Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007

Συνάντηση στη Λιβαδειά

Στη σημερινή συνάντηση στη Λιβαδειά, συμμετείχε και η επιτροπή αγώνα Ωρωπού. Συζητήσαμε τις συνεργασίες με τις όμορες περιοχές (Ανατολική Αττική, Κορινθιακός, Λάρυμνα, Εύβοια) , αφού όπως είναι γνωστό η ρύπανση δεν έχει όρια. Για το θέμα της βιομηχανικής μόλυνσης του νερού προγραμματίζουμε :

- παράσταση αύριο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για να ζητήσουμε : καλλίτερο έλεγχο και κοινωνική συμμετοχή στις επιτροπές και τα κλιμάκια ελέγχου στα εργοστάσια, να σφραγίζονται όσοι ρυπαίνουν μέχρι να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για να μην μολύνουν, επιδημιολογική μελέτη και ιατρικό έλεγχο στους κατοίκους Οινοφύτων.

- συμμετοχή αύριο σε σύσκεψη στα Οινόφυτα, στις 6 μ.μ. στο σπίτι του ιερέα Γ.Οικονομίδη μαζί με τις κινήσεις και τις επιτροπές των κατοίκων της περιοχής, για να προγραμματίσουμε κινητοποίηση στην περιοχή.

Επίσης :

- 22 Νοεμβρίου συμμετέχουμε σε τηλεοπτική συζήτηση στην Κόρινθο για τα προβλήματα που δημιουργούν στον Κορινθιακό Κόλπο οι ρυπογόνες δραστηριότητες στη Θίσβη και την Αντίκυρα

- 24 Νοεμβρίου, συμμετέχουμε σε ημερίδα των συλλόγων του Κορινθιακού Κόλπου και συναυλία υπέρ της δράσης της ομάδας της Αντίκυρας (συγκέντρωση χρημάτων για τις δικαστικές προσφυγές ενάντια στις άδειες των εργοστασίων του Μυτηλιναίου)

- 1 Δεκεμβρίου, συμμετέχουμε σε εκδήλωση που οργανώνει το Κέντρο Ελικώνας στη Θίσβη με οικολογικά και πολιτιστικά θέματα.

2 σχόλια:

agios thomas είπε...

Εύχομαι στις συναντήσεις σας να έχετε τα καλύτερα.
Γιατί δεν ζητήσατε από τον Δήμο Οινοφύτων να χορηγήσει κάποιο χώρο;

Ανώνυμος είπε...

Άγιε Θωμά, στη συνάντηση συμμετείχαν και απο το χωριό σας. Όσο για το Δήμο, παρότι δεν θέλαμε να του στερήσουμε τη χαρά να μας υποδεχθεί, αποφασίσαμε ότι καλλίτερα ας μην υποχρεωνόμαστε προς το παρόν.