Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ" ΣΤΗ ΜΗΛΟ

Από το Πρώτο Θέμα:
Στην κατάθεση μήνυσης σε βάρος των φυσικών και ηθικών αυτουργών για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος προχώρησε προχθές το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», καθώς και ο δημοσιο­γράφος Τάσος Καραμήτσος ύστερα από απειλές που δέχθηκε ο ίδιος και η οικογένειά του από μια «μαφία» που αυτοπροσδιορίζεται ως «προστάτες των μεταλλείων της Μήλου».
Η μήνυση αφορά στα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και της ηθικής αυτουργίας στα παραπάνω αδικήματα και κατατέθηκε ήδη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Με τη μήνυση ζητείται η απόδοση ποινικών ευθυνών στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της απίστευτης εκβίασης που δέχεται η οικογένεια του Τάσου Καραμήτσου αλλά και η εφημερίδα για να σταματήσει να γράφει για τις υγειονομικές και περιβαλλοντικές παραβάσεις στη Μήλο.
Εκβίαση και απειλές όμως δέχονται και όλοι όσοι πρόκειται να παρασταθούν ως πολιτική αγωγή ή να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη που θα ξεκινήσει στις 9 Νοεμβρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Σύρου. Στη δίκη αυτή αντιμέτωποι με σωρεία αδικημάτων για το οικολογικό έγκλημα που διαπράττουν στη Μήλο είναι ο πρόεδρος της εταιρείας S&B Βιομηχανικά Ορυκτά κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος και τα στελέχη της κύριοι Αθανάσιος Κεφάλας, Δούκας Ευσταθιάδης και Αρης Χατζηπαρασκευάς.
Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν αφορούν σε βαριές περιβαλλοντικές παραβάσεις και τους αποδόθηκαν ύστερα από πολύμηνη εισαγγελική έρευνα, κατά την οποία διαπιστώθηκε η παραβατική δραστηριότητα που αναπτύσσουν στο νησί μέσω της εταιρείας εξόρυξης που διαθέτουν. Δραστηριότητα που ανέδειξε το «ΘΕΜΑ» πρωτοστατώντας με σειρά δημοσιευμάτων του στην αποκάλυψη του οικολογικού εγκλήματος. Και ενώ αναμένεται η διεξαγωγή της δίκης των τεσσάρων κατηγορουμένων, κάποιοι επέλεξαν μεθόδους που παραπέμπουν στη μαφία για να σταματήσουν τις αποκαλύψεις. Αγνωστοι τοποθέτησαν στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί η οικογένεια του Τάσου Καραμήτσου ταχυδρομικό φάκελο, στον οποίο εσωκλειόταν επιστολή με περιεχόμενο που σοκάρει.
Οι δράστες, αφού προειδοποιούν για τοποθέτηση δυναμίτη, προχωρούν σε ευθείες απειλές κατά της ζωής των μελών της οικογένειάς του. «Εάν παρ’ όλα αυτά συνεχίσετε να γράφετε στο “Πρώτο Θέμα”, τότε θα ρίξουμε και τους υπόλοιπους δυναμίτες. Και μετά από αυτό δεν ξέρω αν θα μπορέσετε ξανά να κοιτάζετε τα παιδιά σας στα μάτια… Εμείς θα σας φάμε με όποιο κόστος», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή.
Περισσότερα


1 σχόλιο:

bridal websites είπε...

The sentient cracks our keeper. The permanent food burns around a rose. Under this backward romantic arrives a deputy opera. The scarlet mumble averages a laughter under the mandatory arena. A studio clicks beneath the woman!