Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2008

Παρασκήνιο γύρω από την μονάδα της ENELCO στην Χαιρώνεια

Δελτίο τύπου απο το Δήμο Χαιρώνειας αναφέρει τα εξής:
Έντονο παρασκήνιο έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα γύρω από την «μπλοκαρισμένη» - λόγω απορριπτικής απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου- ιδιωτική ενεργειακή επένδυση συμφερόντων Κοπελούζου και ιταλικής ENEL στη Χαιρώνεια Βοιωτίας.
Ενώ η απορριπτική απόφαση του ΚΑΣ είναι πλήρως τεκμηριωμένη, ελήφθη σχεδόν ομόφωνα και μάλιστα με την ψήφο του Προέδρου του ΚΑΣ, που είναι ο Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, στις 29/7/2008, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Μ. Λιάπης, καθυστερεί με τρόπο πρωτοφανή να εκδώσει τη σχετική υπουργική απόφαση.
Η καθυστέρηση αυτή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Δήμου μας, ο οποίος σε επιστολή του προς τον Υπουργό Πολιτισμού από τις 13 Νοεμβρίου εκφράζει για μια ακόμη φορά «την ανησυχία ολόκληρης της περιοχής για την πρωτοφανή καθυστέρηση έκδοσης της σχετικής υπουργικής απόφασης που θα επιβεβαίωνε την ακύρωση της μονάδας.»
Η τουλάχιστον περίεργη καθυστέρηση του κ. Λιάπη να εκδώσει τη σχετική απόφαση έχει συνδεθεί με ένα όργιο φημών γύρω από επιχειρηματικές και πολιτικές παρεμβάσεις κάθε είδους ακόμη και προς τα υψηλότερα κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να γίνει τελικά η επένδυση.

1 σχόλιο:

Δ.Σ. είπε...

Παρά τις εκτιμήσεις ανθρώπων του ΥΠΠΟ, ότι δηλαδή ο υπουργός θα υπογράψει την απόφαση του ΚΑΣ για να μην εκτεθεί και στη συνέχεια θα κάνει αίτηση θεραπείας η ENELCO και θα ξαναγυρίσει το θέμα στο ΚΑΣ, ούτε αυτό το μικρό βήμα δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει ο κύριος Λιάπης: προφανώς οι πιέσεις που δέχεται είναι τεράστιες και τα "αφεντικά" θέλουν γή και ύδωρ. Ούτε τα προσχήματα δεν του επιτρέπουν να κρατήσει του κυρίου Μιχάλη!