Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Οι κ.Περγαντάς, Τσόνογλου, Αγάτσα και οι άλλοι να δημοσιοποιήσουν το βούλευμα που επικαλούνται ότι τους απάλλαξε για τον Ασωπό

Ήταν και κάποιοι συνεχίζουν να είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των βιομηχανιών του νομού.

Λόγω των τοπικών αντιδράσεων, πήρε δημοσιότητα το θέμα και έγιναν κάποιοι έλεγχοι.

Έτσι λοιπόν, παραπέμφθηκαν απο τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Κλήθηκαν απο τους εισαγγελείς.

Δεν ενημέρωσαν τους πολίτες της Βοιωτίας.

Τώρα που δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματά τους, επικαλούνται απαλλακτικό βούλευμα απο τη Δικαιοσύνη.
Είναι οι μόνοι που το έχουν και μπορούν να το δώσουν στη δημοσιότητα.
Έχουν υποχρέωση να το κάνουν.

Έτσι κιαλλιώς ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για το έγκλημα του Ασωπού.
Ας μας ενημερώσουν για το σκεπτικό της απαλλαγής τους απο ποινικές και διοικητικές ευθύνες.
Αν δεν το κάνουν ας αναλάβει την ευθύνη η Κυβέρνηση.
ΝΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση αφελούς:
Για τις αδειδοτήσεις των βιομηχανιών του Ασωπού,του Μυτιληναίου, της Θίσβης κλπ... κλπ κλπ... (ούκ έστιν τέλος)
Κε Νομάρχα, το νομιμοφανές έιναι και ηθικό;;

Ανώνυμος είπε...

Εσείς οφείλετε να αποδείξετε αυτά που κατηγορείτε.
Εφ όσον πολλές φορές επικαλείστε την Ευρωπαική Νομοθεσία μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο 6 της Ευρωπαικής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Έχετε στις τάξεις σας εξαίρετους Νομικούς ρωτήστε τους και παράλληλα ρωτήστε να σας πουν για ποιους λόγους είστε υπόλογοι.
Οχι μόνο οι τρεις αλλά και οι 11 μεταξύ των οποίων και οι κληρονόμοι του θανόντος θα κρίνουν τον χρόνο και κυρίως τον τόπο που θα εμφανίσουν το πόρισμα.
Μπορείτε να συνεχίστε να λασπολογείτε.

Ανώνυμος είπε...

Τα ονόματα που δημοσιεύσατε δεν δίνονται πρώτη φορά στη δημοσιότητα όπως ισχυρίζεσθαι. Έχουν δημοσιευτεί ξανά και σε τοπική εφημερίδα της Θήβας αλλά και στις 27/3/2008 στο BLOG:

HTTP://LAMIANEWS.BLOGSPOT.COM/2008/03/BLOG-POST_7962.HTML

Εσείς έχετε την άδειά τους να τα δημοσιεύσετε σήμερα Ιανουάριος 2009ή μήπως δεν χρειάζεται;;

jk είπε...

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2009
http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/5f01bafb-1302-4933-a922-46d03b653abc

Πρωταρχικό μέλημά μας είναι να προχωρήσουμε αποφασιστικά με μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, όπως είχαμε υποσχεθεί, προς τους πολίτες, προς τους θεσμούς, προς το πολιτικό σύστημα.
Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι το κύρος των θεσμών χτίζεται από την αξιοπιστία όσων τους υπηρετούν. Η αξιοπιστία κερδίζεται μόνο με πράξεις. Ξέρουμε ότι μόνο από αυτές τελικά κρινόμαστε. Σήμερα λοιπόν, κάνουμε πράξη μια ακόμη δέσμευσή μας, μια θεμελιώδη δέσμευσή μας, ενταγμένη στο πρόγραμμα των 100 ημερών.
Δεσμευτήκαμε να θεσπίσουμε αυστηρούς κανόνες διαφάνειας. Να κάνουμε το κράτος μας υπόδειγμα -υπόδειγμα διαφάνειας- με τη δημοσιοποίηση όλων των υπογραφών στο Διαδίκτυο, με την ανάρτηση στο Διαδίκτυο όλων των υπογραφών, όλων των αποφάσεων κάθε πολιτικής, διοικητικής ή άλλης Αρχής, ή και φορέα του Δημοσίου.
Η απόφασή μας είναι και οριστική και αμετάκλητη. Όπου και από όποιον ασκείται εξουσία, αυτή θα ασκείται με διαφάνεια, ορατά στους πολίτες. Όλα στο φως, όλα στη δημόσια κριτική και στον έλεγχο. Θέλουμε να γνωρίζει ο πολίτης ποιος αποφασίζει, τι αποφασίζει, τι κόστος έχουν οι αποφάσεις του, πού πάνε τα λεφτά του Ελληνικού λαού. Η διαφάνεια είναι το θεμέλιο της λογοδοσίας. Έτσι, λογοδοτεί καθημερινά όποιος ασκεί εξουσία, όποιος διαχειρίζεται χρήματα του φορολογούμενου.
Γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα της διαφθοράς δεν θα λυθεί μονομιάς. Όμως σήμερα, κάνουμε ένα πολύ σημαντικό, θα έλεγα καθοριστικό βήμα, στην κατεύθυνση της διαφάνειας. Αυτό της λογοδοσίας και της αξιοκρατίας. Καταφέρνουμε ένα καίριο πλήγμα στη διαφθορά στη χώρα μας.
Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι την πρόταση που σήμερα κάνουμε πράξη, την καταθέσαμε στις 8 Νοεμβρίου του 2005, πριν από τέσσερα χρόνια. Αν τότε είχε υιοθετηθεί, η χώρα δεν θα είχε υποστεί όλον αυτό τον κατακλυσμό των σκανδάλων, της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου, δεν θα είχαμε αυτό το τεράστιο έλλειμμα της διαφθοράς. Ούτε κουμπάροι, ούτε άγονες γραμμές, ούτε ομόλογα, ούτε Βατοπέδι θα ήταν δυνατά, αν τότε μας είχαν ακούσει.
Είναι λοιπόν ένας νόμος που δεν κοστίζει τίποτα, όμως συμβάλλει καθοριστικά στην προσπάθειά μας για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς και στο κράτος. Γιατί δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη, κάθε Έλληνα φορολογούμενο, κάθε νέο και νέα, να γνωρίζουν πού πηγαίνουν τα χρήματά τους, ποιος και γιατί αποφασίζει για κάθε υπόθεσή τους. Από αυτή την υπόθεση κερδίζει τελικά ο Έλληνας πολίτης.

Ανώνυμος είπε...

αυτό που κολλάει; ζητάς απο τον πρωθυπουργό να κρίνει μιά οριστική και αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή κατάλαβα λάθος;

jk είπε...

@12:44
Λάθος κατάλαβες. Ζητάω από τον Νομάρχη να δημοσιοποιήσει την με αριθμ.7958/08 απόφαση του Β΄ Τριμελούς Εφετείου Πλήμ/των Αθηνών, σύμφωνα με την "οριστική και αμετάκλητη" δέσμευση του πρωθυπουργού για διαφάνεια στον δημόσιο τομέα.

Ανώνυμος είπε...

Να ψάξεις να την βρεις μόνος σου. Δικαστική απόφαση είναι.

admin είπε...

Aνώνυμε 10.42,
Προδίδεσαι:

"Οχι μόνο οι τρεις αλλά και οι έντεκα μεταξύ των οποίων και οι κληρονόμοι του θανόντος (;)θα κρίνουν τον τόπο και τον χρόνο που θα εμφανίσουν το πόρισμα"

Αλήθεια; και συ που το ξέρεις;

Όσο για τα περί λασπολογίας, δεν μας τα κάνεις πιο ξεκάθαρα;

Σε ποια ακριβώς φράση του σύντομου κειμένου αναφέρεσαι;

jk είπε...

Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=118358

δύο είναι οι τελεσίδικες αθωωτικές δικαστικές αποφάσεις και βουλεύματα:

1. αριθμ. 7958/08 απόφαση του β' Τριμελούς Εφετείου Πλημ/κών Αθηνών
2. αριθμ. 27/2009 απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

Ο εντοπισμός τους και η δημοσίευσή τους είναι τώρα ζήτημα χρόνου. Για όσους πάσχουν από το σύνδρομο Ζαγοραφοβίας αυτό ίσως να αποτελέσει πρόβλημα.

admin είπε...

Ανώνυμε 11.03

1. Εδώ μας κατηγορείτε για λασπολόγους και συκοφάντες επειδή αναδημοσιεύσαμε δελτίο τύπου κόμματος, φαντάσου να είχαμε αναδημοσιεύσει πιο ανεπίσημη είδηση τι θα ακούγαμε!

2. Το περίεργο προφανώς δεν είναι ότι εμείς δημοσιεύσαμε ένα δελτίο τύπου που μας το έστειλαν και που παίζει σε όλες τις αθηναικές εφημερίδες, το πολύ περίεργο είναι οτι οι ενεχόμενοι δεν εθίγησαν και δεν απάντησαν στην εφημερίδα της Θήβας ή στο lamianews, αλλά μόλις κατάλαβαν ότι η υπόθεση θα έπαιρνε ευρύτερες διαστάσεις.

3. Η ερώτηση που βάζεις στο τέλος είναι ακατάληπτη, μήπως μπορείς να εξηγήσεις τι εννοείς;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, 10:42 π.μ

Η Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αναφέρει επί λέξει:

΄Αρθρο 6 - Το δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη.

΄Εχεις το δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη ενώπιον ενός δικαστή ανεξάρτητου και αμερόληπτου.

http://www.humanrights-edu-cy.org/European%20Convention%20on%20Human%20Rights.htm

Τι σχέση έχει αυτό με την δημοσιοποίηση δημοσίων εγγράφων;
Κρίμα που είσαι και δικηγόρος.

antigold είπε...

Αυτοί που είναι αθώοι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από μια δικαστική έρευνα.
Αυτοί που είναι αθώοι δεν κρύβονται πίσω από απαλλακτικά βουλεύματα.
Αυτή η δειλία είναι τουλάχιστον ύποπτη.
"Όλα στο φως" λέει ο Πρωθυπουργός και είναι καιρός πια να υπάρξει διαφάνεια σ'αυτή τη χώρα.
Καλή χρονιά και καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

admin 7:27

Σχετικά με την εκ μέρους σας δημοσίευση του Δελτίου τύπου του κ Τρεμόπουλου αλλά και με ορισμένα σχόλια αναγνωστών σας,αφου σας επισημάνω ότι Δημοκρατία και Ελευθερία δεν σημαίνει Ασυδοσία, σας προτρέπω να μελετήσετε τους όρους χρήσης του ιστολογίου σας σχετικά με ορισμένες υποχρεώσεις σας. Η επιλογή δική σας.

admin είπε...

Αγαπητέ "ανώνυμε" 11.03, αφού σε ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές θα σου προτείνουμε να το μεταφέρεις και στις αθηναικές εφημερίδες και τα άλλα μέσα που προέβαλλαν το θέμα με ιδιαίτερα οξύ τρόπο και φιλοξένησαν πολύ οξύτερα σχόλια.

Όσο για τα σχόλια των αναγνωστών μας αυτά είναι γενικά ελεύθερα εκτός αν θίγουν προσωπικά δεδομένα. Δεν διαγράψαμε ούτε εμπαθή, ούτε απειλητικά, ούτε ακόμη και υβριστικά σχόλια (λάσπολογία, συκοφαντία απο πρόθεση και άλλα χαριτωμένα) που μας απευθύνετε αυτές τις ημέρες.

Τα σχόλια που σας κρίνουν ειναι σε γενικές γραμμές πιο κόσμια και σχετικά επιεική παρά τις προκλήσεις.

Στη διάθεσή σας για μελλοντικές προτροπές.

Αntigold: Ευχαιριστούμε και αντευχόμαστε.
Θα αναζητήσουμε τα βουλεύματα, αν και οι αιρετοί που τα επικαλούνται οφείλουν να ενημερώσουν τους πολίτες που εκπροσωπούν.

Ανώνυμος είπε...

Admin
Προσωπικά δεν με έχει κρίνει κανένα σχόλιο που να ξεφεύγει του μέτρου, αλλά και να με κρίνει εφ όσον είμαι ανώνυμος δεν υπάρχει θέμα προσωπικών δεδομένων για εμένα. Όσον αφορά τον εαυτό μου ειλικρινά προσέχω.
Για συγκεκριμένα ΜΜΕ δεν αφορά εσάς, δεν είναι δικό σας θέμα και δεν γνωρίζετε αν υπάρχει επικοινωνία ή όχι με κάποιον από τους 11 πιθανόν θιγέντες.
Σχετικά με την φράση προσωπικά δεδομένα νομίζω πρέπει να πάρετε συμβουλές από τον νομικό σας σύμβουλο τι ακριβώς σημαίνει. Στη συνέχεια μελετήστε μαζί όλα τα κείμενα και κυρίως το αρχικό δελτίο του κ. Προέδρου.
Το αν θα σας στείλουν οι αιρετοί το βούλευμα και πότε δεν εξαρτάται από εμένα.

admin είπε...

Ανώνυμε θα πρέπει να αποφασίσεις:

ή είσαι ανώνυμος ή απο τους¨"11θιγέντες". Για σε σένα, τον ανώνυμο, πρότεινα να μεταφέρεις τα σχόλια σου στα Αθηναικά ΜΜΕ. Το τι θα κάνουν οι θιγέντες ας το απαντήσουν εκείνοι.

Νομικό σύμβουλο δεν διαθέτουμε επί παντός του επιστητού. Μια και όμως έχεις αναλάβει να μας συμβουλεύεις επί των νομικών θεμάτων, αντί να αφήνεις διαρκώς υπονοούμενα μπορείς να το πείς καθαρά:

Τι μας περιμένει;

Τι εγκλημα διαπράξαμε εμείς και δεκάδες άλλα ΜΜΕ που δημοσιεύσαμε το δελτίο Τρεμόπουλου;

Λες η δικαιοσύνη που δεν βρήκε υπευθύνους για τον Ασωπό, να βρει επιτέλους υπευθύνους δημοσίευσης δελτίων τύπου;

Το τελευταίο που απαντάς δεν ήταν για σένα ήταν για τους συναγωνιστές απο την Χαλκιδική. Έχουν και εμπειρία τόσο απο την δικαιοσύνη όσο και από τους βουλευτές της περιοχής τους.

Ανώνυμος είπε...

ADMIN
Δεν είμαι ένας από τους 11. Απλά γνωρίζω κάποιους. Μη λέμε τα ίδια για ντόρο. Η Δικαιοσύνη ακόμα δεν έχει τελειώσει το έργο της. Κάτι εκκρεμεί και το ξέρεις. Μη λες ότι δεν μπόρεσε να βρει τους υπεύθυνους.
Τώρα αν δεν θέλεις να διαβάσεις ξανά προσεκτικά το δελτίο Τρεμόπουλου δικαίωμά σου όπως και δικαίωμά σου να διαγράψεις τα σχόλιά μου αν σε ενοχλούν. Δεν θα παρεξηγηθώ.
Εγώ το διάβασα και κάτι έχω εντοπίσει. Πιθανόν να κάνω και λάθος. Δεν είμαι δικηγόρος.

Yannis Zabetakis είπε...

http://environmentfood.blogspot.com/2010/01/from-asopos-sos.html