Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΜΑΣ....................

Μέχρι το τέλος του μηνός οι διοικήσεις των βιομηχανικών οργανώσεων της χώρας, υπό τον συντονισμό του ΣΕΒ, θα ανακοινώσουν επισήμως τις θέσεις για 30 σημαντικά εμπόδια που παρεμβάλλονται στην παραγωγικότητα των επιχειρήσεων, στην αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας και κατ επέκταση στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ κ. Διονύσης Νικολάου ενημέρωσε ήδη τον επιχειρηματικό κόσμο σε εκδήλωση της ΕΕΔΕ αναφερόμενος και στο περιεχόμενο της παρεμβάσεως που ετοιμάζεται.
Πρόκειται για μια κίνηση (τις προετοιμασίες της από μια συνάντηση χωρίς δημοσιότητα στην Πάτρα έχει ήδη παρουσιάσει το Capital.gr και το «Κεφάλαιο» σε στήλες του) που θα ήταν λάθος να περάσει απαρατήρητη από την κυβέρνηση και γενικότερα από την πολιτική σκηνή του τόπου για τους εξής λόγους:

Πρώτον, γιατί (όπως εγκυρότατα γνωρίζω) έχει ως αφετηρία υπόδειξη της Τρόικας προς τον ΣΕΒ στο πλαίσιο διαλόγου για πρακτικούς τρόπους επιτάχυνσης της ανάπτυξης και εξόδου από το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας.
Δεύτερον, γιατί στην κίνηση αυτή μετέχουν και συνεργάζονται όλες οι βιομηχανικές Οργανώσεις της χώρας οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής δύο συλλογικές συσκέψεις σε συναντήσεις τους στην Πάτρα και στην Αθήνα με πρωτοβουλίες του ΣΕΒ.
Τρίτον, γιατί οι 30 προτάσεις για τα αντίστοιχα εμπόδια θα είναι ουσιαστικές αφού θα αναλύουν λεπτομερώς τα εμπόδια, τις επιπτώσεις τους και θα γίνονται συγκεκριμένες υποδείξεις για νομοθετικές και άλλες παρεμβάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν με την συγκατάθεση και της Ε.Ε και της Τρόικας.
Τέταρτον, γιατί οι προτάσεις αυτές θα καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα προβλημάτων μεταξύ των οποίων θα είναι τα ζωτικότερα που αφορούν τις πολιτικές για την φορολογία, την εργασία, το περιβάλλον, τις αδειοδοτήσεις, τις επενδύσεις, την σύσταση εταιριών, τα τιμολόγια του δημοσίου, τις εμπλοκές αρμοδιοτήτων, τις παρεμβάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλες τις αντιφάσεις της οικονομικής πολιτικής.
Πέμπτον, γιατί η ενέργεια των επιχειρηματιών δείχνει και την έκταση της αγανάκτησής τους από το έλλειμμα αναπτυξιακής πολιτικής των κυβερνήσεων τελευταίων χρόνων.
Ασφαλώς το διάβημα αυτό δεν είναι ούτε συνηθισμένο ούτε και κολακεύει την πολιτική ζωή του τόπου.
Είναι όμως ρεαλιστική πρακτική (sic)που ανταποκρίνεται στην επιμονή των παραγωγικών τάξεων για παράλληλες γραμμές της δημοσιονομικής πολιτικής με πολιτικής αναθέρμανσης της αγοράς.
Υπό την έννοια αυτή είναι σαφώς δικαιολογημένη η νέα προσφυγή των Οργανώσεων ακόμη και αν η γλώσσα που θα χρησιμοποιηθεί για την ανάγκη αποδοχής των 30 αιτημάτων τους είναι σκληρή και αποκαλυπτική για το τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομική ζωή του τόπου.

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: