Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Διαμαρτυρία για το νερό στην κεντρική πλατεία της Θήβας την Τρίτη 19/2 ωρα 7:00μμ

Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση σήμερα, σχετικά με το τοξινομένο νερό, στην πόλη μας, πιστεύουμε ότι αν θέλουμε να προστατεύσουμε την υγεία, των παιδιών μας, της οικογένειας και όλων των συγκατοίκων μας, σ’ αυτόν τον ιστορικό τόπο, αν θέλουμε να μιλάμε για μέλλον, βιολογικό, οικονομικό κλπ, πρέπει σήμερα, τώρα να πάρουμε τα μέτρα μας. Μακάρι να διαψευστούμε. Η πραγματικότητα όμως, μέχρι σήμερα μας επιβεβαιώνει.

Οι αιτίες του κακού συνεχίζουν να υπάρχουν και απρόσκοπτα να καταστρέφουν το περιβάλλον. Σήμερα είναι το νερό με το εξασθενές Χρώμιο, από κοντά έρχονται, το Αρσενικό, το Κάδμιο, ο Μόλυβδος. Αύριο, θα είναι ο αέρας που αναπνέουμε, οι θάλασσες μας, τα βουνά και οι κάμποι μας, με τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο ( Θήβα- Θίσβη- Αντίκυρα κλπ), με γαιάνθρακες (Αντίκυρα-Λάρυμνα-Αλιβέρι κλπ), με καύση σκουπιδιών , με φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες. Για την «αξιοποίηση» των Δημοτικών ή των Κρατικών ή των ιδιωτικών εκτάσεων. Στο βωμό του κέρδους των λίγων, οι ζωές των πολλών.

Την αξία του περιβάλλοντος την έχουν εκτιμήσει οι μεγάλοι του πλανήτη και έχουν αρχίσει, δειλά-δειλά ν’ ανησυχούν (βλέπε Κιότο), είναι κρίμα, εμείς οι απλοί άνθρωποι, να κοιμόμαστε ήσυχοι.

Δεν έχουμε άλλα περιθώρια.

Πρέπει να πιέσουμε τους υπεύθυνους να κινηθούν. Χωρίς την δική μας πίεση, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Το μέλλον μας, θα είναι δυσοίωνο.

Η ενότητα μας, η μαζικότητα μας, η αποφασιστικότητα μας, η υπομονή μας και η επιμονή μας, θα καθορίσουν την έκβαση του αγώνα.

Διαφορετικά θα πεθάνουμε όλοι, ήσυχα στον ύπνο μας, ξαπλωμένοι στους καναπέδες μπροστά από την τηλεόραση ή «ανησυχούντες», στις καφετέριες ή στα ουζερί.

Η συγκέντρωση, την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008, πρέπει να είναι, μαζική και αποφασιστική. Δεν πρέπει να λείψει κανείς. Ολοι μας πλέον γνωρίζουμε και πρέπει να πάρουμε θέση.

Παίρνουμε την πρωτοβουλία και σας καλούμε να δώσετε το παρόν, δραστήρια και ενεργά, όπως εσείς θεωρείτε καλλίτερα.

Και μαζί σας, όλοι θα αισθάνονται πιο αισιόδοξοι, ότι κάτι μπορεί να γίνει.


Θηβαίοι πολίτες για το περιβάλλον

Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον

Δεν υπάρχουν σχόλια: