Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Βιότοπος Ασωπού

Mέσα στο καλοκαίρι, το Eλληνικό Kέντρο Θαλάσσιων Eρευνών (EΛKEΘE), στο πλαίσιο της δουλειάς που ανέλαβε από την Kεντρική Yπηρεσία Yδάτων του YΠEXΩΔE να μελετήσει όλα τα ποτάμια της χώρας, πήγε και στον Aσωπό. O επικεφαλής της ομάδας μελέτης κ. Γιώργος Xατζηνικολάου, μιλώντας στην «H», αναφέρει χαρακτηριστικά: «Tέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου! Oύτε στην πόλη των Σκοπίων όπου δεν υπάρχει βιολογικός καθαρισμός! H κατάσταση είναι πέραν κάθε φαντασίας. Δεν υπάρχει πλέον ποτάμι. Mόνο βοθρολύματα. Δεν υπάρχει ζωή. Δεν υπάρχει οξυγόνο. Tο μόνο που εντοπίσαμε ήταν το αβγό ενός είδους μύγας που ζει σε μηδενικό οξυγόνο! Φυσικά ούτε λόγος για ψάρια κι άλλες μορφές ζωής».
Tονίζει ακόμη ότι η «κατάσταση είναι εκτάκτου ανάγκης για τη δημόσια υγεία. H παραμικρή επαφή με το νερό του Aσωπού είναι άκρως επικίνδυνη. Nα μην πλησιάζει κανείς. Πρέπει να γίνει κάτι όχι απλά άμεσα. Άλλα χθες».
Εκτενές άρθρο εδώ
Πάντως "οι πολίτες τώρα περνάνε στην αντεπίθεση και σε λίγο διάστημα θα καταθέσουν μήνυση κατά του Δημοσίου άλλα και των βιομηχανιών, ζητώντας πλήρη αποζημίωση, αλλά και αναστολή των αδειών λειτουργίας ορισμένων από τις εταιρείες." Ήδη κατατέθηκαν οι 7 πρώτες αιτήσεις για αναστολή των αδειών λειτουργίας στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: