Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Φάουλ απο την Κινηματογραφική Λέσχη

Λάβαμε απο την Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς:

"Προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ του Αλ Γκορ, που σκηνοθέτησε ο Ντέιβιντ Γκουγκενχάιμ, «An Incovenient Truth» (Μια ενοχλητική αλήθεια).
Θα ακολουθήσει συζήτηση για τα περιβαλλοντικά θέματα της Βοιωτίας (Ασωπός, λιθάνθρακας, γεωργική ρύπανση κλπ.) με τον κ. Φίλιππο Δραγούμη, εκπρόσωπο των Πράσινων-Οικολόγων.
Τρίτη 12 Μαΐου και ώρα 9 μ.μ.
Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς – Δωδεκανήσου 5
Το Δ.Σ. της Κ.Λ.Λ."

Δηλαδή όπως διαβάζουμε, η Κινηματογραφική Λέσχη θα φέρει έναν άνθρωπο που δεν έχει καμμία δράση στη Βοιωτία, να μας μιλήσει για τα αυτά ακριβώς τα περιβαλλοντικά θέματα που αναδεικνύει και παλεύει το τοπικό κίνημα εδώ και πάνω απο δύο χρόνια.
Κρίμα.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κρίμα? Είναι κακό να ακούγονται διάφορες απόψεις? Σίγουρα τοπικά έχετε κάνει πολύ μεγάλο αγώνα και έχετε αναδείξει πολλά σοβαρά θέματα και σας αξίζουν συγχαρητήρια, αλλά δεν θα χάσετε την δόξα αν μια φορά μιλήσει και κάποιος άλλος για το ίδιο θέμα. Δεν νομίζω ότι κανείς έχει το προνόμιο της αποκλειστικότητας στο προστασία του περιβάλλοντος. Δηλαδή αφού δεν συμμετάσχετε εσείς στην ομιλία την καταδικάζετε?
Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

poli sosta ,..........o filos petros exei apolito dikio
gia mazepste ligo to kalami re paidia...............

cleo είπε...

φίλε Πέτρο, ΄

Είθισται τα κόμματα να ενημερώνονται απο τους πολίτες και τους φορείς μιας κοινωνίας για τα ειδικά τοπικά θέματα και όχι το ανάποδο.

Είναι παραπάνω απο βέβαιο, ότι ο κ.Δραγούμης δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τα ειδικά θέματα που αναγράφονται στην πρόσκληση, όχι γιατί έχουμε το μονοπώλιο της γνώσης ή της προστασίας του περιβάλλοντος,αλλά γιατί γιαυτά τα συγκεκριμένα θέματα και ειδικά για τον Ασωπό και τον λιθάνθρακα, όσα γνωρίζει η εκτός Βοιωτίας κοινή γνώμη, δημοσιογράφοι, κόμματα και λοιπά, προέρχονται κατά βάση απο τις κινήσεις πολιτών της Βοιωτίας (που επι δύο χρόνια ψάχνουν, ερευνούν, ενημερώνουν, ενημερώνονται, οργανώνουν κινητοποιήσεις, συνεργάζονται με κινήσεις σε όλους τους γύρω νομούς και σε όλη την Ελλάδα και πολλά - πολλά άλλα).

Εμείς τον κ.Δραγούμη δεν τον έχουμε συναντήσει ποτέ και πουθενά εντός και εκτός Βοιωτίας για τα προβλήματα του Ασωπού και του λιθάνθρακα (πολύ φοβάμαι ούτε και για τη γεωργική ρύπανση στην Κωπαίδα και τους άλλους κάμπους μας)

Αν το θέμα ήταν γενικό π.χ. η κλιματική αλλαγή ή η προστασία των δασών, θα ήταν λογική η παρουσία κάποιου άλλου -και πάλι όχι ενός εκπροσώπου κόμματος. Μήπως όμως είναι τελείως παράλογο να πάμε για να μας ενημερώσουν γιαυτά που κάνουμε εμείς ;

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι της Κινηματογραφικής Λέσχης γιατί να μη μας ενημερώσει ο Μιχάλης Γιαννάκης για τον Ασωπό που είναι και απο τη Βοιωτία και έχει συμμετέχει σε κινητοποιήσεις, ημερίδες, συσκέψεις κλπ ή ο Βασίλης Τόγιας που έχει καταθέσει τόσες ερωτήσεις για τον Ασωπό και μίλησε και για το λιθάνθρακα;

admin είπε...

Οι Οικολόγοι πράσινοι "σπρώχνονται" τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και απο την ΝΔ.
Στην αρχή τους ξεχώρισαν μέσω των γκάλοπ απο τις άλλες οικολογικές ομάδες.
Στην συνέχεια το ΠΑΣΟΚ έβαλε τα δυνατά του να τους ενισχύσει, ενώ βλέπουμε ανθρώπους όπως ο Καφετζόπουλος που ήταν με το ΠΑΣΟΚ να πηγαίνει μαζί τους.
Ο λόγος που ενισχύονται είναι απλός, είναι η μόνη ψήφος που εξυπηρετεί τον δικοματισμό γιατί οι Οικολόγοι πράσινοι θα συμμαχήσουν με οποιοδήποτε απο τα δύο μεγάλα κόμματα και θα προσφέρουν την μαγική αυτοδυναμία.
Στην αρχή προβάλανε το ΣΥΡΙΖΑ αλλά όταν κατάλαβαν οτι δεν θα βοηθήσει σε συγκυβερνήσεις άρχισαν να τον θάβουν και να προβάλουν τους Οικολόγους Πράσινους που θα τους βοηθησουν να φτάσουν στην εξουσία.
Οι Οικολόγοι πράσινοι εκφράζουν το κομμάτι εκείνο του Οικολογικού κινήματος που μέσω της συμμετοχής του σε κυβερνήσεις έφτασε στο σημείο να υποστηρίζει ακόμα και Ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Αυτό συνέβη σε χωρες με τεράστια δύναμη του Οικολογικού κινήματος και που οι οικολόγοι με αυτές τις απόψεις ενσωματώθηκαν με γοργές διαδικασίες.
Στην χώρα μας που δεν υπάρχουν οργανωμένες δυνάμεις ο δρόμος των "παραγόντων" που δεν λογοδοτούν σε κανένα και θα στηρίζουν κόμματα θα συμβεί αυτόματα.

Ανώνυμος είπε...

Καλά όσοι το σκέφτηκαν αυτό απο την Κινηματογραφική Λέσχη δεν έχουν το θεό τους.
Δεν θάπρεπε όμως οι ίδιοι οι Οικολόγοι Πράσινοι να αρνηθούν το σφετερισμό;

!!! είπε...

Έχω μια ιδέα: να πάμε και να κάνουμε ερωτήσεις για τα θέματα που λέει η πρόσκληση. Να δούμε αν μας διάβασαν τουλάχιστον!

Ανώνυμος είπε...

Οι οικολόγοι-πράσινοι γενικά συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις για την προβολή του κόμματος ενόψει εκλογών. Δείτε το σαν μια ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προβλήματα της Βοιωτίας και να εκφράσουν τις απόψεις τους και για αμφιλεγόμενα θέματα.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία ιδέα, θα έχουμε ακρόαση μελλοντικού υπουργού δηλαδή;

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΛΛ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΓΟΝΙΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ,ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΑΝ ΜΑΝΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ...... ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΕΝΟΣ ΘΕΣΜΟΥ ΠΟΥ ΞΕΠΗΔΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ.. ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ.ΣΑΝ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΞΕΘΑΨΑΝ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΝΑΤΟΥΣ.....ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.... ΡΕ ΟΥΣΤ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΝΤΡΟΠΗ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Tι ωραίες και γόνιμες αντιπαραθέσεις με το γνωστό άρωμα της προεκλογικής περιόδου!
«Όχι, εμείς ξέρουμε καλύτερα τα προβλήματα του τόπου, εμπιστευτείτε εμάς, όχι τους άλλους».
Aκόμα και το ύφος και η ένταση της αντιπαράθεσης προδίδει ότι δεν πρόκειται καθόλου για αντιπαράθεση μεταξύ «πολιτών» και «κινήσεών» τους με κόμματα, αλλά για αντιπαράθεση METAΞY κομμάτων που διαγκωνίζονται λίγο πριν την κάλπη...

cleo είπε...

Ανώνυμε τελευταίε, τα εύκολα συμπεράσματα δείχνουν κακή προαίρεση. Το περιεχόμενο της ανάρτησης ήταν σαφές και δεν αντιστοιχεί στην¨"λασπίτσα" που προσπαθείς να πετάξεις. Τα σχόλια προφανώς εκφράζουν άτομα και όχι κινήσεις.

cleo είπε...

Ανώνυμε τελευταίε, τα εύκολα συμπεράσματα δείχνουν κακή προαίρεση. Το περιεχόμενο της ανάρτησης ήταν σαφές και δεν αντιστοιχεί στην¨"λασπίτσα" που προσπαθείς να πετάξεις. Τα σχόλια προφανώς εκφράζουν άτομα και όχι κινήσεις.