Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Τελευταία πρωτομαγιά στην Στριγανιά;


Κορώνεια 18/5/09
Την Παρασκευή 15 Μαΐου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορώνειας. Στο πλαίσιο της τακτικής του συνεδρίασης, ως κυρίαρχο, αναδείχθηκε το ζήτημα της κατασκευής της γραμμής μεταφοράς, υπερυψηλής τάσης, για τη μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος από το μελλοντικό εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος στην Θίσβη (ΘΗΣ Θίσβης), προς το Αλιβέρι.
Η σχετική διυπουργική απόφαση έδωσε την άδεια, και μια καταστροφική επέμβαση στο δασικό σύστημα του Ελικώνα, ξεκινά.
Η γραμμή μεταφοράς θα ξεκινά από το Κακόσι, θα ανηφορίζει καταστρέφοντας το αναδασωμένο λόφο του Πευκιά, θα προχωρά, δίπλα από τα Κούκουρα, απαλλάσσοντας μας από τα ρυπαρή έλατα και το γελοίο τοπίο ενώ θα συνεχίζει προσθέτοντας την τελική πινελιά της στο βελανιδόδασος της Στριγανιάς στην Κορώνεια, όπου θα μας απαλλάξει εντελώς από το σημερινό άγος της βαθιάς πρασινίλας.
Επίσης, θα μας επιτρέψει να εορτάζουμε τις επόμενες πρωτομαγιές μας, σε ωραία και καθαρά ταβερνεία και όχι να τρέχουμε στα βουνά και στα λαγκάδια. Δεν καταλαβαίνουμε δηλαδή, επειδή το έκαναν οι παππούδες μας, πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε και εμείς.
Αν νομίζετε ότι υπερβάλουμε ας δούμε τι έγραφε το Δασαρχείο Λιβαδειάς για το συγκεκριμένο έργο, «Θεωρούμε, ότι με την κατασκευή του έργου, ως έχει, επέρχεται κατακερμάτιση του δρυόδασους, ισχυρή διατάραξη της δασοβιοκοινότητας και εντέλλει κίνδυνος κατάρρευσης της ισορροπίας του δασικού οικοσυστήματος». Αυτά τότε, στην αρχή γιατί τώρα….
Στην συνεδρίαση παρευρεθήκαμε και εμείς. Ποιοι εμείς; Οι γνωστοί «ψευτοοικολόγοι» της περιοχής, από τις κινήσεις της Αγ. Άννας και της Κορώνειας, καμιά εικοσαριά νοματαίοι, μέλη της Συμπαράταξης οι περισσότεροι. Καταθέσαμε όμως και υπόμνημα με εκατοντάδες υπογραφές, μιλήσαμε, φωνάξαμε, βρίσαμε και λίγο και τελικά σύσσωμοι, όλοι μαζί, με το δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίσαμε να δώσουμε τον υπέρ πάντων αγώνα για την υπεράσπιση βωμών και εστιών. Ο αγώνας θα περιλαμβάνει δικαστικούς αγώνες, μαζί με το Δήμο Θίσβης, (μόνο την αίτηση στο ΣΤΕ, χωρίς την παρακολούθηση της), αγωνιστικές κινητοποιήσεις (μικρομεσαίου έως μικρού βεληνεκούς) και τα λοιπά.
Αχ, θα πείθαμε και κανένα βουλευτή μας να κάνει καμιά επερώτηση, αλλά έκλεισε η Βουλή, ατυχία, μιαν άλλη φορά.
Στο τέλος, θα κάνουμε και ένα ωραίο μνημόσυνο, όπου θα κλάψουμε για τις χαμένες βελανιδιές, τα κομμένα έλατα, τα «αρχαία» της Παλιοθήβας, τις πηγές στο Κεφαλόβρυσο, στο Παλιοχώρι και στην Κρυφόβρυση, θα συγχαρούμε ο ένας τον άλλον για τον δίκαιο αγώνα, αλλά τι να κάνουμε, ο εχθρός ήταν ισχυρότερος.

Ομάδα πολιτών Κορώνειας

ΥΓ 1. Αυτό το κακόμοιρο το κορίτσι, την Μενεγάκη εννοώ, που πήγε και έφτιαξε τη βιλίτσα της στην Στριγανιά, για να παίζουν τα παιδάκια της με τα ελάφια, δεν την σκέφτεται κανείς πια.
Αχ παλιοζωή!!!

ΥΓ 2. Δήμαρχε μας, για να νικήσεις τέτοιους αγώνες πρέπει να το πιστέψεις. Να πεισθείς εσύ ο ίδιος και οι σύμβουλοι σου, ότι ο Ελικώνας και τα δάση του είναι η ζωή μας, η ιστορία και το μέλλον μας, ότι είναι ζηλευτή κληρονομιά, που πρέπει ακέραια να την παραδώσουμε στα παιδιά μας.

ΥΓ3.Δημαρχέ μας, δεν θέλουμε να σε αδικήσουμε, είσαι καλύτερος από τους προηγούμενους και καλύτερος από πολλούς συνάδελφους σου, όμως αυτές τις κρίσιμες ώρες, αυτό δεν είναι αρκετό.
Η ιστορία θα γράψει ότι επί των ημερών μας καταστράφηκε ο Ελικώνας, ότι ζυγιστήκαμε και φανήκαμε λειψοί, όλοι μας, στο βάρος της ευθύνης.
ΥΓ4.Αχ, παραλίγο να ξεχαστούμε, υπάρχει και η Νομαρχία, υπάρχουν και οι βουλευτές μας.
Είπαμε ότι υπάρχουν, τι άλλο θέλετε να πούμε δηλαδή;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλος
Μεγαλύτερος
Μέγιστος

Λίγος
Λιγότερος
Λιγούρης

Κακομοίρης
κακομοιρότερος
Δήμαρχος με άποψη

Τι κατάρα κι αυτή....

Ανώνυμος είπε...

Βουλευτές, βουλευτές, ...για θύμισέ μου!!!!!!

Νομάρχης, Νομάρχης,... έλα;

Ανώνυμος είπε...

S, Pb, F, ΠΑΥ (Πολυκυκλικοί Αρωματικοί Υδρογονάνθρακες).
Να ο Νομάρχης.....
Να οι βουλευτές.....
Να το χάλι μας.....