Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Τα παιδιά της Θήβας για τη μόλυνση

Εντυπωσιακή θεατρική παράσταση με θέμα τη μόλυνση των νερών και του Ασωπού, απο τα παιδιά του 4ου Δημοτικού Θήβας, στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη, την Τετάρτη 11/6.
Με το φινάλε, τα παιδιά-φαντάσματα κατέδειξαν όλους γύρω τους ώς συνυπεύθυνους για το έγκλημα και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των ... ενόχων.
Έχουν δίκιο: οι θεατές ήταν πολύ περισσότεροι απο όσους κινητοποιούνται για το έγκλημα της βιομηχανικής ρύπανσης των νερών με καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο.
Βέβαια, ορισμένοι απο τους θεατές ήταν περισσότερο ... υπεύθυνοι απο κάποιους άλλους, ενώ οι βασικοί υπεύθυνοι προφανώς δεν ήταν καν παρόντες.
Πάντως ο δήμαρχος Θήβας αναμένεται να βραβεύσει τους συντελεστές της παράστασης, ίσως επειδή αισθάνθηκε ανακούφιση που ...... μοιράστηκε το βάρος της ευθύνης με τους συμπολίτες του.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ήταν μια πολύ καλή προσπάθεια και δείχνει το δρόμο σε δασκάλους και καθηγητές να ξεπεράσουν τους προισταμένους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας που προσπαθούν να αποφύγουν με κάθε τρόπο τα τοπικά προβλήματα και να περιορίσουν τα θέματα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στους πιγκουίνους και ακόμη παραπέρα.
Σαν τον λαμπρό κ.Σβίγγο που στην τοποθέτησή του εντόπισε ως πηγή όλων των κακών το παγκόσμιο σύστημα και την κλιματική αλλαγή αλλά όσο για τα καθ΄ημάς,
αιδήμων σιωπή.

Ανώνυμος είπε...

Ιουνίου 15th, 2008 at 9:25 πμ
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΗ ΤΕΛΟΣ ΕΙΔΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΠΩΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΙ ΟΛΟ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΛΟΙ ΝΕΟΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΕΝΩ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΑ 150000 ΕΥΡΩ ΕΚΑΣΤΩΣ

Ανώνυμος είπε...

Ιουνίου 15th, 2008 at 9:25 πμ
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΗ ΤΕΛΟΣ ΕΙΔΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΠΩΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΙ ΟΛΟ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΟΛΟΙ ΝΕΟΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΕΝΩ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΑ 150000 ΕΥΡΩ ΕΚΑΣΤΩΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΙΛΗ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.