Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007

Να κλείσουν τώρα όσοι μολύνουν το νερό!

Να κλείσουν άμεσα όσοι μολύνουν το νερό και παράλληλα να ληφθούν μέτρα για την απορρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα, ζήτησαν κινήσεις και φορείς σε συνάντησή τους με τον Αλέκο Αλαβάνο στα Οινόφυτα, την Παρασκευή 9/11. Στη συνάντηση σημειώθηκε οξύτητα ανάμεσα σε εκπροσώπους των κατοίκων Οινοφύτων και Ωρωπού και το Δήμαρχο Οινοφύτων κ. Θεοδωρόπουλο, με αφορμή την άρνηση του τελευταίου να διακόψει την παροχή του μολυσμένου νερού. Μάλιστα, για το θέμα αυτό, πρόσφατα απέπεμψε και τον αντιδήμαρχο κ. Γιαλλύρη, που διαφώνησε με τους χειρισμούς του Δημάρχου. Εκπρόσωποι της Συμπαράταξης Βοιωτών, επέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις μας για το νερό και τις ενεργειακές μονάδες και τόνισαν ότι :
- το ΥΠΕΧΩΔΕ και η Νομαρχία εντοπίζουν παρανομίες αλλά αντί να διακόπτουν τη λειτουργία αυτών που παρανομούν, τους επιβάλλουν πρόστιμα (που είναι και αμφίβολο αν ποτέ θα τα εισπράξουν- ήδη, δύο εταιρείες η ΕΛΒΑΛ και ο Μαΐλλης, τα αμφισβήτησαν με δελτία τύπου). Εμάς όμως δεν μας αφορά το πρόστιμο, αλλά να σταματήσει το έγκλημα (αξίζει να σημειωθεί ότι στο βόθρο μιας εταιρείας η συγκέντρωση χρωμίου μετρήθηκε σε 25000 μgr/lt!). Μάλιστα, δεδομένου ότι ξεκινά η χειμερινή περίοδος, είναι απολύτως αναγκαίο να σταματήσει η ρύπανση για να ανανεωθούν, κατά το δυνατό, τα υπόγεια νερά.
- το Υπουργείο Υγείας, αντί να ξεκινήσει ελέγχους για την υγεία του πληθυσμού, υπέδειξε στη χημική υπηρεσία να μην μετρούν εξασθενές, αλλά μόνο ολικό χρώμιο!
- υπάρχει επείγουσα ανάγκη μετρήσεων στα αγροτικά και βιομηχανικά προιόντα της περιοχής καθώς και στα εμφιαλωμένα νερά - που κάνουν χρυσές δουλειές αυτή την περίοδο.

Όσο για τον Ασωπό: διαβάσαμε την προτροπή του Δημάρχου Οινοφύτων να πάμε για οικογενειακό πικ-νικ στο ποτάμι, και το επισκεφθήκαμε για να δούμε τα περίφημα μέτρα εξυγίανσης (ξέρετε αυτά για τα οποία μάλωναν το ΥΠΕΧΩΔΕ και η Νομαρχία για το ποιός πρέπει να αναλάβει). Βρήκαμε έναν πυκνό καλαμιώνα και κάτω απο αυτόν, στα λίγα σημεία που φαινόταν η κοίτη, υπήρχε μια χαβούζα λυμάτων (δύσοσμων σε πολλά σημεία). Ποτάμι, πάντως, δεν θύμιζε ο Ασωπός, τουλάχιστον στην περιοχή των Οινοφύτων που τον περιηγηθήκαμε.

4 σχόλια:

agios thomas είπε...

Τι να είναι αυτό που μετατρέπει έναν δημοκρατικά εκλεγμένο άρχοντα σε δικτάτορα, ακόμη δεν έχω καταλάβει.

Κυριακή 11 Νοεμβρίου
Ωρα 5 το απόγευμα ο δρ Χημικός Μηχανικός Θανάσης Παντέλογλου μιλάει στον Άγιο Θωμά για τα πρβλήματα του νερού του χωριού και της ρύπανσης του Ασωπού.

Ο Δήμαρχος λέτε να έρθει;

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Άγιε θωμά, "αρχή άνδρα δείκνυσι" που έλεγαν και κάτι π.Χ. παροικούντες στα μέρη μας. Αν έρθει πάντως -που είναι πιο απίθανο και απο το να κάνουν χαρακίρι οι βιομήχανοι που τιμώρησε το ΥΠΕΧΩΔΕ- θα το μάθουμε απο το blog σου ή απο τον Παντέλογλου που θα είναι αύριο στην εκδήλωση της ΕΛΜΕ στη Θήβα. Να είμαστε σε επαφή.

agios thomas είπε...

Δεν ήρθε.
ΉΡθαν οι ντόπιοι δημοτικοί σύμβουλοιμόνο.

Ανώνυμος είπε...

και παρακάτω στο Χαλκούτσι τα ίδια %^%^$%^$&**^ χάλια έχει το ποτάμι...

Αλλά τι να λέμε; Ρητορική ήταν η ερώτηση νομίζω.