Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

Βοιωτία, Εύβοια, ΒΑ Αττική: Φτάνει πιά!

Ψήφισμα και παράσταση διαμαρτυρίας στον ΥΠΕΧΩΔΕ, απο κινήσεις πολιτών σήμερα, Πέμπτη 5/6, στις 12.30.

Ψήφισμα προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ


Φτάνει πια !
Να σταματήσει το διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα

Κινήσεις πολιτών από τη ΒΑ Αττική, τη Βοιωτία και την Εύβοια, περιοχές που αντιμετωπίζουν οξύτατη περιβαλλοντική κρίση λόγω της ασύδοτης βιομηχανικής ρύπανσης, διαπιστώνουμε ότι:

- Oι περιοχές μας και ιδιαίτερα η βιομηχανική χαβούζα Οινοφύτων – Ασωπού Σχηματαρίου, οι ανεξέλεγκτες βιομηχανικές περιοχές Χαλκίδας, Θήβας και Θίσβης και οι βιομηχανικοί πόλοι των Άσπρων Σπιτιών (ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ), της Λάρυμνας (ΛΑΡΚΟ) και του Αλιβερίου (ΑΓΕΤ) υφίστανται μια τρομακτική περιβαλλοντική υποβάθμιση

- Τα επιφανειακά και υπόγεια νερά στην Β.Α. Αττική, την κεντρική και νότια Βοιωτία και την Αυλίδα έχουν δηλητηριαστεί με καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο και άλλα επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα και είναι ακατάλληλα για κάθε χρήση.

- Τα επιφανειακά και υπόγεια νερά στην ευρύτερη περιοχή Χαλκίδας, Ληλάντιου, Αρτάκης, Μεσσάπιου έχουν μολυνθεί από την ανεξέλεγκτη διάθεση των υγρών και στερεών αποβλήτων των πτηνοτροφικών, χοιροτροφικών μονάδων και σφαγείων της περιοχής του Πισσώνα, στον Λήλαντα και Μεσσάπιο ποταμό που εκβάλλουν στον Ευβοϊκό.

- Τα παραθαλάσσια χωριά υφίστανται τις συνέπειες από τη μεταφερόμενη ρύπανση, ενώ το θαλάσσιο οικοσύστημα του Ευβοϊκού βρίσκεται στα όρια της περιβαλλοντικής κατάρρευσης. Επιπλέον ο Ευβοϊκός δέχεται κάθε χρόνο 1,5 εκ. τόνους τοξική σκουριά από τα απόβλητα της ΛΑΡΚΟ κατά παράβαση διεθνών συμφωνιών που απαγορεύουν την πόντιση τοξικών αποβλήτων στην θάλασσα.

- Δημιουργείται ένα νέο τεράστιο ενεργειακό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή Βοιωτίας – Εύβοιας με 4 νέες λιθανθρακικές μονάδες, 2.660 MW, 11 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, 3.680 MW και με τις υπάρχουσες μονάδες μαζούτ του Αλιβερίου 300 MW. Αν όλα αυτά υλοποιηθούν, οι εκπομπές ρύπων και θερμότητας θα είναι ασύλληπτες και θα επηρεάσουν άμεσα ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Για τις κλειστές και ήδη μολυσμένες θάλασσες στον Κορινθιακό και στον Ευβοϊκό η καταστροφή δεν θα είναι αντιστρέψιμη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ ?

Ανώνυμος είπε...

πήγαμε!