Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

“Ο Ασωπός να ξαναγίνει ποτάμι”

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ»


28ης Οκτωβρίου 22, ΤΚ 32011, Οινόφυτα Βοιωτίας, τηλ 6936726370, pioaniss@yahoo.gr


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Σ υ ν έ ν τ ε υ ξ η Τ ύ π ο υ
Την Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 13.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ε.Σ.Η.Ε.Α. (Ακαδημίας 20, Αθήνα), το Ινστιτούτο Τοπικής Αειφόρου Ανάπτυξης και Πολιτισμού και ο Σύλλογος «Πολίτες για την Αειφορία» θα δώσουν συνέντευξη τύπου με θέμα:

“Ο Ασωπός να ξαναγίνει ποτάμι”

Κατ’ αρχήν, στη συνέντευξη τύπου θα παρουσιαστεί η Συλλογική προσφυγή της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης με αντικείμενο την παραβίαση του δικαιώματος στην υγεία των κατοίκων των Οινοφύτων από τη βιομηχανική ρύπανση.

Την παρουσίαση θα κάνουν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (www.hlhr.gr), μέλους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Δημήτρης Χριστόπουλος & ο συντάκτης της προσφυγής, δικηγόρος και λέκτορας δημοσίου διεθνούς δικαίου (πανεπιστήμιο Θράκης), κ. Γιάννης Κτιστάκις.

Κατά δεύτερον, στη συνέντευξη θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τον Ασωπό (υγεία, τρόφιμα, δικαστικές μάχες και αδειοδότηση βιομηχανιών) από τους ακόλουθους ομιλητές:

• την ενδοκρινολόγο Φωτεινή Μαλανδρίνου, διευθύντρια ενδοκρινολογικού τμήματος αντικαρκινικού νοσοκομείου «Άγιος Σάββας»,

• τον επίκ. καθηγητή χημείας τροφίμων (πανεπιστήμιο Αθηνών) Γιάννη Ζαμπετάκη,

• την δικηγόρο με ειδίκευση στο περιβάλλον Λούση Κιουσοπούλου και

• τον χημικό Θανάση Παντελόγλου.

Τέλος, ο πρεσβύτερος Ιωάννης Οικονομίδης, θα παρουσιάσει τις μελλοντικές δράσεις των οργανώσεων της περιοχής των Οινοφύτων για τον Ασωπό.

Σας καλούμε να παρευρεθείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: