφος,αθλήματα,επιστήμες και λοιπές πολιτιστικές δραστηριότητες).

Συνέλευση ανα συλλογικότητα.
Κάθε συλλογικότητα θα αποφασίζει για τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις που θα αφορούν το αντικείμενό της.

Γενική συνέλευση. Κάθε απόφαση θα αναφέρεται στη γενική συνέλευση και μετά θα ανακοινώνεται στο πίνακα ανακοινώσεων της κάθε συλλογικότητας.
Ήδη υπάρχοντες σύλλογοι ή μεμονωμένα άτομα που επιθύμουν τη χρήση του χώρου ως έκθεση ή για διεξαγωγή εκδηλώσεων θα μπορούν να αναφερθούν στη γενική συνέλευση.
Το Ξενια είναι κληρονομιά όλων μας και πρέπει να τον προστατέψουμε.Ο μόνος σκοπός που υπάρχειγια τον Ξενία μέχρι στιγμής είναι να παραχωρηθεί σε κάποια κερδοσκοπική εταιρεία που θα καθιστά δύσκολη την πρόσβαση σε όλους καθώς η εκμετάλλευση του θα γίνεται με τον πιο φιλάργυρο τρόπο.Αυτό θέλουμε;
Aς κλείσουμε την τηλεόραση, ας βγούμε ολοι εξω και να διεκδικήσουμε αυτό το μέρος που ανήκει σε όλους, μικρούς και μεγάλους.
ΔΕΝ πρόκειται για κατάληψη πρόκειται αυτοδιαχείριση του χώρου από τους κατοίκους της πόλης εφόσον οι εμπλεκόμενοι παράγοντες έχουν αποτύχει παταγωδώς εδώ και χρόνια(και εξηγούμε γιατί).
Σ΄ αυτό το χώρο έχουν δουλέψει πολλά άτομα. Όλοι αυτοί που είχαν συνναλαγές και έχουν ζημειωθεί από αυτή την πρώην υπερχρεωμένη δημοτική επιχείρηση.Η υποθεση αυτή βρίσκεται στα δικαστήρια.Το κάψιμο του Ξενία ηταν τελικά μια απροκάλυπτη κομπίνα για να μπει στο εμπόριο ένα μερος ανεκτίμητης αξίας για κάθε λειβαδίτη και κάθε λειβαδίτης και λειβαδίτισσα εχει δικαιωμα σ’αυτό.
Τι εχετε σκοπό να γίνει αυτος ο χωρος στο μέλλον?

Ανώνυμος είπε...

Κυριακή 16:00 10/10/2010 στο Ξενία,
ανοιχτή συνέλευση.