Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

Απο την Αντίκυρα για την αναστολή του ΣΤΕ


ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
« Η ΑΡΤΕΜΙΣ »
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 06
32012 ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Αντ'ικυρα 27/11/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σας ενημερώνουμε ότι η Οικολογική Κίνηση Αντίκυρας « Η ΑΡΤΕΜΙΣ» προσέφυγε με αίτηση αναστολής και αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά των Υπουργών Π .Ε. ΧΩ. ΔΕ και Ανάπτυξης περί αναστολής και ακύρωσης των διοικητικών πράξεων που αφορούν την κατασκευή και λειτουργία σταθμού παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 412MW της ΄΄ Μυτιληναίος Παραγωγή και Εμπορία Ηλεκτρικής Ενέργειας Α. Ε.΄΄ στον Άγιο Νικόλαο Παραλίας Διστόμου Νομού Βοιωτίας.
Η συνέχεια στο σχόλιο

3 σχόλια:

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ
1) Της Αστικής και μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ» υπό τον τίτλο « Η ΑΡΤΕΜΙΣ» και
2) Δέκα οκτώ (18) κατοίκων της Αντίκυρας
ΚΑΤΑ
1) του κ. υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και
2) του κ. Υπουργού Ανάπτυξης
ΠΕΡΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
α) Της υπ΄ αριθμ.. 160645/14-7-2006 κοινής υπουργικής απόφασης των ως άνω Υπουργών, με την οποία εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι κατασκευής και λειτουργίας σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 412MW της Ανωνύμου εταιρείας « Μυτιληναίος – Παραγωγή και Εμπορία Ηλεκτρικής Ενέργειας Α. Ε.» στον Άγιο Νικόλαο παραλίας Διστόμου του Νομού Βοιωτίας, ως και της τροποποιητικής αυτής υπ΄ αριθμ. ΑΠ.Δ5-ΗΛ/Γ/Φ.28/20282/8-12-2006 σχετικής αποφάσεως, β) της υπ΄ αριθμ. ΑΠ.Δ5-ΗΛ/Γ/Φ.26/2493/25195/55Ε/8-1-2007 αποφάσεως του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία παρέχεται η άδεια εγκατάστασης Σταθμού Ηλεκτροπαραγωγής της ανωτέρω εταιρείας « Μυτιληναίος- Παραγωγή και Εμπορία Ηλεκτρικής Ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο, σε μισθωμένο οικόπεδο παραπλεύρως του βιομηχανικού συγκροτήματος της « Αλουμίνιον της Ελλάδος», και συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο του Νομού Βοιωτίας, ιδιοκτησίας της «Αλουμίνιον της Ελλάδος», γ) της υπ΄ αριθμ. ΑΠ/Δ5/ΗΛ/Γ/Φ.28/2661/141/Π/8-7-2005 αποφάσεως του Υφυπουργού Ανάπτυξης, με την οποία παρασχέθηκε στην ως άνω Ανώνυμη εταιρεία «Μυτιληναίος Παραγωγή και Εμπορία Ηλεκτρικής Ενέργειας Α. Ε.» η άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 412MW σε μισθωμένο οικόπεδο του βιομηχανικού συγκροτήματος της «Αλουμίνιον της Ελλάδος» και δ) κατά πάσης ετέρας συναφούς πράξεως ή παραλείψεως προγενεστέρας ή και μεταγενεστέρας.

Κατά τη συζήτηση της αίτησης αναστολής, το ΣτΕ έβγαλε την ακόλουθη προσωρινή διαταγή:

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ
Έχοντας υπόψη το άρθρο 52 του προεδρικού διατάγματος 18/1989 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 35 του ν. 2721/1999.
ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΜΕ
Την αναστολή εκτελέσεως των προσβαλλόμενων πράξεων.
Η παρούσα ισχύει μέχρι την έκδοση της απόφασης της Επιτροπής Αναστολών επί της εκκρεμούσης αιτήσεως αναστολής
Αθήνα 20 Νοεμβρίου 2007
Ο Πρόεδρος του Ε΄ τμήματος
Του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Φίλες και φίλοι,
Άλλη μια πτυχή του αγώνα μας, ίσως η σημαντικότερη μέχρι τώρα, δικαιώθηκε. Το αποτέλεσμα αυτό είναι η δικαίωση όλων των προσπαθειών μας που δεν θα σήμαινε τίποτα αν δεν είχαμε την αμέριστη συμπαράστασή σας.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας.
Δεν πρέπει να δεχόμαστε μοιρολατρικά καθετί που δείχνει γιγάντιο, πιστεύοντας ότι ο αγώνας είναι εξ αρχής χαμένος. Όταν πρόκειται μάλιστα για σοβαρά θέματα που αφορούν το μέλλον μας και την υγεία μας θα πρέπει να παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Τελικά αποδόθηκε δικαιοσύνη και ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσει να αποδίδεται.
Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ, Μαυρίκη Πηνελόπη

Ανώνυμος είπε...

μπράβο παιδιά, συνεχιστε δυναμικά, η Βοιωτία δεν είναι σκουπιδότοπος, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι.

Ανώνυμος είπε...

Το άλλο με τον πρωθυπουργό το ακούσατε; Το είπε χθές στην συνεδρίαση της Κ.Ο., τον άκουγα την ώρα που οδηγούσα και κόντεψα να πέσω έξω: "Κυρίες και κύριοι...πορευόμαστε σένα κόσμο που διαρκώς αλλάζει...νεες πραγματικότητες... η συντελούμενη κλιματική αλλαγή, που επιφέρει κρίσιμες συνέπειες και επιφυλάσσει μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια, αλλά και για την ίδια τη ζωή των ανθρώπων, για το Περιβάλλον, αλλά και τελικά για την ίδια την επιβίωση του Πλανήτη. Είναι η πρόκληση, που καθιστά σαφές σε όλους ότι η ανάπτυξη και η ποιότητα της ζωής εξαρτώνται, άμεσα, από την προστασία του περιβάλλοντος." Τι έγινε ρε παιδιά, τα ίδια λέμε γιατί τσακωνόμαστε τότε; Μπήκα σε κρίση. Ετοιμάστηκα να ανταποκριθώ ως έλλην οικολόγος στο εθνικό κάλεσμα του αρχηγού που συνέχισε ακάθεκτος:
"Γνώμονας της πορείας μας είναι η Προστασία του Περιβάλλοντος. Είναι εθνική προτεραιότητα! Είναι εθνικής σημασίας υπόθεση. Είναι η βασική παράμετρος, που διατρέχει οριζόντια όλες τις πολιτικές μας.
- Προχωρούμε άμεσα στη θεσμοθέτηση Ολοκληρωμένου Σχεδίου για τις χρήσεις γης.
- Συνεχίζουμε τη νέα ενεργειακή πολιτική, με έμφαση στην αξιοποίηση ανανεώσιμων και ήπιων μορφών ενέργειας." χα,χα,χα,χα,χα,χα
Θυμήθηκα πάλι το άρθρο 24, τα Οινόφυτα, το εξασθενές, τις πυρκαγιές, τα φουγάρα που έρχονται σωρηδόν και κατάλαβα τι ακριβώς ήθελε να πεί ο τσιφ Κωστής.