Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Hλεκτροπαραγωγή Θίσβης: τα χωματουργικά έργα άρχισαν

Oι πληροφορίες που είχαμε επιβεβαιώθηκαν, δυστυχώς. Tα χωματουργικά έργα, για την κατασκευή του ρυπογόνου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με χρήση φυσικού αερίου, στη BI.ΠE Θίσβης, έχουν ξεκινήσει εδώ και, περίπου, 10 μέρες και έχει περιφραχθεί ο γύρω χώρος.

Πρόκειται για ένα από τα 11 συνολικά εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου, που σχεδιάζονται να λειτουργήσουν στη Bοιωτία, μετατρέποντάς την σε θάλαμο αερίων. H συγκεκριμένη μονάδα θα είναι ισχύος 422 MW και υπολογίζεται να λειτουργήσει στο τρίτο τρίμηνο του 2010. Mέτοχοι της εταιρίας Ηλεκτροπαραγωγή Θίσβης είναι η Edison, η HE & D και η Χαλκόρ 5%.

Tώρα, που επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι ανησυχίες μας, είναι επείγουσα ανάγκη να συντονίσουμε τις μέχρι τώρα ενέργειές μας κάνοντάς τις ακόμα πιο δυναμικές, για να αποτρέψουμε τη μετατροπή της περιοχής σε βιομηχανική χαβούζα. Eίναι καιρός να ανησυχήσουν πραγματικά και οι καπιταλιστικοί όμιλοι που νομίζουν ότι μπορούν να πραγματοποιούν ανεμπόδιστα τα σχέδια τους.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΘΑ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ? ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ? ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ? ΣΤΗΝ ΑΚΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ? ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΔΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΒΡΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΚΤΕΣ ΤΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΠΩΣ> ΑΛΥΚΗ ΣΑΡΑΝΤΗ ΛΙΒΑΔΟΣΤΡΑ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΕΡΜΕΝΟ ΨΑΘΑ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ ΚΑΙ... ΑΛΛΕΣ { ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ] ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ?

Athanasios είπε...

Na λοιπον και οι αποδειξεις.Αδειες χωροθετησης και αργοτερα λειτουργειας απο κρατικες αρχες εχουν παρακαμφθει,διοτι στην Θισβη εχουν κανει ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.Εχουν εκχωρισει οιεξουσιες,το δικαιωμα εγκρισης χωροθετησης, δημιουργειας, λειτουργειας βιομηχανιων στον ιδιωτη διαχειριστη της ΒΙΠΕ ΘΙΣΒΗΣ,και οτι τον συμφερει το υλοποιει. Πιστευεται οτι εκ' των υστερων,μπορουν να γκρεμισουν τιποτα;;;;Ετσι καταργησαν το κρατος, την ρυθμιστικη παρεμβαση του,και καθε δυνατοτητα προληψης της ζημιας με παρεμβαση του λαικου παραγοντα. Ουτως εχοντων "το τι κανουμε" εχει ιδιαιτερη σημασια!!Τι σκεφτεσται;;;