Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

Θηβαίοι πολίτες για τις ευθύνες Δήμου -Νομαρχίας

Για μια ακόμη φορά, το θέμα του νερού όξυνε τα πνεύματα στο Δημοτικό Συμβούλιο 28/1 στη Θήβα, όπου η ομάδα των Θηβαίων πολιτών της Συμπαράταξης, απαίτησε και τελικά πέτυχε να περιληφθεί στον προυπολογισμό του Δήμου, το διυλιστήριο που απαιτείται για να πάρουν νερό απο το Μόρνο. Επίσης σε ανακοίνωσή τους επιρρίπτουν σοβαρές ευθύνες στη Νομαρχία αφού καταλήγουν:
Τέλος για την ολοκληρωτική αντιμετώπιση του προβλήματος της ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα χρειάζεται επιτέλους να ενεργοποιηθεί η Νομαρχία.
Χρειάζεται να προβεί στην άμεση ανάκληση των αδειών τελικής διάθεσης αποβλήτων, ελέγχοντας συστηματικά το σύνολο των βιομηχανιών του Νομού και ενημερώνοντας τους πολίτες για τα αποτελέσματα των ελέγχων.
Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα η Νομαρχία είναι ανύπαρκτη, κρύβεται και αποποιείται των ευθυνών της. Μάλιστα η στάση της αυτή κινεί σοβαρές υποψίες, αφού είναι γνωστά τα δημοσιεύματα για τον έλεγχο από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τις διαπιστώσεις σοβαρών παραλείψεων και παραβιάσεων της κείμενης νομοθεσίας από αρμοδίους της Νομαρχίας.

2 σχόλια:

Sarangi είπε...

Είναι πράγματι αξιοθαύμαστος ο τρόπος που οι Θηβαίοι της συμπαράταξης αντιδρούν και αγωνίζονται. Με υπομονή και πείσμα, προσπαθούν να πείσουν τους "αρμόδιους" για το αυτονόητο. Τα διεισδυτικά κείμενα τους δείχνουν πως ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ σε βάθος το πρόβλημα και τις παραμέτρους του. Δεν μπορείς να ξεγελάσεις τέτοιους πολίτες!!! Μπράβο τους και καλή συνέχεια...

Ανώνυμος είπε...

Και σε Οινόφυτα- Ωροπό, όσοι αγωνίζεστε δεν πάτε πίσω σε πείσμα και σε τεκμηρίωση. Οι πολίτες της Βοιωτίας το έχουν πάρει ζεστά το θέμα με το περιβάλλον. Ίσως γιατί έχουν πολλά προβλήματα και δυστυχώς βλέπουν και άλλα να έρχονται με τις ενεργειακές μονάδες.