Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Φουκουσίμα: 1250 φορές πάνω από τα όρια η ραδιενέργεια στη θάλασσα

 απο ΤVXS
Κατά 1.250 φορές μεγαλύτερα από το φυσιολογικό είναι τα επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου στη θάλασσα μερικές εκατοντάδες μέτρα ανοιχτά από το πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα στην βορειοανατολική Ιαπωνία, ανακοίνωσε η υπηρεσία βιομηχανικής και πυρηνικής ασφάλειας της χώρας. Τα επίπεδα είναι οχτώ φορές μεγαλύτερα από εκείνα της προηγούμενης εβδομάδας στο ίδιο σημείο. Η κατάσταση δεν χειροτερεύει φέρεται να δήλωσε ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους φόβους, ζητώντας ωστόσο να υπάρξει επαγρύπνηση. Η κατάσταση είναι «απρόβλεπτη», παραδέχτηκε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν.

Η υπηρεσία βιομηχανικής και πυρηνικής ασφάλειας ανακοίνωσε επίσης ότι οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από την εταιρία η οποία λειτουργεί το εργοστάσιο, Tokyo Electric Power Co. (Tepco). Οι μετρήσεις έγιναν περίπου 300 μέτρα από την ακτή.
Οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν ανακοινώσει ενίσχυση των ελέγχων για την μόλυνση λαχανικών, φρούτων, θαλασσινών και ψαριών κατά μήκος των ακτών, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι η ραδιενέργεια θα μπορούσε να περάσει στο νερό που βρίσκεται στο υπέδαφος και στη συνέχεια στην τροφική αλυσίδα. Αξιωματούχοι ωστόσο υποστηρίζουν ότι μετά από οχτώ ημέρες η ραδιενέργεια δεν θα αποτελεί πλέον κίνδυνο.Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας βιομηχανικής και πυρηνικής ασφάλειας της χώρας δήλωσε ότι το ραδιενεργό ιώδιο θα εξαπλωθεί λόγω των ρευμάτων, γεγονός που, σύμφωνα με τον ίδιο, μεταφράζεται σε μείωση του κινδύνου για τις θαλάσσιες μορφές ζωής, καθώς δεν θα υπάρχει ο χρόνος να το απορροφήσουν. «Και μιας και το ιώδιο έχει χρόνο μισής ζωής ισοτόπου οκτώ ημερών, μέχρι την ώρα που οι πολίτες θα καταναλώσουν τα προϊόντα της θάλασσας, η ποσότητά του αναμένεται να έχει μειωθεί σημαντικά» είπε ο Χιντεχίκο Νισιγιάμα.
Υπενθυμίζεται ότι η διαχειρίστρια εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το κέλυφος του αντιδραστήρα 3 στο πυρηνικό εργοστάσιο μπορεί να έχει υποστεί ζημιές. Όπως ανακοινώθηκε, δεν θα χρησιμοποιείται πλέον θαλασσινό νερό για την ψύξη των αντιδραστήρων, αλλά γλυκό, με την προσδοκία αυτό να είναι περισσότερο αποτελεσματικό.Στο μεταξύ ξεπέρασε τους 10.000 ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι την 11η Μαρτίου, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo, ενώ οι αγνοούμενοι είναι περισσότεροι από 17.440. Χωρίς σπίτια έχουν μείνει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, ενώ εκτιμάται ότι περίπου 250.000 ζουν σε καταυλισμούς, όπου το φαγητό, το νερό και τα καύσιμα δεν επαρκούν.
Πηγή:ΤVXS 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η επίθεση των τοκογλύφων στη Μεσόγειο οφείλεται στον ΤΡΟΜΟ τους για την επερχόμενη ηφαιστειογενή παγετώδη περίοδο:
http://www.defencepoint.gr/images/stories/large/geloigrafia.jpg
Να που πληθαίνουν οι σοβαρές, ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ προειδοποιήσεις για την επιδεινούμενη σεισμοηφαιστειακή περίοδο, που χρειάζεται την ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ των Αρχανθρώπων, αντί για τον εγωισμό των συκοφαντών τους:
CONCLUSIONS
We have carried out long-term forecasting of the evolution of global seismic, volcanic, tsunami and solar activity. The forecasting was based on identification of cyclicities and other regularities in the distribution of numbers of earthquakes, volcanic eruptions and tsunamis for past periods of time and use of the established regularities in the development patterns for future processes.
All long-term forecasts for natural disasters have been made for the period between 2010 and 2016.
http://www.geochange-report.org/index.php?option=com_content&view=article&id=89:possible-forecasts&catid=35:1st-report&Itemid=111

More massive earthquakes and tsunami to come, says astrophysicist
15 Mar 11 - "The massive Japan Earthquake and Tsunami were triggered by massive events on the Sun and there are more to come in the next two years," says astrophysicist Piers Corbyn.
http://www.iceagenow.com/More_massive_earthquakes_and_tsunami_to_come_says_astrophysicist.htm

"lower solar activity, occurrence of huge volcanic events and lower surface air temperature could be expected in the next decades".
http://rebel.ig.cas.cz/activities/Rocenka93-4/charv.htm
I. Charvatova, J. Strestik -
Geophysical Institute of the Czech Academy of Sciences.

Deputy Director of the Russian Academy of Sciences’ Institute of Geography Arcady Tishkov:
Seismic and solar activity cycles may coincide, like they will in 2011 through 2015, when the volcanic and seismic activity cycle will reach its highest value.
http://english.ruvr.ru/2011/03/12/47299635.html

Η λύση απλή:
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ σε ΑΥΤΑΡΚΗ ημιορεινά χωριά, που δεν πλήττονται από τις πλημμύρες που φέρνουν οι ηφαιστειακοί χειμώνες.
aftarkia.wordpress.com