Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

Έργο Πολιτών, κρατικός οργανισμός για τον εθελοντισμό.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Ελλάδα, το Σπίτι μας
Έκθεση για την Προστασία του Περιβάλλοντος
Μεγάλη έκθεση για το περιβάλλον με τίτλο Ελλάδα, το Σπίτι μας διοργανώνεται από τις 24 έως τις 27 Ιανουαρίου 2008, στην Πλατεία Συντάγματος, σε συνεργασία με 50 Εθελοντικές Οργανώσεις και Επιστημονικά Ιδρύματα, που δραστηριοποιούνται στον χώρο του περιβάλλοντος και με πρωτοβουλία της Ομάδας Εργασίας Για Το Περιβάλλον του Έργου Πολιτών, με χορηγία του Υπ.Πε.Χω.Δ.Ε., υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με χορηγό επικοινωνίας την Ε.Ρ.Τ.
Οι επισκέπτες θα μπορούν να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες για την αναγκαία προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας και να ενημερωθούν για τις δράσεις εθελοντικών οργανώσεων πάνω σε πέντε θεματικές ενότητες:
Δάση-Εθνικοί Δρυμοί,
Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων,
Ο κύκλος του νερού,
Ενέργεια και
Βιοκλιματικά – Πράσινα κτίρια.
Στο πλαίσιο της έκθεσης προγραμματίζονται ομιλίες, παρουσιάσεις, ειδικές προβολές και προσωπική ενημέρωση από εθελοντές περιβαλλοντικών οργανώσεων για την καθημερινή συμπεριφορά, που μπορεί να υιοθετήσει ο πολίτης, που ενδιαφέρεται να συμβάλει σε ένα καλύτερο αύριο για τον κόσμο γύρω μας. Την έκθεση έχουν επίσης προσκληθεί να επισκεφθούν μαθητές σχολείων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
Το Έργο Πολιτών, ο Κρατικός Οργανισμός για τον Εθελοντισμό, επιδιώκει τη στήριξη και προβολή του σημαντικού έργου, που επιτελούν οι εθελοντικές οργανώσεις στην χώρα μας προς κάθε κατεύθυνση. Η δράση Ελλάδα το Σπίτι μας είναι μια ενέργεια, που εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο και πιστεύουμε ότι όλοι, μικροί και μεγάλοι, θα βρεθούν κοντά μας σε αυτή την προσπάθεια, τονίζει η συντονίστρια της έκθεσης, κ. Ελένη Λαμπαδαρίου, μέλος της Ομάδας Εργασίας για το Περιβάλλον και μέλος του Δ.Σ. του Έργου Πολιτών.


Στον κατάλογο των ΜΚΟ που συμμετέχουν στην έκθεση, περιλαμβάνονται ....εκτός απο ΜΚΟ και Πανεπιστημιακοί φορείς αλλά και αμιγώς κρατικοί όπως το Κ.Α.Π.Ε. Η έκθεση οργανώνεται εξάλλου απο ένα Κρατικό Οργανισμό για τον Εθελοντισμό. Παρόλαυτά μια επίσκεψη μπορεί να είναι χρήσιμη και ενημερωτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: