Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

Τη σκυτάλη της ενημέρωσης και της δράσης παίρνουν οι πολίτες του Δήμου Θεσπιέων

Με πρωτοβουλία του κέντρου "Ελικώνας" και με την υποστήριξη της Συμπαράταξης Βοιωτών για το περιβάλλον, πραγματοποιείται το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, στις 18.30, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Ενημέρωσης – Διαμαρτυρίας για το Περιβάλλον, στις Θεσπιές (Πλατεία Θεσπιών, καφετερία Θέσπις). Στη συγκέντρωση θα γίνει προσπάθεια να φωτιστούν οι παρακάτω θεματικές ενότητες:

"Βοιωτία": Πραγματικότητα και προοπτικές
"Νερό": Πηγή ζωής, ενέργειας και καθαρμού
Παραθέτουμε απόσπασμα από το έντυπο - πρόσκληση των διοργανωτών:

"Η καθημερινότητα μας διδάσκει ότι η ανάπτυξη, όταν γνώμονας είναι το εύκολο κέρδος, έρχεται αντιμέτωπη με την οικολογία, την προστασία της φύσης και της παράδοσης.
Εμείς πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη του τόπου μας είναι μονόδρομος.
Η ανάπτυξη είναι στενά δεμένη με τη διατήρηση και διάδοση της λαϊκής μας παράδοσης και τη διαφύλαξη και προβολή του φυσικού περιβάλλοντος.
Σήμερα και τα δύο αυτά στοιχεία προσβάλλονται μέσα από την αναγκαιότητα.
Η ιδιαίτερή μας πατρίδα, είναι στο στόχαστρο μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, με κοινή δράση μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους και να δώσουμε τέλος στην υποβάθμιση.

Ας μείνουν νωπά στη μνήμη μας τα αποτελέσματα της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στα Οινόφυτα."

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΓΙΑΝΟΥΝ.
ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣ[ΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΘΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.
ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΤΕΣ.
ΕΙΝΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ.
ΡΩΤΑΝΕ ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ.
ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.
ΗΕΦΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΤΙ ΚΑΙ ΠΙΟΝ ΟΦΕΛΕΙ.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΘΕΣΠΙΩΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΙ ΡΟΛΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΘΕΣΠΙΕΣ.
ΕΜΕΙΣ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑς ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ. ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΙΤΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΟΥΝ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΥΒΕΒΝΤΙΑΖΟΥΜΕ, ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΑΝ ΓΥΡΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΓΚΙΑΣ.
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΒ ΟΤΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΙΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΓΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΕΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΙΑ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Αφού έχεις τόσο πόνο δεν θέλεις και λίγη συμπαράσταση; Τι είδους προβλήματα σου δημιουργούν οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και διαμρτυρίας; και τέλοσπάντων οι οργανωτές δεν είμαστε όλοι κάτοικοι Αθηνών, αλλά και όσοι είναι, τον περισσότερο χρόνο είναι στο χωριό.Έλεος πια με τις προβοκάτσιες!

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΣΠΙΕ,
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΟΥ.
ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
ΦΥΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ.
ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΘΕΛΕΙ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΕΙΑΩΝΕΤΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ.
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΝΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΟΔΗΓΕΤΕΙ Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά φαίνεται ότι η δραστηριότητα της συμπαραταξης και όχι μόνο, αλλά καί αλλων πολιτών και φορέων ενοχλεί και μάλιστα πολύ.
Τώρα κάποιοι ανανακάλυψαν την ψευδή αντίθεση μεταξύ ετεροδημοτών και κατοίκων της Βοιωτίας.Να δούμε τι άλλο θα σκεφθούν. Να σε πληροφορήσω εδώ αγαπητέ φίλε ότι η μεγάλη πλειονότητα των φίλων που μετέχουν στο δίκτυο της συμπαράταξης είναι κάτοικοι της Βοιωτίας και των χωριών της.Όσο για τα άλλα προβλήματα που αναφέρεις, εμπρός πεδίο δόξης λαμπρό,μην αρκείσαι στην κακόπιστη κριτική. Η συμπαράταξη δεν είναι ζορό, επιθυμεί την ευαισθητοποιήση και κινητοποίηση όλων.
Πχ. για το ζήτημα της ανεργίας. Επειδη ζούμε και εμείς εδώ, έχουμε και εμείς παιδιά που θέλουμε να εργαστουν εδώ, εχουμε αναφερθεί πολλές φορές.
Για εξήγησε πως γίνεται η Βοιωτία με το μεγάλύτερο στατιστικά εισόδημα στην χώρα να έχει τέτοια υψηλά ποσοστά ανεργίας. Γιατι δεν συμβάλουν στην καταπολεμησή τους τα εργοστάσια των Οινοφύτων.Οι ανεμογεννήτριες και οι πυλώνες που εγκαθίστανται με ρυθμό πολυβόλου ποσες θέσεις εργασίας θα φέρουν ή ακυρώνουν οποιαδήποτε δειλή τουριστική ανάπτυξη που το ίδιο το κράτος κάποτε είχε πριμοδοτησει. (δες Κούκουρα, Κορώνεια κτλ.) Ο Στασινόπουλος που του δωρίστηκε το λιμάνι της Θίσβης απασχολεί αλλοδαπους εργαζόμενους ναι ή όχι.Δεν εχω τίποτα με τους μετανάστες, ισα ίσα, αλλά να πέσουν οι μάσκες και να σταματήσουν τα λόγια τα ψευτικά τα μεγάλα της ανάπτυξης.Με την ανάπτυξη του εμπορικού λιμανιού ακυρώνεται ή όχι η τουριστική ανάπτυξη των παραλίων του Κορινθιακού. Αν η Αντίκυρα γίνει Λάρυμνα και Ελευσίνα, αυτο θα είναι καλο για την ανεργία και την ζωή μας εδώ.Δηλαδή τελειώνοντας φίλε ο μόνος δρόμος για να αναπτυχθεί η Βοιωτία και να βρούν δουλειά τα παιδιά της είναι να γίνει χαβούζα των Αθηνών,ένα νέο Θριάσιο Πεδίο. Εμεις πιστευουμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος.