Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Η ΡΑΧΗΛ ΕΦΕΡΕ, "ΤΗ ΧΑΡΗ" ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω για την Αλουμίνιον;»

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής της παραλίας Διστόμου, στα γνωστά Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, υπάρχουν 1100 ακίνητα που καλύπτουν ένα τεράστιο εμβαδό που για λόγο τον οποίο ζητάμε να μας εξηγήσει ο αρμόδιος Υπουργός, δεν πληρώνουν το Ειδικό τέλος δομημένων ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών μέσω της ΔΕΗ, το γνωστό σε όλους μας ως «χαράτσι». Μάλιστα, όλως τυχαίως τα συγκεκριμένα κτίρια ανήκουν, σύμφωνα με τις καταγγελίες, στην εταιρεία «Αλουμίνιον». Το γεγονός δεν προκαλεί μόνο τους κατοίκους της περιοχής αλλά και ολόκληρη την Ελληνική κοινή γνώμη, γιατί πάρα πολύ απλά, την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας, άνεργοι, χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι καλούνται να πληρώσουν το δυσβάσταχτο χαράτσι, επειδή έτυχε να έχουν μια στέγη, οι πληροφορίες που θεωρούν ότι οι άκρως ευνοούμενοι του συστήματος που ελέγχονται και για άλλες υποθέσεις εμπλοκής για το δημόσιο συμφέρον, τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης από το κράτος και τους χαρίζεται γενναιόδωρα το χαράτσι, προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε την κυβέρνηση να προβεί σε άμεσες ενέργειες για να εξακριβωθεί, εάν οι καταγγελίες είναι αληθείς, να καλέσει τους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης και να ζητήσει από τους φοροδιαφεύγοντες να αποδώσουν αναδρομικά στα δημόσια ταμεία, αυτά που πληρώνουν εδώ και ένα χρόνο οι Έλληνες πολίτες. Κανένας δεν είναι κορόιδο να πληρώνει τα σπασμένα άλλων και πολύ περισσότερο οι Έλληνες, που μέχρι σήμερα δίνουν από το υστέρημά τους για να καλύψουν τις μαύρες τρύπες των άχρηστων πολιτικών και των προστατευόμενων τους επιχειρηματιών.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον κ. Υπουργό Οικονομικών
κ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
ΘΕΜΑ: «Μη καταβολή ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών μέσω λογαριασμών ΔΕΗ Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας»
Σύμφωνα με τον Ν. 4021/2011 άρθρο 53, παρ. 5, το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε επιβάλλεται σε όλα τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ που αφορούν εμπορική ή οικιακή χρήση και εξαιρούνται από αυτό μόνο τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκπλήρωση θρησκευτικών, φιλανθρωπικών, εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών, αθλητικών ή κοινωφελών σκοπών.
Με βάση καταγγελίες και δημοσιεύματα στο τύπο παρουσιάζεται πως στην περιοχή Παραλία Διστόμου (ή Άσπρα Σπίτια) της Βοιωτίας τα περίπου 1.100 ακίνητα (επιφανείας 120.000 τ.μ. περίπου), που ανήκουν στην εταιρεία Αλουμίνιον, εξαιρέθηκαν από το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών στερώντας από τα δημόσια ταμεία αρκετές εκατοντάδες ευρώ.
Περαιτέρω καταγγέλλεται πως ο λόγος της μη επιβολής Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα περίπου 1.100 ακίνητα (επιφανείας 120.000 τ.μ. περίπου), ανήκουν στον γνωστό όμιλο εταιρειών, o οποίος μαζί με την ΔΕΗ ελέγχονται ήδη από την Δικαιοσύνη για παλαιότερες χαριστικές ρυθμίσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Είναι αληθές πως δεν επιβάλλεται Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε στα συγκεκριμένα σπίτια στην εν λόγω περιοχή και αν ναι ποιος είναι ο λόγος εξαίρεσής τους;

Η ερωτώσα Βουλευτής
Μακρή Ραχήλ