Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

H EEΣ κατά του λιθάνθρακα στο Αλιβέρι

Λάβαμε δελτίο τύπου απο την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΥΒΟΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, με το οποίο δηλώνει την αντίθεση της στη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση απο τη ΔΕΗ μιας λιθανθρακικής μονάδας 700 – 800 ΜW παραγωγής ρεύματος σε συνεργασία με την ΑΓΕΤ, στην περιοχή Στάχτες Μυλακίου.
Αλήθεια η εταιρεία Βοιωτικών Σπουδών που βρίσκεται; Οι "συγγραφείς και ιστορικοί του τόπου" που είχαν πάει με τον Μορφωτικό Σύλλογο Λιβαδειάς προ ολίγων ημερών στην Χαιρώνεια για να τιμήσουν τον Πλούταρχο; Τόσο δύσκολο είναι να εκδώσουν μια ανακοίνωση για αυτά που σχεδιάζονται στη Βοιωτία, σε πλήρη αντίθεση με την ιστορική και πολιτιστική της ταυτότητα;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η μουντζούρα από την καύση των γαιανθράκων είναι λιγότερο μαύρη από τη μούρη, την ψυχή και τη φιλοσοφία πολλών από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ και ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
Από πότε αυτοί οι άνθρωποι έχουν σχέση με τον Πολιτισμό;
Για μεροκαματάκι ψάχνουν οι θλιβερές μετριότητες.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι άνθρωποι που ασχολούνται με την ιστορία και τον πολιτισμό, είναι παράδοξο να μην τοποθετούνται για όλα αυτά. Δεν είναι όλος ο κόσμος στο ίδιο τσουβάλι. Υπάρχουν και άνθρωποι που φιλότιμα καταθέτουν με όποιο τρόπο - λίγο, πολύ, μέτριο- την προσπάθεια τους και ορισμένοι επί χρόνια πολλά. Είναι ισοπεδωτικό να τους αντιμετωπίζεις με τέτοια απαξία.

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και έχεις δκιο zero. Ποτέ δεν αναφερόμαστε στο σύνολο των ανθρώπων. Λάθος διατύπωση. Καμμιά φορά η κεκτημένη....