Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Πάνδημη αντίδραση στη Λάρυμνα


Την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη μονάδα λιθάνθρακα απο ΔΕΗ-ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, δήλωσαν οι δημοτικές παρατάξεις, ο σύλλογος περιβάλλοντος και οι κάτοικοι του Δήμου Οπουντίων. Στη συγκέντρωση, θέση κατά της μονάδας λιθάνθρακα πήραν και οι παριστάμενοι βουλευτές Φθιώτιδας, Γιαννόπουλος, Καλιώρας, Σταϊκούρας, Αντωνίου, ενώ σε τοποθέτηση του αντινομάρχη, υπήρξε η δέσμευση ότι αρνητική θέση θα πάρει και το νομαρχιακό συμβούλιο Φθιώτιδας (πρόσφατα, είχε αρνηθεί να το συζητήσει ενώ και ο νομάρχης Χειμάρας είχε αρνηθεί να πάρει θέση για το λιθάνθρακα). Επίσης συμμετείχαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπ.Κουβέλης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγ. Ψαριανός, εκπρόσωπος της Ν.Ε. του ΚΚΕ και οι Οικολόγοι Πράσινοι. Τέλος, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Συμπαράταξης Βοιωτών για το Περιβάλλον και του δικτύου Πολίτες κατά του λιθάνθρακα. Ο τοπικός σύλλογος σημείωσε τις περιβαλλοντικές καταστροφές που προξενούν οι αμμοβολές, τα ιχθυοτροφεία αλλά κυρίως η τριτοκοσμική ΛΑΡΚΟ: 1,5 εκ. τόνους τοξική σκουριά δέχεται ο Ευβοϊκός, από τα απόβλητα της ΛΑΡΚΟ, κατά παράβαση διεθνών συμφωνιών που απαγορεύουν την πόντιση τοξικών αποβλήτων στην θάλασσα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Well for me its better to be more realistic.

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ, αλλά εμείς εντώ στο ελλαντα, έκουμε καεί απο τον πολυ ρεαλισμό και λέμε να το πάμε αλλιώς: όταν "όλα γύρω σου αλλάζουν" ας μη χώνουμε το κεφάλι στην άμμο.

Ανώνυμος είπε...

Τους βρήκα αρκετά καλούς στη Λάρυμνα. Ακόμη και οι πολιτικοί τους ήταν περισσότερο σαφείς στις τοποθετήσεις τους από τους δικούς μας Βοιωτούς. Οι οποίοι νομίζουν ότι μασάμε κουτόχορτο.