Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Κινητοποιείται η Ασωπία

Στην Ασωπία, ένα ακόμη τόπο που ξεσηκώνεται για καλλύτερο περιβάλλον, συνεδριάζει αύριο η Ομάδα Πρωτοβουλίας Ασωπίας και η Συμπαράταξη. Την Πέμπτη 18/10, όλοι στο ενοριακό κέντρο της Ασωπίας στις 7.00.

5 σχόλια:

agios thomas είπε...

Οταν λέτε ότι κινητοποιείται ένας τόπος, π.χ. η Ασωπία, θέλετε να γίνετε πιο συγκεκριμένοι;
Θα μαζευτείτε στο Πνευματικό κέντρο, θα πείτε δηλητηριαζόμαστε από το νερό και θα...
Τι θα γίνει μετά;
Θα στείλετε ψήφισμα στον νομάρχη;
Θα σας ακούσει και...
Θα κλείσετε τους δρόμους; και;
Αν θέλετε να κάνετε κάτι καλό στην Ασωπία, πείστε τους ανθρώπους να ΠΑΨΟΥΝ να χρησιμοποιούν γεωργικά φάρμακα. Οχι μόνο την Ασωπία, αλλά όλη την επαρχία Θηβών. Τότε και μόνο τότε ίσως καταφέρουν τα εγγόνια μας να πιουν καθαρό νερό, να φάνε καθαρά προιόντα από τη γη μας και να αναπνέουν καθαρό αέρα από τον ουρανό μας.

Αν μέχρι σήμερα εσείς με τις κινητοποιήσεις σας πετύχατε κάτι ουσιαστικό, πείτε το μας και εμάς για να το εφαρμόσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που εννοούν είναι οτι το δύσκολο σήμερα είναι να πείς σε όλους και πρώτα ΣΕ ΜΑΣ τους πολίτες οτι για ότι γίνετε έχουμε κύρια την ευθύνη.Το να κινητοποιείτε μια περιοχή σήμερα ειναι δείγμα υγειούς αντίδρασης που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορει να επιφέρει.Αν δεν διεκδικήσουμε πρωτα εμείς για τα παιδιά μας μην περημένεις να το κανει κανείς για μας !!!!ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΥΠΝΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΛΛΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ!!!!! Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΕΤΥΧΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙΡΟΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Άγιε Θωμά, σαν λίγο ...άπιστος δείχνεις. Λοιπόν για να κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στους περίπου 6 μήνες που δραστηριοποιείται η Συμπαράταξη έχουμε καταφέρει:
- να ενημερώσουμε όλους τους κατοίκους των θιγόμενων περιοχών και τους περισσότερους του νομού για τις επιπτώσεις απο την δημιουργία διάσπαρτων ενεργειακών μονάδων κάθε είδους στο νομό (μέσα απο κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις, συναντήσεις, περιοδείες, έντυπα, ανακοινώσεις κλπ)
- να δεσμευθούν τόσο η Νομαρχία όσο και οι Δήμοι της περιοχής ότι σε καμία περίπτωση δεν θα εγκρίνουν το εργοστάσιο άνθρακα στην Αντίκυρα
- επίσης οι παραπάνω να διαμαρτυρηθούν για τα χωροταξικά σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ για τις ΑΠΕ, για την βιομηχανία και τον τουρισμό
- σε μερικές περιπτώσεις να υπάρξουν αρνητικές αποφάσεις απο Δημοτικά Συμβούλια (Κορώνεια, Θίσβη, Χαιρώνεια) και δικαστικές προσφυγές
- να θέσουμε το περιβαλλοντικό πρόβλημα στο προσκήνιο της τοπικής πολιτικής επικαιρότητας
- μετά απο πορεία και παράσταση, να πάρει το Νομαρχιακό Συμβούλιο δύο αποφάσεις: 1. να μην εγκρίνει καμία ΜΠΕ στην περιοχή Οινοφύτων-Σχηματαρίου μέχρι να εξυγιανθεί η περιοχή (μένει να δούμε τι ακριβώς εννοούν) και 2. να απορρίψει την ΜΠΕ του Αλουμίνιο της Ελλάδος (η πρώτη αρνητική απάντηση μετά απο 40 χρόνια)
- να αναπτύξουμε συνεργασία και να έχουμε την ενεργό συνδρομή όλων των συλλόγων και του συνδέσμου των 33 Δήμων του Κορινθιακού (σε κινητοποιήσεις, νομική και επιστημονική στήριξη, καταθέσεις προτάσεων κλπ)
- να πολλαπλασιάσουμε τη δημοσιοποίηση του προβλήματος του εξασθενούς χρωμίου και του Ασωπού και να συμβαλλουμε στην πίσεση για τή λήψη μέτρων
- να εντοπίζουμε και να αξιοποιούμε πολλαπλές πηγές ενημέρωσης και τρόπους παρέμβασης για τα προβλήματα που ασχοληθήκαμε (εργοστάσια παραγωγής ρεύματος, περιβαλλοντικά προβλήματα απο το Αλουμίνιο, λειτουργία Σωληνουργείων Κορίνθου, αιολικά πάρκα, βιομηχανική ρύπανση και ρύπανση των νερών)
- να δημιουργηθούν κινήσεις ενεργών και ευαισθητοποιμένων πολιτών σε πολλές πόλεις και χωριά του νομού (μέχρι σήμερα σε Θίσβη, Πρόδρομο, Θήβα, Λιβαδειά, Χαιρώνεια, Δαύλεια, Δίστομο, Κυριάκι, Αγ.Άννα, Αγ.Τριάδα, Κορώνεια, Αγ.Παρασκευή, Δεσφίνα, Αντίκυρα και έπεται συνέχεια όπως δείχνουν τα πράγματα)
Λοιπόν αυτό που πιστεύουμε ότι πρέπει να εφαρμόσει ο καθένας μας είναι να κινητοποιείται σε όσο το δυνατό πιο ενωτικές προσπάθειες γιατί απο τη σύντομη εμπειρία μας καταλάβαμε το αυτονόητο: η μόνη ελπίδα να ακουστείς είναι να φωνάξεις δυνατά και συντονισμένα.
Όσο για το πρόβλημα με τα φυτοφάρμακα, που πράγματικά είναι τεράστιο, δεν έχει τεθεί μέχρι σήμερα γιατί το μέν ενεργειακό είναι ένα ανοιχτό θέμα που προσπαθούμε να προλάβουμε τις εξελίξεις το δε πρόβλημα του εξασθενούς χρωμίου προκάλεσε μια κρίση για το υδάτινο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Σε κάθε περίπτωση όλα τα προβλήματα του νομού, στο βαθμό που θα απασχολήσουν και κινήσεις πολιτών θα απασχολήσουν και τη Συμπαράταξη (που ο ρόλος της είναι κυρίως συντονιστικός και υποστηρικτικός των πρωτοβουλιών που λαμβάνουν ή προτείνουν οι πολίτες). Στη διάθεσή σου για κάθε συνεργασία.

agios thomas είπε...

Τι έγινε τελικά στην Ασωπία;
Συγκεντρώθηκε κόσμος;

Ανώνυμος είπε...

εδω κ τωρα βι.πε στην ασωπια για να πουλησουμε τα χωραφια μας,αδιαφορωντας για τις περιβαντολλογικες επιπτωσεις...
η μηπως οχι?????