Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Εντυπωσιακή συγκέντρωση στο Βαθύ

Μετά από προσυγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στη Θίσβη, πλήθος κόσμου (περίπου 300 άτομα) υπό το άγρυπνο βλέμμα της – διακριτικής κατά τα άλλα - αστυνομίας, συγκεντρώθηκε στο Βαθύ του όρμου της Νούσας το βραδάκι της 23 Αυγούστου 2008.

Κάτοικοι της περιοχής, συναγωνιστές από την Αθήνα, μέλη του δικτύου "Πολίτες κατά του λιθάνθρακα" και μεγάλος αριθμός μελών της Συμπαράταξης Βοιωτών για το Περιβάλλον από τη Θήβα, τη Λιβαδειά, τα Βάγια, την Κορώνεια, τα Οινόφυτα, τον Αλίαρτο, τις Θεσπιές και τη Θίσβη έδωσαν για μια ακόμη φορά το δυναμικό τους παρόν στον αγώνα για τη σωτηρία της Θίσβιας χώρας, ενάντια στο υπό κατασκευή εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής, στο παράνομο λιμάνι και την αυθαίρετη καταπάτηση του δημόσιου χώρου και τη μετατροπή της περιοχής σε βιομηχανική χαβούζα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε το σούρουπο με ομιλίες μελών της επιτροπής αγώνα και της Συμπαράταξης. Περιγράφηκαν τα προβλήματα που μαστίζουν την περιοχή, αναπτύχτηκαν οι συλλογιστικές και τονίστηκαν τα αισιόδοξα μηνύματα, που προέκυψαν από την προσέλευση του κόσμου, ενώ τονίστηκε η απουσία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θίσβης. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα (DJ set πάρτυ) που επιμελήθηκαν οι ACTIVE MEMBER.

Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης αναρτήθηκε πανό στα βράχια της δυτικής πλευράς του όρμου, που παρέπεμπε στην εκδήλωση κατά του λιθάνθρακα, που θα πραγματοποιηθεί στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης (Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 6 μ.μ.), ενώ κατά τη διάρκεια του μουσικού προγράμματος ακτιβιστές γκρέμισαν συμβολικά τμήμα του συρματοπλέγματος, που παράνομα είχε τοποθετηθεί αποκλείοντας τμήμα του όρμου από τους πολίτες.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε σε όλους η βιαιότατη συμπεριφορά των φερόντων τον πολιτισμό στην περιοχή απέναντι στο Περιβάλλον, αφού οι εκσκαφές και τα μπαζώματα θυμίζουν τοπίο, που πρέπει επειγόντως να εξαφανιστεί από το χάρτη. Η εικόνα δε της φραγμένης εισόδου του λιμανιού θυμίζει συνοριακό φυλάκιο, που οδηγεί σε χώρα αποκλεισμένη από τον υπόλοιπο κόσμο.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΟ ΒΑΘΥ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΙΣΒΗΣ!
ΝΑ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΒΙΠΕ!
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετά και από αυτή την πετυχημένη -κατ' εμέ- συγκέντρωση στο Βαθύ ας οργανωθούμε τώρα για τη Δ.Ε.Θ., όπου θα διαδηλώσουμε πολίτες κατά του Λιθάνθρακα από όλη τη χώρα. Η Βοιωτία πρέπει να κάνει αισθητή την παρουσία της.
Ας ενεργοποιηθούμε και ας ειδοποιήσουμε τα παιδιά από τη Βοιωτία, που σπουδάζουν εκεί να μας συναντήσουν στην Καμάρα, το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη.
Αναμένεται υλικό και αφίσες

Ανώνυμος είπε...

Ελένη thank you.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΔΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΕ ΛΟΥΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ [ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΔΟΜΒΑΙΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚ/ΤΑ Η ΜΠΟΜΠΗ ΓΙΟΥΧΑΡΙΖΑΝ? ] ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Οι Σύλλογοι των διαφόρων περιοχών, ξεπεσμένοι πλέον ιδεολογικά και μη έχοντας σαν στόχο να ανεβάσουν το πολιτιστικό επίπεδο των συμπολιτών τους αλλά δραστηριοποιούμενοι σε ενέργειες που αρέσουν στον κόσμο (σκυλάδικα, γυφτοπανήγυρα κ.α. βλέπε Κιάμος στο Μοσχοπόδι) με σκοπό τις δήθεν συσπειρώσεις στηρίζουν τη λειτουργία τους σε χορηγίες. Έτσι ικανοποιείται η ματαιοδοξία των προέδρων τους αλλά είναι πλέον δέσμιοι των χορηγών. Οι χορηγοί όμως σήμερα είναι οι ίδιοι που εποφθαλμιούν τη γη μας. Παραδείγματα:
Ο Μυτιληναίος αγόρασε και μοίρασε 3.000 εισιτήρια για τη συναυλία της Αλεξίου στη Δεσφίνα.
Ο ίδιος Μυτιληναίος πληρώνει ημερολόγια, έντυπα και διαφημηστικά Συλλόγων, που ασχολούνται με τη φύση μάλλον με ένα δικό τους τρόπο.
Ψάξτε λίγο και στη Θίσβη-Δομβραίνα κλπ να δείτε μπας και υπάρχει μέγας ευεργέτης, που μπροστά του γονατίζουν όσοι καμαρώνουν στις παρελάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Στη Δεσφίνα παρακολούθησαν τη συναυλία της Χαρούλας σχεδόν 6.000 άτομα. Από αυτούς οι 3.000 πονηροί Έλληνες πήραν τσάμπα εισιτήριο από αυτά της ΧΟΡΗΓΙΑΣ Μυτιληναίου.
Για 10 Ευρώ...................
Μπροστά-μπροστά στη συναυλία οι γραβάτες, οι κοιλιές, οι σβέρκοι με δωρεάν εισιτήριο φυσικά. Πήγαν να τραγουδήσουν με τη Χαρούλα τα τραγούδια της νιότης τους, τότε που ήταν επαναστάτες ντε!!!
o tempora o mores!!!!
Παρά πίσω οι παρά τω ισχυρώ και στο τέλος όρθια η πιτσιρικαρία.
Όταν ανέβηκε η Χαρούλα λέει: Τα παιδιά γιατί κάθονται εκεί πίσω; Ελάτε όλοι μπροστά....
Κάνει γιούργια λοιπόν η νεολαία και πέρασε μπροστά από τους επισήμους και τους εξαφάνισε
ΜΠΡΑΒΟ ΧΑΡΟΥΛΑ....ΕΔΕΙΞΕΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΧΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΙ ΓΡΑΒΑΤΑΚΗΔΕΣ. ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ
(έτσι μου το διηγήθηκαν δεν ήμουν στη συναυλία)

Ανώνυμος είπε...

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροματίου ήταν παρόν, όπως και άτομα από άλλους συλλόγους της περιοχής...Μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι! Στηρίζω κάτι δεν σημαίνει οτι φαίνομαι κιόλας...!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε από το Μαυρομάτι
έχεις απόλυτο δίκιο και συγνώμη γιατι δεν το τοποθέτησα ορθά.
Εννοείται ότι η κριτική μου δεν αφορά όλους.
Ποτέ δεν ισοπεδώνουμε όταν αναφερόμαστε κάπου.
Προφανώς και υπάρχουν παντού άνθρωπο ευαίσθητοι, που δεν επιδεικνλυονται αλλά αγωνίζονται σιωπηλά.