Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΡ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ.. ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Λίγους μήνες πρίν  οι τώρα έβριζαν το Σουφλιά (τους προηγούμενους) για κάτι ανάλογο τώρα όμως:



Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αποφάσισε να προσελκύσει Αραβες εμίρηδες για εκμετάλλευση της έκτασης του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, προσδοκώντας λέει επενδύσεις. Από τα 5.300 στρέμματα, θα παραχωρηθεί το 15%-30% στην εταιρεία QIA του Κατάρ, που συνδέεται άμεσα με τη βασιλική οικογένεια και είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον κόσμο.
Τα σχέδια περιλαμβάνουν «αξιοποίηση» μέρους της παραλίας του Ελληνικού, κατασκευή μαρίνας πολυτελών θαλαμηγών, ξενοδοχείου, συνεδριακών κέντρων, πλωτού καζίνου και αεροδρομίου για lear jet και άλλα ιδιωτικά αεροσκάφη.
Αλλά και στις 23 Απριλίου κατατέθηκε η αίτηση Γ4430 της εταιρείας ASTAKOS POWER PLAN CONSORTIUM, 20 μέρες μετά, την περασμένη Τρίτη, εκδόθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας η άδεια παραγωγής.
Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για την πιο άμεση ανταπόκριση της ανεξάρτητης αρχής σε αίτημα για επένδυση.
Ο σταθμός θα αποτελείται από δύο θερμοηλεκτρικές μονάδες συνδυασμένου κύκλου 505 MW η κάθε μια, ενώ το καύσιμο θα προμηθεύει η Qatar International Petroleum Marketing Company Ltd. Η παραγωγή της μονάδας θα είναι 8000GWh και η κατανάλωση LPG 1 εκατ. κιλά.
Στη μονάδα θα κατασκευαστεί μονάδα δέσμευσης και αποθήκευσης CO2 που θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή βιοκαυσίμων, στις εγκαταστάσεις της ΝΑΒΙΠΕ. Το project προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί και να λειτουργεί το β΄ εξάμηνο του 2013.

Επίσης έχουν προβλεφθεί και ταΐστρες για πράσινα άλογα

Δεν υπάρχουν σχόλια: