Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Μας φοβήθηκαν!


Φοβήθηκαν τη συγκέντρωσή μας και τα τοξικά λύματα του Ασωπού που σχεδιάζαμε να τους προσφέρουμε ως αμοιβή για τις υπηρεσίες τους στο περιβάλλον και έκλεισαν τη Βουλή!

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, θα αναβάλουμε την κινητοποίηση που είχαμε προγραμματίσει για την Τρίτη 12/ 5/2009, το απόγευμα στο Σύνταγμα μέχρι τις Ευρωεκλογές . Μετά πάλι εδώ είμαστε, για να τους τα θυμίσουμε.


Μέχρι τότε, διαβάστε : ΙΤΑΠ – Δελτιο τυπου Ημεριδας ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 15-4-09

10 σχόλια:

Για τη Δεσπούλα μας είπε...

Ως μέλος της Συμπαράταξης Βοιωτών για το Περιβάλλον αισθάνομαι αν μη τι άλλο περηφάνια, που η Δέσποινα επελέγη από το ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφια Ευρωβουλευτής.
Το γεγονός αυτό τιμά τη Λιβαδειά και τη Χαιρώνεια, τιμά την οργάνωσή μας.
Δείχνει ότι κάποιοι λαμβάνουν πολύ σοβαρά τα περιβαλλοντικά κινήματα, δείχνει ότι η Συμπαράταξη έχει μεγάλη εμβέλεια, δείχνει ότι ο αγώνας της Δέσποινας και των συναγωνιστών της δεν πάει χαμένος.
Είναι τιμή και για το ΣΥΡΙΖΑ, που επέλεξε μια κοπέλλα, για μένα ίσως το πιο ισχυρό -αξιοκτρατικά- όνομα από όλα τα ψηφοδέλτια.

Μακάρι να κατάφερνε να εκλεγόταν κιόλας. Θα έδειχνε λαό σκεπτόμενο, θα έδειχνε λαό που θέλει να αγωνιστεί για το ΜΕΛΛΟΝ

σσ. Δεν είμαι με το ΣΥΡΙΖΑ, όμως η επιλογή του με συγκίνησε γιατί βλέπω γνήσιες επιλογές και όχι κυκλωματικές. Δέσποινα το ψηφοδέλτιο θα πέσει για πάρτη σου.

Ανώνυμος είπε...

Προηγούμενε
Πράγματι η Δέσποινα είναι κατάλληλη για το Ευρωκοινοβούλιο και πρέπει να την εκμεταλλευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κακία. Για τη ΔΕΠΟΔΑΛ πάντως δεν κάνει. Κάνει κακές ... παρέες.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πειράζει αν δεν πάει στην Ευρώπη η Δέσποινα (λόγω θέσης εννοώ). Θα έρθει η Ευρώπη στη Δέσποινα αν μάθει την αγωνιστικότητά της.

Ανώνυμος είπε...

Μια και ο λόγος για τη Δέσποινα επαναλαμβάνω την παράκλησή μου να ενημερωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την πολυπλοκότητα του θέματος των ανεμογεννητριών. Δεν είναι ασπρο μαύρο. Μαυρό οι ντόπιοι, άσπρα και άσπιλα τα αιολικά πάρκα όπως τα βλέπει ο κ. Παπαδημούλης.

δεν απολογούμαι κιόλας αλλά είπε...

Φίλε ανώνυμε, που επιμένεις και καλά κάνεις γιατί το θέμα είναι πράγματι πολύπλοκο.
ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ:
Οι α/γ αποτελούν ένα μέσο χρήσης μιας από τις ανεξάντλητες μορφές ενέργειας, της αιολικής και ως εκ τούτου αποτελούν το ζητούμενο όλων όσων ενδιαφέρονται για το περιβάλλον.
Όμως οι α/γ δε μπορεί να τοποθετούνται σε δασωμένα βουνά, δε μπορεί να τοποθετούνται σε απόσταση μικρότερη από την προβλεπόμενη από το νόμο στα χωριά, δε μπορούν να τοποθετούνται εκεί όπου η ύπαρξή τους υποβαθμίζει αισθητικά το περιβάλλον. Για παράδειγμα δε μπαίνουν δίπλα σε ένα αρχαίο πύργο για να τον εξαφανίσουν.
Δεν τοποθετούνται σε ομαδούλες των δυο-τριών αλλά πολλές μαζί, σε σοβαρά χωροθετημένες περιοχές, που τηρούν όλες τις προδιαγραφές.

Αυτά εν ολίγοις και υπάρχουν πολλά ακόμη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αναφανδόν υπέρ καμμιάς Η.Μ.Ε. αν δεν τηρούνται με σοβαρότητα οι περιβαλλοντικοί όροι.

Δε θα αποκτήσουμε τώρα και πράσινη ρύπανση, έλεος

Α/Γ είπε...

Φαίνεταιο παράξενο αλλά οι α/γ υπό προυποθέσεις μπορούν να είναι βλαπτικές για το περιβάλλον και στη χώρα της υπερβολής που ζούμε, μπορεί να γίνουν το βάσανο της επόμενης γενιάς.
Τα προβλήματα, που μπορεί να δημιουργήσουν είναι εν συντομία:
1. Αισθητική ρύπανση και μάλιστα όσον αφορά τα δασωμένα βουνά χειρίστου είδους. Oι ανεμογεννήτριες πρέπει να τοποθετούνται σε σεληνιακά τοπία και να μην είναι ορατές πανταχόθεν.
2. Υπάρχει πρόβλημα με την ηχορύπανση. Οι Ολλανδοί Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ο θόρυβος μπορεί να φτάσει μέχρι και 1900 μέτρα.
3. Πρέπει να γίνονται ειδικές ορνιθολογικές μελέτες και να αποδεικνύεται ότι δεν επηρεάζονται τα περάσματα των αποδημητικών πουλιών και ότι δεν ενοχλούνται τα έντομα, ώστε να μην επηρεάζεται ο πληθυσμός τους και να μη συμβούν αλλοιώσεις στα φρυγανικά τοπία και στα δάση.
4. Κλιματικές αλλοιώσεις λόγω πιθανής μείωσης των υδρατμών στις περιοχές λειτουργίας τους
5. Προβλήματα στη λήψη ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σημάτων, λόγω παρεμβολών εξ αιτίας της περιστροφής των πτερυγίων όταν αυτά είναι μεταλλικά.
6. Τι θα γίνουν τα σιδερένια κουφάρια, όταν μετά από 20-30 χρόνια παρέλθει ο χρόνος ζωής τους; Ποιος θα τα απομακρύνει; Θα παραμείνουν οι τσιμεντένιες βάσεις στις βουνοκορφές, για να τις βλέπουν οι απόγονοί μας, όπως βλέπουμε εμείς σήμερα τους αρχαίους ναούς;
7. Θα δημιουργηθούν νέα λατομεία αδρανών υλικών για παραγωγή μπετόν.
8. Κόβονται χιλιάδες δέντρα για δρόμους και γήπεδα εγκατάστασης.
9. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος καταστροφής από τις γραμμές μεταφοράς (κοπή δέντρων, κίνδυνοι πυρκαγιάς).

ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ, ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ...

admin είπε...

Για πρώτη φορά απο τη λειτουργία αυτού του ιστολογίου,πέρασαν τόσες πολλές ώρες χωρίς να το επισκεφθώ. Τώρα που βλέπω τα μηνύματα, αισθάνομαι τρομερή συγκίνηση αν και προφανώς θεωρώ ότι είστε κάπως ...πολύ υπερβολικοί. Μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε δεθεί πολύ αυτά τα δύο χρόνια των αγώνων της Συμπαράταξης και των άλλων δικτύων.
Αλλά αυτό είναι η μεγαλύτερη αμοιβή και χαίρομαι που η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο, μου έδωσε την ευκαιρία να την νιώσω.

admin είπε...

Όσο αφορά το θέμα των Α/Γ, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ όπως έχει διαμορφωθεί στο προγραμμα, προυποθέτει ότι η χωροθέτησή τους πρέπει να γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον και την σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών. Βέβαια απο κάποιους οι Α/Γ θεωρούντια πανάκεια, αλλά σε αυτό το θέμα κινήματα όπως το δίκτυο του Αιγαίου, η Συμπαράταξη και πολλά άλλα που κατά καιρούς φιλοξενήσαμε στο ιστολόγιο, είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Βαγγέλης είπε...

Δέσποινα τα θερμά μου συγχαρητηρια για την αναδειξή σου ως υποψήφια ευρωβουλευτής. Μας γεμίζει περηφάνια και μας χαροποιεί όλους.
Δικαιώνει τους αγωνες μας και αποστομώνει αυτούς που μας αποκαλούν γραφικούς, αγράμματους κτλ. Δέσποινα τους έδωσες μεγάλη πίκρα.
Με την ευκαιρία θελω επίσης να συγχαρώ κσι την υποψηφιοτητα του Γκικόπουλου με το ΚΚΕ. Ο Γκικόπουλος δεν είναι βέβαια μέλος της Συμπαραταξης, όπως θα θέλαμε, αλλά από την θέση του ως νομαρχιακός σύμβουλος υποστηρίζει θερμά και πιέζει για να αναλάβει η ΝΑΒ τις ευθύνες της.
Δέσποινα τις μέρες των εκλογών σκεφτομουν να επισκεφθώ τις θαλασσες μας, Κορινθιακό και Ευβοικό, αλλά με τις τελευταίες έρευνες και εξελίξεις το ξανασκέφτομαι.
Πάντως, ρε παιδί μου, οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωπαική Ένωση δεν χωνευονται με τίποτα.

admin είπε...

Βαγγέλη ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη και τη φιλία. Αλήθεια ποιές είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΕ που αε ενοχλούν; (μήπως και βρούμε τίποτε συγκλίσεις, έστω και για το μέλλον)

ΦΊΛΕ ΑΝΏΝΥΜΕ ΤΩΝ 9.25 11 Μαίου:

Σας τους Πόντιους τώρα το κατάλαβα το υπονοούμενο! Καλό....