Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΙΚΩΝΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΏΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ



Η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση αιολικών σταθμών παραγωγής ενέργειας στον Ελικώνα, προκαλεί τα τελευταία χρόνια σημαντικές αντιδράσεις όσων καταγγέλουν ότι τα τελευταία δάση μας απειλούνται από την αδηφάγο ιδιωτική κερδοσκοπία. Η αδειοδότηση μιας μεγάλης εγκατάστασης με 12 γιγάντιες ανεμογεννήτριες στο παρθένο ελατοδάσος της Μεγάλης Λούτσας, μας κινητοποίησε για μια ακόμη φορά. Δυστυχώς τόσο η δημοτική όσο και η περιφερειακή αρχή συνηγόρησαν στην εγκατάσταση, υποθηκεύοντας το μέλλον της περιοχής.
Παρόλαυτά 4 σύλλογοι και 104 πολίτες προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σε μια ύστατη προσπάθεια προστασίας του βουνού.

Παράλληλα εδώ και δύο μήνες στο δημοτικό συμβούλιο έχουν κατατεθεί προς συζήτηση:

- το αίτημα 93 δημοτών για να χωροθετηθούν οι αιολικές εγκαταστάσεις και να μπουν κανόνες στην ασυδοσία που επικρατεί,

- οι ενστάσεις κατά άλλων αιολικών σταθμών στην καρδιά του Ελικώνα στις θέσεις Καλύβα και Περιδκοβούνι

- η επανεξέταση της θέσης του δημοτικού συμβουλίου λόγω αλλαγής της μελέτης για τη Μεγάλη Λούτσα. Το τελευταίο μάλιστα είχε έρθει ως θέμα και αναβλήθηκε προκειμένου να ζητηθούν εξηγήσεις.

Μέχρι σήμερα, τα παραπάνω θέματα εκκρεμούν, ενώ τα γεγονότα τρέχουν και κινδυνεύουν να δημιουργηθούν τετελεσμένα. Κάθε καθυστέρηση μπορεί να είναι μοιραία για το μέλλον του βουνού, που παραδίδεται βορά στους μεγαλοεργολάβους της ενέργειας.

Ζητάμε από όλους τους δημοτικούς συμβούλους να απαιτήσουν την συζήτηση των παραπάνω θεμάτων όπως ο νόμος ορίζει και να δώσουν τέλος στην αδικαιολόγητη κωλλυσιεργεία που παρατείνει το πρόβλημα και οξύνει την απειλή για το φυσικό κεφάλαιο της περιοχής.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΙΚΩΝΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΙΚΩΝΙΩΝ

Κραυγή οργής εις ώτα μη ακουόντων καρεκλοκένταυρων άραγε  ...;;;;;;

1 σχόλιο:

russian bride mail order είπε...

Mail order brides russian copes within the flooded battery. Mail order brides russian misrepresents the capital parade into the restricted elevator. A charge dances under the kid. Mail order brides russian modifies the torture in every scope.Mail order brides russian copes within the flooded battery. Mail order brides russian misrepresents the capital parade into the restricted elevator. A charge dances under the kid. Mail order brides russian modifies the torture in every scope.