Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς για εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Το 24ο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008 και ώρα 7:00 μ.μ. αφορά:

"Γνωμοδότηση για την πραγματοποίηση προγράμματος μέτρησης αιολικού δυναμικού και εγκατάσταση αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε περιοχές του Δήμου Λεβαδέων".

Οι θέσεις της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Ελικώνα είναι γνωστές. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την άλωση των βουνοκορφών του Ελικώνα, το τσιμέντωμά τους (500 κ.μ. μπετόν στη βάση της κάθε Α/Γ), την τοποθέτηση μεγαθηριακών μεταλλικών κατασκευών, την αποψίλωση των δασών και τη μεταφορά ρεύματος υψηλής και υπερυψηλής τάσης με ότι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον. Δε δεχόμαστε καμιά αισθητική και ηχητική ρύπανση σε ένα βουνό δασωμένο και
κατοικήσιμο που έχει όλες τις προδιαγραφές για ήπια ανάπτυξη.

Μέλη της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ και της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ θα παραστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα παρέμβουν υπέρ της σωτηρίας του Ελικώνα και κατά της άναρχης τοποθέτησης ανεμογεννητριών σ' αυτόν.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΙΤΝΙΑΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/9 ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΛΕΙΠΕΙ ΚΟΣΜΟΣ
Όμως πρέπει να είμαστε όλοι εκεί και να καλέσουμε όσους περισσότερους μπορούμε.
Να δώσουμε τη μάχη όπως στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΥ ΛΙΑΚΟΣ ΟΥ ΓΡΙΖΑΠΣ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΟΡΕ ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΙΑΚΟ