Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Μεγάλη δημοσιότητα για την γνωστοποίηση ονομάτων για το έγκλημα του Ασωπού

Το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για την δημοσιοποίηση των ονομάτων για τον Ασωπό ήταν πολύ μεγάλο. Από την ανάγνωση των άρθρων, γίνονται φανεροί οι λόγοι των όψιμων αντιδράσεων των εμπλεκομένων. Δείτε ενδεικτικά:

Τα ΝΕΑ: Καταγγέλλουν συγκάλυψη στον Ασωπό
Προσπάθεια συγκάλυψης των υπευθύνων για τη ρύπανση του Ασωπού καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος έδωσε χθες στη δημοσιότητα λίστα με δεκαεπτά εταιρείες αλλά και σύσσωμη την ηγεσία της Νομαρχίας Βοιωτίας.
Πιθανές ευθύνες :
Τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και δημόσιας διοίκησης για τα οποία η Έκθεση ζητούσε να διερευνηθούν πιθανές ευθύνες, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό αν προχώρησε η οποιαδήποτε έρευνα και ποια ήταν τα αποτελέσματά της, είναι, οι (πρώην) περιφερειάρχες Στερεάς Ελλάδος και Βοιωτίας κ.κ. Αθ. Σκορδάς και Κ. Έξαρχος, ο πρ. γεν. γραμματέας της Νομαρχίας Βοιωτίας κ. Στ. Καστρινάκης, ο νυν και ο πρώην νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλ. Περγαντάς και Ν. Στάμος αντίστοιχα, η αντινομάρχης Βοιωτίας και νυν βουλευτής κ. Άρια Αγάτσα, η βοηθός νομάρχη Βοιωτίας και νυν βουλευτής κ. Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη, ο βοηθός νομάρχη Βοιωτίας κ. Δ. Παπαναγιώτου, ο προϊστάμενος Γεν. Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Ι. Βουρνάς και ο πρώην γεν. διευθυντής του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Γ. Τσούκας.

Eλευθεροτυπία: «Ποτάμι... διαπλοκής με Ασωπό»

Είναι εξοργιστικό ότι η έκθεση ξέρει τα ονόματα των εταιρειών και των ανθρώπων που εμπλέκονται στις αδειοδοτήσεις, βρίσκονται στα χέρια των αρμοδίων χωρίς να αποδοθούν ευθύνες και ούτε να αλλάξει η κατάσταση (στη συνεχιζόμενη μόλυνση του Ασωπού), που απειλεί τη δημόσια υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, στέλεχος και ευρωβουλευτής των Πρασίνων, τονίζοντας: Ολο αυτό το διάστημα κάποιοι συγκάλυπταν τα οικονομικά συμφέροντα που συνεχίζουν το περιβαλλοντικό αυτό έγκλημα.
Η πρωτοβουλία μας να δώσουμε στη δημοσιότητα τα ονόματα που μέχρι τώρα έμεναν στη σκιά, συνοδεύεται από την απαίτησή μας, είπε ο κ. Τρεμόπουλος, να μάθουμε αν τα δύο κόμματα εξουσίας εξακολουθούν να στηρίζουν τα στελέχη τους που κατονομάζονται στην έκθεση για πιθανές ευθύνες. Ιδιαίτερη σημασία θα έχει η στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στους διοικούντες τη Νομαρχία Βοιωτίας, που εκλέγονται όλα αυτά τα χρόνια με δική του κομματική στήριξη.

Και δεκάδες άλλα δημοσιεύματα. Ενδεικτικά:

Ημερησία: Στο φως οι ρυπαντές του Ασωπού, Τα ονόματα είχαν εξαιρεθεί από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Γενικού Επιθεωρητή
Ιδού οι ένοχοι για την ρύπανση του Ασωπού.

Σχέδιο συγκάλυψης της ρύπανσης του Ασωπού καταγγέλλουν οι Οικολόγοι Πράσινοι

Μας σκοτώνουν γιά τό κέρδος-Οι περιβαντολογικοί εγκληματίες τού Ασωπού
«Αυτοί ρυπαίνουν τον Ασωπό»

Δεν υπάρχουν σχόλια: