Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Εξαγγέλεται πρόγραμμα για τον Ασωπό

Η Υπουργός ΠΕΚΑ θα εξαγγείλει πρόγραμμα δράσεων για τη διαχείριση του περιβαλλοντικού κινδύνου και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, στις 11.30, στο Λύκειο Οινοφύτων. Mε βάση το δελτίο τύπου του ΥΠΕΚΑ

Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010, η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), Τίνα Μπιρμπίλη, θα δώσει Συνέντευξη Τύπου με αντικείμενο την παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για τη διαχείριση του περιβαλλοντικού κινδύνου της περιοχής του Ασωπού.
Τα χρόνια προβλήματα του Ασωπού αναδείχθηκαν το 2007, όταν ανιχνεύτηκε εξασθενές χρώμιο στον υδροφόρο ορίζοντα, αλλά παραμένουν άλυτα μέχρι σήμερα λόγω της ασυγχώρητης αδιαφορίας που επιδείχθηκε από την Πολιτεία. Η πρώτη επίσκεψη της Υπουργού ΠΕΚΑ, στην περιοχή, που είναι και η μοναδική επίσκεψη Υπουργού Περιβάλλοντος, που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στα Οινόφυτα, σηματοδοτεί την αρχή μιας ειλικρινούς προσπάθειας επίλυσης του προβλήματος.
Η εμπειρία που θα αποκτηθεί από την προσπάθεια αποκατάστασης της οικολογικής ισορροπίας στους παρασώπιους οικισμούς και στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τη διαχείριση του περιβαλλοντικού κινδύνου σε άλλες, παρόμοιες περιπτώσεις, όπως στη Μεσσαπία της Εύβοιας.
Ανταποκρινόμενο σε πάγια αιτήματα της Τοπικής Κοινωνίας, των φορέων και της βιομηχανίας, το ΥΠΕΚΑ επεξεργάστηκε σειρά μέτρων που στηρίζονται στους ακόλουθους άξονες:
· Διασφάλιση της δημόσιας υγείας
· Περιορισμό της ρύπανσης
· Χωρική τακτοποίηση – οργάνωση της άτυπης, έως σήμερα, βιομηχανικής περιοχής Οινοφύτων – Σχηματαρίου
· Θεσμική κατοχύρωση της αποτελεσματικής λειτουργίας των μέτρων

Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στις 11.30, στο Αμφιθέατρο του Λυκείου Οινοφύτων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δελτίο τύπου της Συμπαράταξης Βοιωτών για το Περιβάλλον είναι αυτό εδώ ή της Μπιρμπίλη;

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Ανώνυμε δεν διαβάζεις σωστά και βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα. Γράφει επάνω-επάνω ότι είναι δελτίο τύπου του ΥΠΕΚΑ. Και επειδή είναι ένα θέμα που μας αφορά, το αναπαράγουμε.