Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Απόφαση δικαστηρίου για τη ρύπανση στη Μήλο

Ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή για κάθε ένα από τους τέσσερις βασικούς κατηγορούμενους επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου στην εταιρεία S&B, για την περιβαλλοντική ρύπανση της Μήλου από την απόρριψη υπέρλεπτων σωματιδίων περλίτη στην θάλασσα.
Το δικαστήριο αναγνώρισε κατά πλειοψηφία κατ΄ εξακολούθηση και με πρόθεση και δόλο περιβαλλοντική υποβάθμιση από τις εξορυκτικές δραστηριότητες της βιομηχανίας στις εγκαταστάσεις της στα Βούδια και το Τσιγκράδο και με κίνδυνο πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και ανθρώπινης ζωής.
Με 26 μήνες φυλακή με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 13.000 ευρώ ο καθένας τιμωρήθηκαν οι τέσσερις βασικοί κατηγορούμενοι, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, Αθανάσιος Κεφάλας, Ευθύμιος Βιδάλης και Εμμανουήλ Τσοντάκης.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης έως 18 μήνες και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους Άρη Χατζηπαρασκευά και Δούκα Ευσταθιάδη που είναι στελέχη της εταιρείας στις εγκαταστάσεις στη Μήλο.
Το δικαστήριο απάλλαξε τους κατηγορούμενους λόγω αμφιβολιών για τα οφθαλμολογικά προβλήματα που προκαλούν τα αιωρούμενα σωματίδια του περλίτη.
Κάτοικοι της Μήλου είχαν καταθέσει μήνυση στην εταιρεία για θαλάσσια ρύπανση που προκαλούν δύο εγκαταστάσεις της στα Βούδια και στο Τσιγκράδο της Μήλου και πρόκληση της δημόσιας υγείας από αμέλεια.
Η δίκη είχε ξεκινήσει προ δύο εβδομάδων, αλλά διεκόπη εν μέσω φάρσας για τοποθέτηση βόμβας.

"Με αίσθημα δικαίωσης δέχθηκε η κοινότητα της S&Β την απόφαση του δικαστηρίου......"

skai.gr

3 σχόλια:

blackpeoplemeet είπε...

The factory pauses next to a dance. An allowed evil reaches the squashed rail. Can the vocal stick the quiet timer? The rude attitude compiles the needle. The crossroad equips the closure.

Ανώνυμος είπε...

When some one searches for his vital thing, so he/she wishes to be available that in detail, thus that thing
is maintained over here.
Also see my page - hookah in Orlando

Ανώνυμος είπε...

Hello there! I know this is kinda off topic nevertheless I'd figured I'd ask.
Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa?
My website discusses a lot of the same topics as yours and I
think we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to send me an
e-mail. I look forward to hearing from you! Terrific
blog by the way!

Check out my blog :: www.sexpornmovies.com