Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2007

Συγκέντρωση στη Δομβραίνα,την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, στις 11 π.μ.


Η ΘΙΣΒΗ ΚΑΙ Ο ΕΛΙΚΩΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙΝΟΦΥΤΑ

Σήμερα η Βοιωτία ζει, με τραγικό τρόπο, τις συνέπειες της περίφημης βιομηχανικής ανάπτυξής της:
· Σε μία τεράστια περιοχή, από τη Θήβα και τα Οινόφυτα μέχρι τον Ωρωπό, το Δήλεσι και την Αυλίδα, πίνουν, μαγειρεύουν και πλένονται με νερό μολυσμένο από το καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο.
· Στην ευρύτερη περιοχή της Αντίκυρας, που εδώ και χρόνια μολύνεται ο αέρας, η θάλασσα και το έδαφος από τα εργοστάσια της αλουμίνας και του αλουμινίου, ετοιμάζονται τρία (3) εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής, το ένα από τα οποία με άνθρακα.
· Η βόρεια - βορειανατολική πλευρά του νομού έχει τις ανοιχτές πληγές της Λάρυμνας και της βιομηχανικής ζώνης της Χαλκίδας, ενώ δρομολογούνται τρία (3) νέα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα (Λάρυμνα, Μαντούδι, Αλιβέρι).


ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΒΟΙΩΤΙΑ
με την πλήρη εκβιομηχάνισή της και τη μετατροπή της σε ένα τεράστιο ενεργειακό κέντρο:
Επτά (7) συνολικά εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής (1 στη Χαιρώνεια, 4 στη Θήβα, 3 στην Αντίκυρα), επέκταση της βιομηχανικής περιοχής της Θίσβης (που συνοδεύεται με δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και σιδηροδρομική γραμμή από τα Οινόφυτα) και καταστροφή της καρδιάς του ορεινού όγκου του Ελικώνα με έναν απίστευτο αριθμό ανεμογεννητριών (περίπου 250), υποσταθμών και πυλώνων.


Ειδικά, στην περιοχή μας της Θίσβης και του κεντρικού Ελικώνα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και αποτελούν τον πολιορκητικό κριό της όλης επιχείρησης, οι εξής εγκαταστάσεις:

(συνέχεια στο σχόλιο)

4 σχόλια:

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

• το λιμάνι της Θίσβης, που ενώ εξακολουθεί να ρυπαίνει τις παραλίες μας, λειτουργώντας παράνομα, χωρίς άδεια και χωρίς τους στοιχειώδεις κανόνες διαχείρισης ενός κοινοτικού λιμανιού, σχεδιάζεται να επεκταθεί και να αποκτήσει γενική εμπορική χρήση (γι’ αυτό και ο θηριώδης δρόμος ταχείας κυκλοφορίας και η σιδηροδρομική γραμμή).
• ένα, ακόμη, εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής, δίπλα στα “Σωληνουργεία Κορίνθου”, που θα είναι ο προπομπός για να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα εργοστάσια του ομίλου Στασινόπουλου.
• η γραμμή μεταφοράς υπερυψηλής τάσης (πυλώνες), από το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής μέχρι την Πέτρα, μέσα από τον ορεινό όγκο του Ελικώνα (Αγία Άννα – Κορώνεια - δρυόδασος Στριγανιάς), παρ’ όλο που οι δασικές υπηρεσίες του νομού έχουν εκφράσει έντονες αντιρρήσεις.
• άλλες 25 εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών, σαν αυτή της Αγίας Άννας, μόνο στα όρια των δήμων Θίσβης και Κορώνειας, μαζί με τους αντίστοιχους υποσταθμούς και τους πυλώνες των γραμμών μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ
ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΈΝΑ ΧΕΡΙΑ

Εμείς, οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, που αντιμετωπίζουμε με τρόμο αυτήν την προοπτική, είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Σας καλούμε να πάρετε δραστήρια μέρος στον αγώνα για τη σωτηρία της περιοχής μας και για ένα βιώσιμο και ανθρώπινο μέλλον των κατοίκων της.

marpoly είπε...

Καλά είστε καλά; Δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε τα σκατά από τη σοκολάτα;
Το εργοστασιο λιθανθρακα το βαζετε μαζί με τις ανεμογεννητριες; Ήμουν στην Αγία Άννα και χάζευα τις ανεμογεννητριες. Τι το άσχημο έχουν; Μικρός εφτιαχνα ανεμόμυλους για να τους βλέπω και ας μη μου εδιναν ρευμα. Περισοτερο με αγρίεψε ένας πιθανόν "φυσιολάτρης" με την τζιπάρα του που έψηνε μπριζόλες στην Αρβανίτσα και επαιζε στην διαπασών το "είσαι νινι ακόμα" παρά οι ανεμογεννητριες.
Μακάρι να γεμισει η Ελλάδα ανεμογεννητριες και υδροηλεκτρικά εργοστάσια, εκτός αν απαρνηθείτε τον ηλεκτρισμό στο σπίτι σας. Αν εχετε εφεύρει κάποια άλλη πηγη ενεργειας να μας το πειτε. Η μαλακία κάτω από προϋποθέσεις μπορει να παράξει ενέργεια.

karmazopa είπε...

μπορείτε να βάλετε άλλη μια φωτογραφία με ανεμογεννήτριες δίπλα με αυτή που έχετε βάλει για να συγκρίνουμε;ευχαριστώ που είσαστε και υπέρ του καθαρού περιβάλλοντος. Μ. Α.

Ανώνυμος είπε...

geia sas..emena i aporia m einai ti sas peirazoun oi anemogenitries...an mou lisite ayti tin aporia kala tha einai.na xerete pantws pws an i malakia pou kouvalate sto myalo sas mporouse na ginei energeia tha ypirxe afthoni energeia gia olous k gia panta...gia psaxte to...eiste gtpk...kali tyxi..paris..