Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

BLACKOUT στον Κορινθιακό

Στο χώρο της Αλουμίνιο της Ελλάδος (ΑτΕ):
  • Δημιουργούνται δύο μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο 750 MW.
  • Δρομολογήθηκε τρίτη μονάδα 600 MW με λιθάνθρακα.
  • Ενδέχεται η εγκατάσταση και τέταρτης μονάδας.

Για να εξασφαλίσουν την ανοχή μας, έστησαν μια επιχείρηση εξαπάτησης.

Μας είπαν: Το φυσικό αέριο θα αντικαταστήσει το βρώμικο μαζουτ.
Ψέματα! Η ΑτΕ δεν θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το φυσικό αέριο. Αντίθετα: Οι νέες μονάδες θα παράγουν και θα εμπορεύονται ρεύμα. Το πρώτο εργοστάσιο θα αυξήσει συνολικά τις εκπομπές αερίων κατά 80%, το δεύτερο κατά 180% και το τρίτο κατά 500%! Σε ένα και μόνο σημείο θα παράγονται αέριοι ρύποι υπερδιπλάσιοι από αυτούς που παράγονται από όλα τα οχήματα της Αθήνας!
Μας είπαν: Το φυσικό αέριο είναι φιλικό με το περιβάλλον.
Όχι! Το φυσικό αέριο παράγει λιγότερους ρύπους όταν χρησιμοποιείται απευθείας ως καύσιμο στα σπίτια και στις βιομηχανίες. Αντίθετα: Στην ηλεκτροπαραγωγή χάνονται έως και τα 2/3 της θερμογόνου αξίας του, που υπερθερμαίνουν τα νερά ή τον αέρα ενώ παράγονται πολλαπλάσια καυσαέρια.
Μας λένε: Στο φυσικό αέριο λέμε ναι, στον άνθρακα όχι.
Μας κοροϊδεύουν! Εάν η πρώτη μονάδα λειτουργήσει ανεξάρτητα από το Αλουμίνιο, τότε η περιοχή χαρακτηρίζεται βιομηχανική και ανοίγει ο δρόμος για όλες τις άλλες μονάδες. Αντίθετα: Οι ενέργειες για τη μονάδα άνθρακα έχουν ξεκινήσει και ουδέποτε υπήρξε δημόσια δήλωση της Edesa Hellas για ακύρωση.
Μας λένε: Οι νέες μονάδες θα στηρίξουν την βιωσιμότητα της ΑτΕ
Άσχετο! Οι νέες μονάδες θα ανήκουν σε πολυεθνικό κολοσσό.
Αντίθετα: Οι μεγάλοι όμιλοι δεν καθορίζουν τις επιχειρηματικές τους αποφάσεις με βάση «ηθικές δεσμεύσεις» που κανείς –ας σημειωθεί- δεν έχει αναλάβει.
Μας λένε: Οι νέες μονάδες θα προσφέρουν απασχόληση και ανάπτυξη.
Ψέματα! Οι νέες μονάδες είναι αυτοματοποιημένες με ελάχιστες εξειδικευμένες θέσεις εργασίας. Αντίθετα: Με την θερμική και χημική ρύπανση των νερών, υποθηκεύουν το μέλλον της περιοχής και ολόκληρου του Κορινθιακού! Αν τη δεκαετία του 1960, η δημιουργία της τότε ΠΕΣΙΝΕ έμοιαζε μοναδική ελπίδα για την περιοχή, σήμερα οι παράκτιες περιοχές του Κορινθιακού αναπτύσσονται τουριστικά. Με τις νέες μονάδες της Edesa Hellas χαρίζεται αθόρυβα και σιωπηρά, η τεράστια έκταση που απαλλοτριώθηκε με χρήματα του ελληνικού δημοσίου και αποξενώνεται η τοπική κοινωνία από τα δικαιώματά της εάν η ΑτΕ σταματήσει να λειτουργεί.
Όλα αυτά μπορούμε να τα σταματήσουμε

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11.30, ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΦΑΡΟ, ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ.

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: