Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Ποιοί κατηγορούνται για τον ΑΣΩΠΟ

Σύμφωνα με δελτίο τύπου των Οικολόγων Πρασίνων με τίτλο: ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ! Τα ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΩΠΟ που περιέχονται σε Έκθεση Ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και είχαν εξαιρεθεί από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, το Μάρτιο του 2008.
Οι 17 εταιρείες από την περιοχή του Ασωπού που, σύμφωνα την έκθεση, βρέθηκαν με προβλήματα νομιμότητας στις άδειες που τους είχαν χορηγηθεί, είναι οι ακόλουθες:
· ALUMINCO Α.Ε.,
· EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Ε.,
· ΕΛΒΑΛ, Α.Ε.,
· ΜΑΪΛΛΗΣ ΑΕΒΕ,
· ICR ΙΩΆΝΝΟΥ,
· BERLING ΑΒΕΕ,
· VIOMETALE,
· PROFILCO Α.Ε.,
· ΓΑΛΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΒΕΕ
· ΠΡΟΤΑΛ ΑΒΕΕ,
· ΜΑΣΤΕΡΣΩΛ ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗΣ ΕΠΕ,
· ΑΡΣΕΝΙΔΗΣ ΑΕΒΕ,
· ΕΤΕΜ ΑΕ,
· ΒΑΦΙΚΗ Α.Ε.,
· ΕΠΑΛΜΕ Α.Ε.,
· SIRCA HELLAS ΑΒΕΕ &
· ΣΤΕΡΓΙΟΥ Π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

Τα 11 δημόσια πρόσωπα για τα οποία η έκθεση ζητά διερεύνηση ευθυνών, είναι:
· Ο (πρώην) Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Αθανάσιος Σκορδάς.
· Ο πρώην περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνστ. Έξαρχος.
· Ο πρώην Γεν. Γραμματέας της Νομαρχίας Βοιωτίας κ. Στ. Καστρινάκης.
· Ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλ. Περγαντάς.
· Ο πρώην Νομάρχης Βοιωτίας κ. Ν. Στάμος.
· Η αντινομάρχης Βοιωτίας κ. Αριάδνη Αγάτσα.
· Η Βοηθός Νομάρχης Βοιωτίας κ. Βασιλική Τσονόγλου-Βυλλιώτη.
· Ο Βοηθός Νομάρχης Βοιωτίας κ. Δήμος Παπαναγιώτου.
· Ο πρώην Βοηθός Νομάρχης Βοιωτίας κ. Μ. Λύγγος.
· Ο Προϊστάμενος Γεν. Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Ι. Βουρνάς
· Ο πρώην Γεν. Διευθυντής του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Γ. Τσούκας.

Ολόκληρη η Έκθεση Ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης έχει αναρτηθεί στο http://www.oikologoiprasinoi.eu/images/stories/aswpos_ekthesielegxou_mar08.pdf

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκκρεμεί προσφυγή του Ινστιτούτου Τοπικής Αειφόρου Ανάπτυξης και Πολιτισμού (ΙΤΑΠ) και της οργάνωσης «Πολίτες για τη Αειφορία» για ακύρωση της άρνησης της Νομαρχίας Βοιωτίας να ανακαλέσει τις παράνομες άδειες των εταιρειών EΠAΛME, E.A.B., MAΪΛΛHΣ, EUROPA PROFIL AΛOYMINIO και ALUMINCO. Η τελική απόφαση του ΣτΕ αναμένεται τον επόμενο μήνα.

54 σχόλια:

Yannis Zabetakis είπε...

από ότι μαθαίνω οι κυρίες Αγάτσα και Τσονόγλου-Βυλλιώτη έχουν απαλλαγεί με βούλευμα...
η υπόθεσή τους έχει πάει στο αρχείο...
έτσι μπορούν απερίσπαστα να κάνουν ότι καλύτερο εκείνες κρίνουν για το καλό της Βοιωτίας...

ειδικά η κ. Αγάτσα που είναι και ...μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος !

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο Πρωθυπουργός, ήταν ενήμερος αυτών των εμετικών συναλλαγών;
Και αν όχι, σήμερα που είναι ενήμερος, τι πρόκειται να κάνει ; ; ;

Γ.Ζ.

το παρακάτω άσμα αφιερωμένο στις κυρίες του Κοινοβουλίου μας


http://environmentfood.blogspot.com/2010/01/blog-post_04.html

Ανώνυμος είπε...

Admin
Εφ όσον από τις 24/12/09 σε παρόμοιο άρθρο σας γνωρίζετε από αντίστοιχο σχόλιο ότι υπάρχει το απαλλακτικό βούλευμα, η δημοσίευση του σημερινού άρθρου σας είναι κακόπιστη, και γίνεται από πρόθεση συκοφαντίας. Οι αναγνώστες θα σας κρίνουν.

κύριε Ζαμπετάκη
δεν σέβεσται ούτε τις δικαστικές αποφάσεις; Τις ειρωνεύεστε;
Οφείλετε να δώσετε εξηγήσεις τι εννοείτε με την φράση ¨εμμετικές συναλλαγές¨;
Αν θέλετε να διατηρήσετε την αξιοπιστία σας!!!!

Yannis Zabetakis είπε...

η δικαιοσύνη στο Βατοπέδι είναι τυφλή?

εμετικό είναι αυτό που προκαλεί ...εμετό!
πολύ πιο ...ανώδυνο από το καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο!

τα υπόλοιπα στις αίθουσες των Δικαστηρίων!

Ανώνυμος είπε...

κύριε καθηγητά
μας πείσατε με την επιστημονική σας εξήγηση για τον εμετό, αλλά δεν μας απαντήσατε για την ταμπακιέρα!!!!.
Οι αναγνώστες θα σας κρίνουν.

admin είπε...

Aνώνυμε/η, το γεγονός ότι η υπόθεση έχει κλείσει με βούλευμα για δύο άτομα(που δεν το γνωρίζαμε), δεν αναιρεί την ακρίβεια της δημοσιοποιήσης του τμήματος της έκθεσης του Ρακιντζή που μέχρι σήμερα δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα.

Η έκθεση διαπίστωνε ότι πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες των 11 προσώπων που αναφέρονται.

Η ανάρτηση λοιπόν που εξαλλου αφορά ένα δελτίο τύπου που ήρθε σήμερα, είναι απολύτως ακριβής.

Οι χαρακτηρισμοί περί συκοφαντίας δείχνουν απλώς ότι ενδεχομένως συνδέεστε ή είστε ένας/μια απο τους 11 που αναφέρονται στο δελτίο τύπου ενός κόμματος.

Ανώνυμος είπε...

admin
Το αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα δεν αφορά μόνο δύο από τα προαναφερόμενα πρόσωπα αλλά πολύ περισσότερα. Θα σταθώ όμως στην εκ μέρους ενός αρχηγού πολιτικού κόμματος ανακοίνωση. Στο τίτλο αναφέρει ¨ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ!¨. Και υπονοεί ότι είναι ένοχοι. Η έκθεση ¨ ζητά διερεύνηση ευθυνών¨ που σημαίνει διερεύνηση αν υπάρχει ενοχή. ΑΝΤΙΦΑΣΗ!!! Τέλος η ανακοίνωση Τρεμόπουλου αναφέρει ¨ εγκληματική διαπλοκή μεγάλης έκτασης¨ Τι σημαίνει αυτό; Που είδε στην έκθεση την διαπλοκή; ΑΝΤΊΦΑΣΗ Ή ΣΥΚΟΦΑΝΤΊΑ; !!! Ακόμα και εάν υποθετικά ένα άτομο είναι αθώο με ποιο δικαίωμα δημοσιεύει το όνομά του;
Τα ΜΜΕ είναι λογικό να δημοσιεύσουν το δελτίο τύπου αλλά είναι υποχρεωμένα να δημοσιεύσουν και την απάντηση.
Εσείς όπως και το ΣΚΑΙ TV στο χθεσινό δελτίο των 9.00 το κάνατε και είναι προς τιμή σας. Το μόνο λάθος είναι που δεν ήρθατε σε επαφή με τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα πριν την δημοσίευση για να διασταυρώσετε την είδηση. Βασιστήκατε στην καλή πίστη του αρχηγού.
Δεν θα συγκρίνω τον αρχηγό ενός κόμματος με τον εαυτό μου έναν ανώνυμο, αλλά το ¨έγκλημα¨ του αρχηγού είναι η συκοφαντία. Εάν όμως υποθετικά όπως λέτε συνδέομαι με κάποιον από τους 11 που αναφέρει το δελτίο, ποιο είναι το δικό μου ¨έγκλημα¨ ;

Ανώνυμος είπε...

Ζαμπετάκη
Από όλα τα ονόματα στάθηκες μόνο σε δύο. Αυτός είναι ο νταλκάς σου φαίνεται. Ή μήπως τσαντίστηκες που δεν σε ρώτησε ο Παπανδρέου αν θα βάλει την Αγάτσα στην επιτροπή περιβάλλοντος; Όσο για ¨τα υπόλοιπα στις αίθουσες δικαστηρίων¨ που ανέφερες δεν κατάλαβα σαν κατηγορούμενος εννοείς ή σαν κατήγορος; Εάν πάντως εννοείς το πρώτο μάθε ότι τις μεγάλες φίρμες δεν τις πάνε στα δικαστήρια αλλά τις κάνουν κορνίζα και τις τοποθετούν στο καλύτερο μέρος του σπιτιού για να τις θαυμάζουν όταν ανακουφίζονται τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα καλά παιδιά...

Έρμος Καστριώτης είπε...

Η έκθεση συντάχθηκε το 2008 και προτείνει στις τοπικές αυτοδιοκητικές και δικαστικές εξουσίες συγκεκριμένα πράγματα!
Τι έκαναν και τι έχει γίνει στο μεταξύ; Ποιος θα μας ενημερώσει;
Οι πολιτικοί εκπρόσωποι κρίνονται διαρκώς. Το νόμιμο δεν είναι πάντα πολιτικώς και ηθικώς ορθόν. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι οφείλουν να καλύπτουν αυτό το κενό με τις εξηγήσεις, την πολιτική τους δράση και τα επιχειρήματά τους. Τίποτα δεν έμαθαν οι δικοί μας εκπρόσωποι από τον Βουλγαράκη; Ή μήπως η εξουσία αποβλακώνει!
Αντί για άσχετους νομικίστικους και αληθοφανείς ισχυρισμούς περιμένουμε τις εξηγήσεις τους!

Ανώνυμος είπε...

@ ερμος καστριώτης

Από το 2008 το τι έκαναν οι τοπικές αυτοδιοικητικές εξουσίες είναι σωστό να μας ενημερώσουν. Όφειλε όμως και ο πρόεδρος ενός πολιτικού κόμματος να μάθαινε τι έκαναν οι δικαστικές εξουσίες πριν ενεργήσει όπως ενήργησε. Αντίθετα ακόμα και κατόπιν εορτής υποψήφιος της ίδιας παράταξης αντί να φροντίσει να μάθει λεπτομέρειες απαξιοί την δικαστική εξουσία συμπληρώνοντας την γκάφα ολκής του προέδρου του.

Ανώνυμος είπε...

Για ποιά γκάφα μιλάς φίλε. Εδώ μέσα στα ονόματα έχει βάλει και το όνομα ανθρωπου που δεν βρίσκεται στη ζωή εδώ και κάμποσα χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΧΩΔΕ ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟς ΗΤΑΝ ΤΟ 1969, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ.ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ!ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ, ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΟΤΙ ΜΕ ΜΟΜΦΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΤΟΤΕ... ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Το Δελτίο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων με κανένα τρόπο δεν είναι "νέα". Αυτά όλα δημοσιεύτηκαν στο LamiaNews στις 27 Μαρτίου 2008.
Ξαναδημοσιεύτηκαν σε διάφορα μπλόγκς της Θήβας, και σε τούτο το μπλόγκ.

http://lamianews.blogspot.com/2008/03/blog-post_7962.html

Μέσα στο κλίμα τού κυνισμού και της ασυδοσίας που έχει εμπεδωθεί σ αυτόν τον τόπο κανένας δεν συγκινήθηκε να κάνει κάτι. Σε λίγες μέρες και αυτή η αναφορά θα έχει ξεχαστεί και τα λαμόγια της Νομαρχίας θα συνεχίζουν ανενόχλητα το έργο τους. Αιδώς Αργείοι!

admin είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
admin είπε...

Ανώνυμε 11.05 κλπ σχόλια στο ίδιο κλίμα:

1. Δεν είμαστε ΜΜΕ. Το ιστολόγιο αναρτά θέματα που μας απασχολούν ως μέλη της Συμπαράταξης.

2. Έχεις μπερδευτεί λιγάκι. Ότι δημοσιεύουμε μόνοι μας είμαστε υποχρεωμένοι να το διασταυρώνουμε. Όταν αναδημοσιεύουμε άρθρα ή δελτία τύπου δεν υποχρεούμαστε να διασταυρώσουμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Την ευθύνη για τα γραφόμενα την έχει ο εκάστοτε υπογράφων. Αν μας στείλει δελτίο τύπου-απάντηση οποιοσδήποτε από τους 11 να ΕΙΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ

3. Το να συνδέεσαι ή να είσαι ένας απο τους 11, δεν είναι έγκλημα, εξηγεί όμως την αναίτια επιθετικότητα και τους χαρακτηρισμούς περι συκοφαντίας

4. Το μείζον θέμα κατά τη γνώμη μου δεν είναι αν υπάρχει απαλλακτικό βούλευμα.
(Και πως να το γνωρίζουμε αφού όλη η υπόθεση ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΚΡΥΦΗ και οι απαντήσεις δόθηκαν αν και όπως δόθηκαν κατόπιν της δημοσιοποίησης. ) Ούτε το αν μπορούν να τεκμηριωθούν και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.
Το μείζον θέμα είναι ότι ο Επιθεωρητής επιβεβαιώνει αυτό που φωνάζουμε εδώ και χρόνια. Οτι δηλαδή η Νομαρχία έχει την κύρια ευθύνη και συμμετοχή για την κατάσταση που δημιουργήθηκε και όχι μονο το ΠΕΧΩΔΕ, όπως ισχυριζόταν σε όλους τους τόνους ο Νομάρχης.

Ο Έρμος Καστριώτης έχει απόλυτο δίκιο. Αν κάποιοι απο τους 11 ζηλεύουν την θέση του Βουλγαράκη, του Μπασιάκου και του Ρουσόπουλου, ας συμμετέχουν στην παρέα αυτών που δεν καταδικάστηκαν στα δικαστήρια αλλά απο την κοινωνία και την κοινή γνώμη για τις πολιτικές τους πράξεις.

admin

Ανώνυμος είπε...

Είναι γεγονός πως το πόρισμα του Ρακιντζή διερευνήθηκε δικαστικά. Είναι επίσης γεγονός πως το θέμα τελεσιδίκησε αθωωτικά. Ότι κι αν πιστεύει κανείς, πρέπει να παραδεχτούμε πως στη δικαιοσύνη καταφεύγουμε (προσφυγές στο ΣτΕ, ασφαλιστικά μέτρα, κ.λ.π.) και επιδίωξη είναι και οι πολιτικοί να μη μένουν σε "κούφια" λόγια, αλλά να καταφεύγουν και οι ίδιοι στη δικαιοσύνη, προκειμένου να φανούν αξιόπιστοι και συνεπείς.
Αρα, δεν μπορεί να λειτουργούμε με δυό μέτρα και δυο σταθμά. Να επικαλούμαστε τη δικαιοσύνη όταν αποφασίζει υπέρ μας και να την αποκαθηλώνουμε όταν αποφασίζει όπως ...δεν θέλουμε να αποφασίσει. Δεν λέω ότι η δικαιοσύνη είναι πάντα "δίκαιη", αλλά λέω ότι ή πρέπει να δεχόμαστε την κρίση της ή αλλιώς να αποδίδουμε μόνοι μας δικαιοσύνη...
Κι επειδή ο καθείς πρέπει να υφίσταται τις συνέπειες των πράξεών του, το αυτό ισχύει και για τον Τρεμόπουλο, που αποφάσισε να δικάσει μόνος του. Είναι άλλο να ασκεί κανείς κριτική στην πολιτική που εφαρμόζει μια αρχή κι άλλο να ασκείται σε σενάρια διαπλοκής.
Νομίζω πάντως πως η έκθεση του Ρακιντζή δεν επιβεβαιώνει τις ευθύνες του Νομάρχη - το συμπέρασμα αυτό είναι αυθαίρετο και αποσπασματικό. Μια επανάληψη σε όλα τα σημεία του πορίσματος θα "φρεσκάρει", όσα έχουν ξεχαστεί.

Ανώνυμος είπε...

Δεσποινα
Καταρχήν σε ποια πρότασή μου διακρίνεις επιθετικότητα; Παρακαλώ να μου την υποδείξεις.
Όσον αφορά την συκοφαντία : Κατά τη γνώμη μου εφ όσον δεν αποδεικνύει κάποιος την ενοχή του άλλου και τον κατηγορεί ως ένοχο τον συκοφαντεί. Αυτός που κατηγορεί οφείλει να αποδείξει την ενοχή. Γνωρίζεις κάποιον να υπέγραψε άδεια που να γράφει μέσα ότι του επιτρέπουν να ρυπαίνει;
Συγκεκριμένα ας πάρουμε δύο άτομα που αναφέρονται τα ονόματά τους. Κατείχαν το συγκεκριμένο πόστο το 2002. Πες μου ρε κορίτσι μου ποιος γνώριζε τότε την ύπαρξη του προβλήματος; Αν απαντήσεις θετικά θα υποχρεωθείς να με παραπέμψεις σε βιβλιογραφία της χρονιάς αυτής με συγκεκριμένα ανάτυπα. Αν εσύ η ίδια ήσουν αντινομάρχης δεν θα υπέγραφες μια άδεια εφαρμόζοντας την ισχύουσα τότε νομοθεσία όταν ακόμα και οι Νόμοι δεν προέβλεπαν το πρόβλημα διότι ήταν άγνωστο; Ποια είναι η νομική και πολιτική ευθύνη στην προκειμένη περίπτωση; Εάν η νομολογία είναι μπάχαλο και το ξέρεις ποιος ευθύνεται;
Όταν το πρόβλημα έγινε γνωστό θυμάσαι πόσες προτάσεις έκανε τότε ο Σουφλιάς; Πόσες υλοποίησε από αυτές; Γιατί δεν το κατηγορεί κανένας;
Να αφήσουν τις πολιτικές πομφόλυγες και αν πράγματι ήθελαν οι οικολόγοι να λυθεί το θέμα θα δεχόντουσαν την πρόταση Παπανδρέου μετεκλογικά.

admin είπε...

Ανώνυμε 10.45 :
Σου υποδεικνύω την πρόταση που διακρίνω επιθετικότητα. Στο σχόλιο σου λοιπόν 11.09 γράφεις:
"Admin
Εφ όσον από τις 24/12/09 σε παρόμοιο άρθρο σας γνωρίζετε από αντίστοιχο σχόλιο ότι υπάρχει το απαλλακτικό βούλευμα, η δημοσίευση του σημερινού άρθρου σας είναι κακόπιστη, και γίνεται από πρόθεση συκοφαντίας. Οι αναγνώστες θα σας κρίνουν. "

Φαντάζομαι ότι όταν χρεώνεις σε κάποιους κακοπιστία και πρόθεση συκοφαντίας είναι ...κάπως επιθετικό.

2. Η πολιτική και ενδεχομένως νομική ευθύνη είναι αυταπόδεικτη:
Επι 7 χρόνια της παρούσας Νομαρχιακής αρχής και επί όλων των προγενέστερων, στα Οινόφυτα και σε όλη την περιοχή συντελείται ένα έγκλημα διαστάσεων με την ανοχή (και άρα τη συνενοχή) τους. Είναι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας με αρμοδιότητα επι του θέματος. Οφείλουν να γνωρίζουν, να ελέγχουν, να ερευνούν, να θεραπεύουν και όταν οι πολίτες καταγγέλλουν να μην υπεκφεύγουν ρίχνοντας αλλού τις ευθύνες. Δεν είναι δυνατόν μονίμως να φαίνεται ότι γνωρίζουμε όλοι οι άλλοι περισσότερα απο την Νομαρχία!

3. Όσο για το εύρος και το φάσμα των ευθυνών, "ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".
Όλοι οι υπόλοιποι δεν οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι έχουν απαλλαγεί με βούλευμα. Οι ίδιοι που το ισχυρίζονται ας το δώσουν και στη δημοσιότητα για να πληροφορηθούμε και οι κάτοικοι της πολύπαθης Βοιωτίας, το σκεπτικό του δικαστηρίου.

ΠΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ, μέλος της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ είπε...

Οι βιομήχανοι και οι πολυεθνικές που θέλουν να μετατρέψουν την Βοιωτία σε μια απέραντη βιομηχανική χαβούζα χρειάζονται και τους απαραίτητους πολιτικούς εκπροσώπους του φιλανθρωπικού εγχειρήματός τους. Βουλευτές, Νομάρχες, Δήμαρχους και όχι μόνο, δικούς τους. Διαθέτουν δε τους μηχανισμούς και τα μέσα και το επιδιώκουν.

Αν αυτοί οι πολιτικοί εκπρόσωποι των Βοιωτών με δική τους επιλογή συμφωνούν ή διαφωνούν κάθε φορά σε μια τέτοια ζοφερή προοπτική της Βοιωτίας δεν εξαρτάται μόνο από τους ίδιους αλλά πολύ περισσότερο εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, κυρίως όμως, όπως μας έδειξε η ζωή, εξαρτάται από την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού κινήματος για το περιβάλλον στην Βοιωτία.

Η εμφάνιση της Συμπαράταξης Βοιωτών για το Περιβάλλον στο προσκήνιο ήταν καταλυτική για την στάση και συμπεριφορά των θεσμικών εκπροσώπων της Βοιωτίας. Ωστόσο οι πιέσεις, οι εκβιασμοί, η δράση των μηχανισμών δυναμώνουν. Οι ατομικές αντιστάσεις, που δημιουργούν μεγάλες ανατιμήσεις στην αγορά των συνειδήσεων των πολιτών, συνήθως κάμπτονται. Έχουν ευθύνες τα πρόσωπα αλλά το ζήτημα δεν είναι καθόλου προσωπικό, όπως το θέτει ο κ. Τρεμόπουλος και ο κ. Ζαμπετάκης.

Χρειάζεται, συνεπώς, σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε η ενίσχυση της αντίρροπης λαϊκής δράσης. Είναι ανάγκη να δυναμώσει η φωνή της συλλογικότητας στο Νομό, δηλαδή της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και να φτάσει το ενωτικό πανδημοκρατικό μήνυμά της, που όπως φαίνεται έχει καθολική αποδοχή, σε κάθε γωνιά της Βοιωτίας.

Ανώνυμος είπε...

Δέσποινα
Θέλεις να κρίνεις και τους δικαστές βλέπω. Βρέστο το βούλευμα εύκολο είναι. Πιστεύω όταν έρθει η ώρα θα το μάθεις.

Σχετικά με αυτά που ανέφερες πριν έχεις λάθος άποψη στα ακόλουθα:
1. Αν κάποιος στείλει δελτίο τύπου λες το δημοσιεύεις και δεν είσαι υποχρεωμένη να διασταυρώσεις αυτά που γράφει διότι αυτός φέρει την ευθύνη. Λάθος κάνεις.
2. Αν συνδέομαι ή είμαι ένας από τους 11 εξηγεί την αναίτια επιθετικότητά μου. Λάθος εδώ ο κος Τρεμόπουλος γράφει διαπλοκή μεταξύ των μεν και των δε και κατηγορεί κάποιον σαν λαμόγιο όταν η ίδια η δικαιοσύνη τον έχει απαλλάξει και μιλάς για επιθετικότητα ;
3. Τι εννοείς κρατήθηκε κρυφή η υπόθεση; Από ποιους; Τι έπρεπε να κάνουν να μοιράσουν το βούλευμα σε όλους τους Έλληνες ; Για ποιο λόγο;
4. Σε ποιο σημείο της έκθεσης του ο επιθεωρητής αναφέρει ότι την κύρια ευθύνη και συμμετοχή για την κατάσταση που δημιουργήθηκε έχει η νομαρχία; Για ξαναδιάβασε την προσεκτικά.
Σίγουρα η κοινή γνώμη και η κοινωνία θα καταδικάσει αυτούς που στα πλαίσια της μικροπολιτικής εκμεταλλευόμενοι την πολιτική ασυλία που νομίζουν ότι έχουν (ενώ δεν την έχουν πλήρως !!!) μπορούν να γράφουν ότι θέλουν και να λασπώνουν την τιμή και υπόληψη οποιουδήποτε. Ήδη τους καταδίκασε μια φορά προεκλογικά.

Ανώνυμος είπε...

Δέσποινα
στις 24-12-09 σε κάποιο σχόλιο στο μπλογκ σας με το ίδιο θέμα αναφέρει κάποιος το απαλλακτικό βούλευμα. Αρα το γνωρίζετε απο τότε και οφείλατε σήμερα να διασταυρώσετε την πληροφορία πριν την δημοσίευση του δελτίου.
Άρα η σημερινη δημοσίευση είναι προφανώς κακόπιστη και αντιδεοντολογική.
Αυτό για σας είναι επιθετικότητα;

ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ

admin είπε...

Aνώνυμε 10:14

Δηλώνεις και εσύ γεγονότα που δεν γνωρίζουμε (διερευνήθηκε δικαστικά, τελεσιδίκησε κλπ.)Όσο για τα υπόλοιπα ας μην τα ξαναλέμε, περί ευθυνών κλπ.

Για τα μέτρα και τα σταθμά, να σου θυμίσω οτι στη δικαιοσύνη μέχρι σήμερα έχουν προσφύγει οι πολίτες (στοχοποιούμενοι, πληρώνοντας απο την τσέπη τους, ψάχνοντας απελπισμένα για στοιχεία και πληροφορίες, οργανώνοντας ενημερώσεις/διαμαρτυρίες/παραστάσεις) και όχι οι καθύλην αρμόδιοι που θεωρητικά έχουν όλα τα μέσα.

Και ένα απο τα παραδείγματα που θυμάμαι πρόχειρα:
Ο Νομάρχης Βοιωτίας αρνήθηκε να προσφύγει κατά των περιβαλλοντικών όρων που εξέδωσε ο κ. Σουφλιάς στο Αλουμίνιο, παρά το γεγονός ότι στο Νομαρχιακό Συμβούλιο είχαν ομοφωνα γνωμοδοτήσει αρνητικά και μάλιστα με τις πιο ηρωικές και μαραθώνιες δηλώσεις που μπορεί κανείς να φανταστεί (ήταν η πρώτη εμφάνιση της Συμπαράταξης). Επίσης η κ.Τσόνογλου είχε δηλώσει ότι θα επιλαμβανόταν αλλά δεν ξανακούσαμε τίποτε έκτοτε.

Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε τι γίνεται. Μόνο που κάποιοι απο μας είμαστε απο αυτούς που ενοχλούνται και θίγονται κάθε μέρα.
Κάποιοι άλλοι ενοχλούνται όταν δίνεται κάποια δημοσιότητα. Είμαστε, φανερά, σε διαφορετικές πλευρές.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΟ ΛΑΜΠΡΟΥ
τελειώσανε οι εκλογές.

admin είπε...

Ανώνυμε 11.25

Προκαλείς εσκεμμένα και δεν θα σε ακολουθήσω.

(Ίδιε;) ανώνυμε 11.33

Τι είδους πηγή ενημέρωσης είναι "κάποιο ανώνυμο σχόλιο" ;

Δημοσιεύσαμε επίσημο δελτίο τύπου που αναφέρεται σε μια επίσημη έκεθση την οποία και δημοσιεύει.

Σου απάντησα ήδη ότι θα δημοσιεύαμε και οποιαδήποτε απάντηση.

Στείλτε μας.
Μαζί με το βούλευμα.

ΠΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ είπε...

Εντάξει, το ξέρουμε οτι μόνο από εκλογική σκοπιά και σαν εκλογική περιφέρεια μπορείς να δεις την Βοιωτία. Τι καμαρώνεις δηλαδή.

jk είπε...

Χαίρομαι για το απαλλακτικό βόλεμα των κατηγορουμένων. Δεν ξέρω αν οι γιατροί τους διέγνωσαν με ηθικό Αλτσχάιμερ! Ίσως με αυτοκτονικό ιδεασμό εφόσον οι περισσότεροι έπιναν το νερό της Θήβας. Ίσως και να τους έσωσε το εξίσου αποτελεσματικό «σύνδρομο Ζαγοριανού»! Θυμόμαστε τον πρώην υπουργό δικαιοσύνης του Χεζμπολλά να επαναλαμβάνει εκείνο το περίφημο «αφήστε την Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της»;
Μετά το απαλλακτικό αυτό βόλεμα την υπόθεση πρέπει να απασχολήσει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Δεν είναι μόνον η εισαγόμενη από το Μεξικό γρίππη των χοίρων. Ένα πλήθος ασθενειών ενδημεί στη χώρα και απειλεί να τη μετατρέψει σε μια απέραντη Φάρμα των Ζώων, που θα τρόμαζε και τον Όργουελ, ο οποίος πρώτος εμπνεύστηκε την ειδική αυτή συνομοταξία των χοιρινών που κυλιούνται σε λάσπη ανακατεμένη με χρήμα με εξουσία και δηλώνουν υπερήφανα ότι «όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά είναι πιο ίσα από τα υπόλοιπα».

admin είπε...

Αγαπητέ jk,
πολύ ωραία η υπενθύμιση απο τη φάρμα των ζώων του Όργουελ.
σ'ευχαριστώ

Yannis Zabetakis είπε...

από εδώ και μπρος στα δικαστήρια είμαστε μόνο ως Κατήγοροι!

έναρξη στις 13.1.2010! για την Μεσσαπία!

ανέφερα τα 2 ονόματα και μάλιστα έχω στείλει και σχετικό email στον Πρωθυπουργό [!!!] διότι στην κορυφή της πυραμίδας ως εν ενεργεία μέλη της Βουλής!

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, από ότι μαθαίνω οι κυρίες Αγάτσα και Τσονόγλου-Βυλλιώτη έχουν απαλλαγεί με βούλευμα...μπορούν απερίσπαστα να κάνουν ότι καλύτερο εκείνες κρίνουν για το καλό της Βοιωτίας...ειδικά η κ. Αγάτσα που είναι και ...μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος ! κ. Πρωθυπουργέ, ήσασταν ενήμερος αυτών των εμετικών συναλλαγών; Και αν όχι, σήμερα που είστε ενήμερος, τι πρόκειται να κάνετε; ΓΖ

----------------
το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες! αλλά μάλλον ο Ασωπός είναι πολύ καυτή πατάτα ! όπως και οι πατάτες της Μεσσαπίας!

http://www.servitoros.gr/news/view.php/26491/

Ανώνυμος είπε...

Μήπως μπορούμε κ. Ζαμπετάκη να πληροφορηθούμε κι εμείς τις "εμετικές συναλλαγές;" Συγκεκριμένα δηλαδή γιατί είμαστε στο "να΄χαμε να λέγαμε".
Εγώ πάντως είδα όλα τα μπλογκ της Βοιωτίας και τα τοπικά κανάλια. Κατάλαβα πως η υπόθεση είναι τελεσίδικα αθωωτική για όλα τα ονόματα και μάλιστα ο Τρεμόπουλος πιθανόν να υποστεί και συνέπειες για όσα αναφέρει στο δελτίο τύπου. Εκτός αν τώρα ασχοληθεί με το σενάριο "η δίκη των δικαστών". Κατόπιν αυτού, θα περιμένω να δω αν θα συνεχίσει την "αγωνιστική του στάση" για την απορρύπανση του Ασωπού και ..κατά παντός υπευθύνου.

Ανώνυμος είπε...

Ζαμπετάκη
Τελικά θα μας πεις τι εννοείς εμετικές συναλλαγές ή να ρωτήσουμε τον πρωθυπουργό που προφανώς του το εξήγησες;
Σε παραδέχομαι μόνο για ένα πράγμα: Για το γεγονός ότι γράφεις επώνυμα και είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις και την συμπεριφορά σου.

Δέσποινα
Το βούλευμα θα το πάρεις σε τόπο και χρόνο που θα αποφασίσουν αυτοί που κατηγορείς, για να μελετήσεις όπως λες και να ¨κρίνεις το σκεπτικό των δικαστών

Ανώνυμος είπε...

Άλλο αθωωτική απόφαση και άλλο οτι με κάποια δεδομένα κάποιος δεν διώκεται.

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 10.1
δεν κατάλαβες δεν υπάρχει αθωωτική απόφαση. Απλά απο δικαστική έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία ενοχής. Δεν έγινε δίκη.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τρεμόπουλε

Αγαπητέ πρόεδρε

Γνωρίζω ότι διαβάζετε το παρόν blog. Δεδομένου ότι σας θεωρώ σοβαρό άνθρωπο νομίζω τόσο εγώ όσο και οι αναγνώστες ότι ήρθε η ώρα να ζητήσετε συγνώμη.
Σκεφτήτε το.

Ανώνυμος είπε...

Άσχετα με το τι βλέπετε στην τηλεόραση δεν υπάρχει πρόβλημα ρύπανσης στον Ασωπό. Τα περί εξασθενούς χρωμίου είναι παραπληροφόρηση. Όσοι υπέγραψαν αποφάσεις έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) σωστά έκαναν γιατί όλες οι βιομηχανίες στα Οινόφυτα πληρούν περιβαλλοντικούς όρους. Η Δικαιοσύνη έκανε το έργο της. Είναι όλα νόμιμα. Δεν προέκυψαν στοιχεία ενοχής γιατί δεν υπάρχει ρύπανση στον Ασωπό. Ας ξεχάσουμε λοιπόν το κυνήγι των μαγισσών.

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Επίσης τα άλογα είναι πράσινα και ο γάιδαρος πετάει

Yannis Zabetakis είπε...

http://www.zabetakis.net/?p=2100

Βουλεύματα ή ποινικές αποφάσεις δεν μπορούν να πάρουν οι δικηγόροι αν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ή ΔΟΘΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ (λόγω προστασίας των προσωπικών δεδομένων, άρθρο 2(β) του νόμου 2472/1997 που έχει ως εξής:
“Ειδικά για τα σχετικά με ποινικές διώξεις ή καταδίκες δύναται να επιτραπεί η δημοσιοποίηση μόνον από την εισαγγελική αρχή για τα αδικήματα που αναφέρονται στο εδάφιο β’ της παραγράφου 2 του άρθρου 3 με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών ή του Εισαγγελέα Εφετών, εάν η υπόθεση εκκρεμεί στο Εφετείο. Η δημοσιοποίηση αυτή αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων”).

πρέπει οι ίδιοι οι Αθωωθέντες να το δώσουν !

=======================================

Ξανα – ερωτάται ο κύριος Πρωθυπουργός :

μέχρι πότε θα καλύπτετε το έγκλημα και τον καρκίνο στον Ασωπό ;;;

Γιάννης Ζαμπετάκης

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ζαμπετάκη

Ρωτήστε τον δικηγόρο σας που σας ενημέρωσε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και σας έδωσε το σχετικό άρθρο να σας δώσει να μελετήστε και το άρθρο 6 της Ευρωπαικής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Εσείς είστε υποχρεωμένος να αποδείξετε την ενοχή κάποιου και όχι αυτός την αθωότητα του.
Ποιους κατηγορείτε για εμετικές συναλλαγές, τι εννοείτε εμετικές συναλλαγές, ποια είναι συγκεκριμένα η κατηγορία, είστε υποχρεωμένος να το διευκρινίσετε .
Είστε υπόλογος κύριε Ζαμπετάκη!!!
Έχετε κατανοήσει τι σημαίνει αυτό; Έχετε συναίσθηση της πραγματικότητας ή ακόμα δεν καταλάβατε τι έχετε κάνει;

Ανώνυμος είπε...

Μετά από όλες τις δεσμεύσεις του ΓΑΠ για διαφάνεια στα δημόσια, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία πως ο αρμόδιος εισαγγελέας δεν θα αρνηθεί την δημοσιοποίηση του βουλεύματος. Μην ξεχνάμε πως το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου υπερέχει του ιδιωτικού. Κάνε λοιπόν μια επίσκεψη στον εισαγγελέα φίλε Ζαμπετάκη. Είμαι βέβαιος πως το κείμενο του βουλεύματος θα είναι διαφωτιστικό.

Yannis Zabetakis είπε...

υπόλογοι είναι όσοι αναφέρονται στην έκθεση Ρακιντζή!
υπόλογοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος στον Ασωπό!
όλοι αυτοί που μας σκοτώνουν...και μετά ...απαλλάσονται!!! χωρίς [???] να συναλλάσονται ...βεβαίως...βεβαίως!!!

Yannis Zabetakis είπε...

ο Νομάρχης γιατί αρνείται να το στείλει στους Ο.Π. ???

Ανώνυμος είπε...

Ο Τρεμόπουλος τι λέει μετά την απάντηση που του έστειλε ο Περγαντάς; Γιατί σιώπησε; Μήπως βρίσκονται σε άδεια λόγω εορτών τα στελέχη του γραφείου τύπου;

Ανώνυμος είπε...

Πάντως θα ήταν περίεργο να είχε φοβηθεί απο την απάντηση του Περγαντά.
Γιατί ξέχασε να τον φοβερίσει ότι θα πάει στα δικαστήρια. Και γενικά ξέχασε να πεί οτιδήποτε απο τα ηρωικά που δήλωσε εντός Βοιωτίας.

Yannis Zabetakis είπε...

http://www.zabetakis.net/?p=2104

Yannis Zabetakis είπε...

http://environmentfood.blogspot.com/2010/01/manual.html

Ανώνυμος είπε...

να΄σαι σίγουρος ανώνυμε των 8.50 ότι ο Τρεμόπουλος το "πήρε το μήνυμα" απ΄τον Περγαντά. Γι αυτό και τα δικά του "ηρωϊκά" τα΄κανε γαργάρα.
Όσο για κάποιους που "τσίμπησαν", κάνουν ήρωα τον Τρεμόπουλο, λησμονώντας πως ο κύριος αυτός δεν έχει κάνει για τον Ασωπό και τη Βοιωτία ούτε το ελάχιστο. Πολιτικό όφελος πήγε να αποκομίσει τώρα και εκτός από ελάχιστος έγινε και αναξιόπιστος.
Υ.Γ. Ακόμα περιμένουμε να μάθουμε εναγωνίως απ΄το Ζαμπετάκη για τις "εμετικές συναλλαγές".

Ανώνυμος είπε...

Eπιστολή Τρεμόπουλου προς Περγαντά

Βρυξέλλες: European Parliament, Rue Wiertz, ASP 08H247, B-1047 Brussels, Belgium Tel: 0032 228 45402

Στρασβούργο: Bât. Louise Weiss, T05059, 1, av. du Pr. Schuman, CS 91024, F-67070 Strasbourg, Tel: 0033 388 175402

Αθήνα: Μητροπόλεως 1 (πλ. Συντάγματος), 10557 Αθήνα / Τηλ.: 210.3709705 / Fax: 210.3709707

Θεσσαλονίκη: Πλάτωνος 1 (& Εγνατίας), 54631 Θεσσαλονίκη / Τηλ.: 2310.269780 και 2310.266705

www.oikologoiprasinoi.eu, e-mail: michail.tremopoulos@europarl.europa.eu ______________________________________________________

07-01-09

Προς: Νομάρχη Βοιωτίας, κο Κλ. Περγαντά

Θέμα: Αθωωτικές αποφάσεις για το θέμα του Ασωπού

Κύριε Περγαντά

Διάβασα με προσοχή την επιστολή σας της 5ης Ιανουαρίου και ενδιαφέρομαι να μελετήσω τα στοιχεία που επικαλείστε.

Σε συνέχεια λοιπόν της τηλεφωνικής επικοινωνίας συνεργατών μου μαζί σας, παρακαλώ να μου αποστείλετε την απόφαση του Β΄ Τριμελούς Εφετείου Πλημ/των Αθηνών με αριθμ.7958/08 και την απόφαση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς με αριθμ. 27/2009, στο Fax 210 3834390 και ταχυδρομικά στη διεύθυνση Μητροπόλεως 1, Αθήνα, 105 57.

Μιχάλης Τρεμόπουλος

Ευρωβουλευτής

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10:05

Ο Τρεμόπουλος έχει φωνή και ακούγεται στην Ευρωβουλή. Μπορεί να ξεσκεπάσει τη διαφθορά/διαπλοκή στην Βοιωτία αν πραγματικά το θέλει.
Πρέπει να καταλάβει όμως ότι το σύνδρομο Ζαγοριανού δεν περιορίζεται μόνο στην Sιemens. Θα δούμε άν έχει τα κότσια...

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην τον πήρε τον Τρεμόπουλο ο πόνος για τη Βοιωτία. Παιχνίδι εντυπώσεων ήταν και όπως φαίνεται δεν πάει πιο πέρα το ζήτημα.

Ανώνυμος είπε...

Η siemens που κολλάει; στην παραγραφή;

Ανώνυμος είπε...

Ο Περγαντάς έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για τις αποφάσεις. Να πάει να τις βρει ο Τρεμόπουλος, τι θέλει, διευκολύνσεις απ΄τους 11;
Κι εσύ Ζαμπετάκη, τις αποφάσεις περιμένεις για να μας αποκαλύψεις τις "εμετικές συναλλαγές"; Γράψε κι ένα γράμμα στον Πρωθυπουργό, να του πεις να τραβήξει τ΄αυτί στο Νομάρχη.

Ανώνυμος είπε...

Ολοι οι Έλληνες θέλουν να βρεθούν οι ένοχοι αλλά εσείς θέλετε σαν ενόχους αυτούς που θέλετε εσείς να είναι και όχι αυτούς που είναι.
Γι αυτό σας χάλασε την μανέστρα το βούλευμα.
Γι αυτό στις εκλογές δεν μπήκατε στη βουλή.
Σας πήρε χαμπάρι ο κόσμος. Τα μικρότερα ποσοστά τα πήρατε στα χωριά γύρω απο τον Ασωπό!!!
Αν θέλατε να λυθεί το πρόβλημα Ασωπού θα δεχόσασταν το υφυπουργείο που σας πρότεινε ο Παπανδρέου.
Ακόμα και ο Ζαμπετάκης θα συμφωνήσει μαζί μου σε αυτό.
Αλλά είστε μόνο για φωνή και αντάρα.
Όψιμοι τιμητές των πάντων που είσαστε τα προηγούμενα χρόνια ;
Τι έκανε για τον Ασωπό ο Τρεμόπουλος;
Οι μόνες εξαιρέσεις ο Παπαγιάνης και ο Παντελογλου. Μόνον αυτοί.

Yannis Zabetakis είπε...

http://www.zabetakis.net/?p=2113

ο Ασωπός είναι πεντακάθαρος αλλά τα καρότα έχουν πρόβλημα!!!

Ανώνυμος είπε...

Ζαμπετάκη
αυτά λες και δεν μπορώ να πουλήσω τα καρότα μου στην λαχαναγορά;

Ανώνυμος είπε...

Δήλωση Ιερώνυμου με νόημα και περιεχόμενο!

Τι είπε ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του κατά τα εγκαίνια του διυλιστηρίου της ΔΕΥΑΘ

"....Ελέχθηκαν πάρα πολλά, χρήσιμα και ωραία. Εγώ θα ήθελα να πω ότι η ζωή συνεχίζει και μια ζωή που συνεχίζει έχει προβλήματα που ανήκουν στο παρελθόν, έχει προβλήματα που ανήκουν στο τώρα και προβλήματα που έρχονται και όλα αυτά αντιμετωπίζονται με την συνεργασία, την προσπάθεια και την υπομονή.
Εύχομαι λοιπόν καλή δύναμη και πολλές ευχαριστίες για όσους εργάστηκαν στο προκείμενο θέμα διότι η Βοιωτία μας έχει πληγωθεί, πράγματι, αλλά δεν είναι και τόσο απελπιστικά ώστε να φωνάζουμε και να μας πιάνει πανικός. Διορθώνονται τα πράγματι, διότι ο πανικός είναι ακόμη χειρότερος από το να έχουμε χρώμιο να πίνουμε στο νερό.
Εκεί που είμαι και σε διάφορες επιτροπές που βλέπω γίνεται πολύ ζημιά με τον θόρυβο, με τον πανικό.
Λένε, μην παίρνετε πατάτες από τη Θήβα, μην παίρνετε κρεμμύδια, μη μη μη και δημιουργείται μια άλλη πλευρά, καταστροφική πάλι για την περιοχή.
Επομένως τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με την σύνεση, με την ενότητα και την ευημερία. Καλή δύναμη!"

ΠΗΓΗ: http://thiva-press.blogspot.com/