Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Σαράντι


ΚΑΛΕΣΜΑ

Όχι στην καταστροφή της γης, του αέρα και της θάλασσας
Η ζωή των κατοίκων πάνω από τα κέρδη των βιομηχάνων

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που είτε ζείτε μόνιμα στα Χώστια και στο Σαράντι, είτε έρχεστε τακτικά ή περιστασιακά, για να απολαύσετε τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας. Σε όλους εσάς, που θεωρείται ότι έχετε το αυτονόητο δικαίωμα να καλλιεργείτε τη γη, να παράγετε λάδι χωρίς τοξίνες, να ασχoλείσθε με την κτηνoτροφία, με την αλιεία, την μελισσοκομία, να ζείτε από τον τουρισμό, να κολυμπάτε στις καθαρές παραλίες μας, να απολαμβάνετε τα αγαθά που πλούσια η φύση χάρισε στην περιοχή μας. Μήπως όμως αυτό το δικαίωμα στην περιοχή μας σήμερα κάποιοι το απειλούν άμεσα; Mήπως θα πρέπει να διεκδικήσουμε ξανά, αυτά που τόσα χρόνια ήσαν αυτονόητα δικαιώματά μας;
Στην περιοχή μας, όπως σας είναι ήδη γνωστό, έχει θεσμοθετηθεί η Βιομηχανική Περιοχή Θίσβης, εντός της οποίας λειτουργεί σήμερα η «Σωληνουργεία Κορίνθου», που χρησιμοποιεί μαζί με την ΕΛΒΑΛ και την ΧΑΛΚΟΡ το λιμάνι στο Βαθύ. Αυτό που δεν σας είναι καθόλου γνωστό, γιατί σκόπιμα αποσιωπείται, είναι η ρύπανση που προκαλεί στο περιβάλλον της περιοχής μας το εργοστάσιο αυτό και ότι για χρόνια λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας. Σας έχουν αποκρύψει ακόμα ότι το λιμάνι στο Βαθύ, λειτουργεί παράνομα με την ανοχή όλων των επίσημων φορέων, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας της θάλασσας, χωρίς χώρους αποθήκευσης για τα απόβλητα των πλοίων, χωρίς να υπολογίζονται οι επιπτώσεις που έχει η λειτουργία του στην υγεία των κατοίκων και των εργαζόμενων της περιοχής.
Ίσως δεν γνωρίζετε ακόμα, ότι στην περιοχή μας ξεκίνησαν οι χωματουργικές εργασίες για να εγκατασταθεί σύντομα, ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο, το οποίο με την λειτουργία του θα γεμίσει την περιοχή μας με ρύπους, (περίπου 900.000 τόνους Διοξειδίου του Άνθρακα τον χρόνο) και­ με τοξικές ουσίες που δημιουργούν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, καρδιαγγειακές παθήσεις, νέφος, όξινη βροχή σε μια μακρινή ακτίνα από τον χώρο εγκατάστασης.
Για όλα αυτά και όχι μόνο, τα ζητήματα, για να σταματήσουν οι παρανομίες που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας, για το μέλλον των παιδιών μας:

Σας καλούμε σε ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, Σάββατο 19 Ιουλίου 2008, ώρα 8 μ.μ., στην Παραλία Σαράντι.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΖΕΥΓΑΡΙ ΝΕΚΡΟ από ΧΙΟΝΙΑ ΜΕΣΟΚΑΛΟΚΑΙΡΟ στα Πυρηναία, 2 ΝΕΚΡΟΙ από ΧΙΟΝΙΑ στη Γερμανία - 6 με υποθερμία!...
ΧΙΟΝΙΣΕ επίσης στην Καλιφόρνια, την Κίνα κ.α.

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/2091625/Avalanche-in-Pyrenees-kills-British-couple.html
http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,565678,00.html
http://www.mymother%20lode.com/%20News/article/%20kvml/1216079663
Ενώ η ΝΑΣΑ από την Πρωτομαγιά ανήγγειλε με καθυστέρηση ότι εισήλθαμε σε φάση ψύξης...
(http://earthobservatory.nasa.gov/Newsroom/NewImages/images.php3?img_id=1801)

Αμέσως μετά την Ινδία, και η Ρωσία πιο έντονα κατά των λαμογιών της "υπερθέρμανσης", όπως ο πάμπλουτος, πολυβραβευμένος ραδιενεργός γενοκτόνος Γκορ.

http://epw.senate.gov/public/index.cfm?FuseAction=Minority.Facts&ContentRecord_id=09df614e-802a-23ad-46c9-8a90fcb5569a
http://www.hindu.com/2008/07/10/stories/2008071055521000.htm
Εκδηλώθηκε ρήγμα στην Ένωση Φυσικών τής Δολαρίας κατά της τρομολαγνείας των υπερθερμασμένων!
http://www.aps.org/units/fps/newsletters/200807/editor.cfm
Να κι άλλος ένας που βρήκε το ΘΑΡΡΟΣ να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος επί χρόνια υποστηρίζοντας τη συλλογική ενοχοποίησή μας για τις φυσικές αλλαγές στο κλίμα:
http://www.theaustralian.news.com.au/story/0,25197,24036736-7583,00.html
Κι ένας που ομολογεί πώς μαγείρευαν καιρικά δεδομένα, από αυτά που χρησιμοποιούνται εναντίον μας:
http://wattsupwiththat.wordpress.com/2008/07/17/fabricating-temperatures-on-the-dew-line.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την αποσιώπηση σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει με το κλίμα και ποια είναι η δοκιμασμένη προσαρμογή
, εδώ
και εδώ: http://www.youtube.com/v/dXSHtsOztRk.