Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Ο Κυριακόπουλος τρώει, το κράτος πληρώνει το λογαριασμό!

Aπό το Ημερολόγιο ενός πατέρα Συγχαρητήρια στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας, που αποφάσισε να πληρώσει έναν λογαριασμό ύψους 288.432 ευρώ, που κανονικά θα έπρεπε να πληρώσει ο κ.Κυριακόπουλος. Από τα πολλά χρήματα που μας... περισσεύουν αποφασίσαμε να τον κεράσουμε μια "μελέτη αποκατάστασης". Μήπως με απατά η μνήμη μου; Η εταιρία S & B δεν είναι που ισχυριζόταν ότι αποκαθιστά το τοπίο όπου κάνει εξορύξεις;Προς τι η ...γαλαντομία;Να ρωτήσω κάτι; Ας πούμε ότι πάτε σε μια ταβέρνα και τρώτε το καταπέτασμα, μετά θα θεωρούσατε λογικό να πληρώσει ο ταβερνιάρης το λογαριασμό σας ή οι άλλοι πελάτες του μαγαζιού;Διότι αυτό συμβαίνει στη Φωκίδα!Υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας, για το έτος 2008, ο Όμιλος εταιριών της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. ανακοίνωσε συνολικές ενοποιημένες πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των Διακοπτόμενων Δραστηριοτήτων, €468,4 εκατ. και καθαρά κέρδη μετόχων €15,4 εκατ. Μήπως ένα μέρος από αυτά τα κέρδη θα έπρεπε να πάει για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος; Λέω τώρα...
Νομίζω πως η Iteanet έχει επακριβώς αναλύσει το ζήτημα, οπότε αντιγράφω όλο το ρεπορτάζ (για περισσότερα ανατρέξτε στην ιστοσελίδα www.iteanet.blogspot.com) (οι υπογραμμίσεις δικές μας)"...Για όσους γνωρίζουν τις οικονομικές δυνατοτήτες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, το ποσό των 288.432 ευρώ “πονάει”! Μακριά από εμάς η σκέψη ότι η απόφαση της Νομαρχίας Φωκίδας να διαθέσει τώρα αυτό το ποσό συνδέεται με τη δυναμική κινητοποίηση πολιτών του Νομού για να εμποδίσουν την καταστροφή του τόπου τους από τις μεταλλευτικές εταιρείες, με τον εμπρησμό του σπιτιού ενός από αυτούς και με τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που πυροδότησε αυτός ο τραμπουκισμός!To πρώτο που σημειώνουμε στην ανακοίνωση είναι ότι “αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση παλαιών μεταλλευτικών και λοιπών χώρων” και όχι η ίδια η αποκατάσταση! Όμως η μεγάλη έκπληξη στην ανακοίνωση αυτή είναι ότι η ανάληψη αυτών των δράσεων από τη Νομαρχία Φωκίδας επιβάλλεται επειδή “δεν υπάρχει νομική υποχρέωση ανάληψης εργασιών αποκατάστασης από τρίτους”!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς οι αποκαταστάσεις αυτές αφορούν ΠΑΛΙΕΣ εκμεταλλεύσεις, προ του 1986, οπότε άλλαξε και η περιβαλλοντική νομοθεσία.
Επιπλέον πρέπει να σημειώσω ότι προφανώς δεν έχετε κάνει κάν τον κόπο να ενημερωθείτε γιά το άν κάνει και τί κάνει ο όμιλος "του Κυριακόπουλου" στην αποκατάσταση τοπίου.
Μιά ματιά στο ετήσιο φυλλάδιο του ομίλου θα έδειχνε δαπάνες κάποιων εκατομμυρίων Ευρώ ετησίως.