Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Συνάντηση των "Πολιτών κατά του λιθάνθρακα" για τη ΔΕΘ


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24.09.08, στην Αθήνα (Nosotros), συνάντηση εκπροσώπων των κινήσεων πολιτών, που συμμετέχουν στο πανελλαδικό δίκτυο "Πολίτες κατά του Λιθάνθρακα", με σκοπό το συντονισμό της δράσης στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.


Συμμετείχαν μέλη κινήσεων από την Αθήνα, την Κορινθία, τη Βοιωτία, την Εύβοια, την Αιτωλοακαρνανία και τη Θεσσαλονίκη. Αποφασίστηκαν τα βασικά οργανωτικά μέτρα της κινητοποίησης, όπως ο τόπος, ο χρόνος και η μορφή της συγκέντρωσης (Καμάρα, ώρα 18:00 το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη), καθώς και πολλές τεχνικές λεπτομέρειες της οργάνωσης και της δημοσιοποίησής της.


Τονίστηκε η ανάγκη δυναμικής παρουσίας των κινήσεων της νότιας Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία, Βοιωτία, Κορινθία, Μαγνησία, Εύβοια, Αττική) και ρυθμίστηκε ο τρόπος παραλαβής και αξιοποίησης του ενημερωτικού υλικού υλικού (αφίσες, προκηρύξεις) από τις επί μέρους κινήσεις. Συζητήθηκαν τα θέματα της διανυκτέρευσης των συμμετεχόντων και η δυνατότητα άλλων παράλληλων δρστηριοτήτων.

Τα μέλη της Συμπαράταξης, θα μοιράσουν τις αφίσες και τις προκηρύξεις που θα παραλάβουν, θα συντονιστούν για το ταξίδι και θα ειδοποιήσουν τους Βοιωτούς φοιτητές της Θεσσαλονίκης να ενισχύσουν τη συγκέντρωση.


ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Εγκαίνια Δ.Ε.Θ.
Σάββατο 6/9, 6μμ ΚΑΜΑΡΑ

Θα είμαστε όλοι εκεί

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η παρουσία της Συμπαράταξης Βοιωτών για το Περιβάλλον πρέπει και μπορεί να είναι δυναμική.
Θα ενημερώσουμε, θα ειδοποιήσουμε τους πάντες (και τα παιδιά μας της Θεσσαλονίκης), θα βάλουμε αφίσες, θα μοιράσουμε προκηρύξεις, θα τηλεφωνήσουμε, θα συντονιστούμε,θα δούμε πως θα μετακινηθούμε και που θα κοιμηθούμε (παίζει και μια σχολή του ΑΠΘ), ΘΑ ΦΟΡΕΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖΆΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ενδέχεται την Κυριακή το πρωί να επισκεφτούμε -αν μπορέσουμε και αναλόγως του τρόπου μετακίνησης- την περιοχή Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, όπου θα μπορέσουν όλοι οι συναγωνιστές να διαπιστώσουν με τα μάτια τους τι χρώμα έχει η κόλαση.

Ανώνυμος είπε...

Μη ξεχάσουμε και τα πανό!!
Προτείνω να έχουμε τα έτοιμα, όσα αναφέρονται στο ενεργειακό:
ένα της Συμπαράταξης (Βοιωτία ώρα μηδέν)
ένα της Χαιρώνειας,
ένα της Αντίκυρας και
ένα της Θίσβης.
Αν έχουν και τα Βάγια κάποιο έτοιμο ακόμη καλύτερα.