Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Νάιλον ντέφια...

Και ενώ μέχρι και η Κομισιόν βαρέθηκε να περιμένει, μπας και κάνουμε τίποτε, και αποφάσισε να το ψάξει μόνη της το πρόβλημα του Ασωπού και της βιομηχανικής ρύπανσης εν γένει, βλ. :
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=864234&lngDtrID=244
στην Καβάλα, άρχισαν να ανησυχούν και αυτοί για τα σχέδια της ΔΕΗ, που αποφάσισε να διευκολύνει τη Γερμανική RWE να μεταφέρει εδώ τη ρύπανση, που δεν της έκαναν τη χάρη ... να δεχθούν οι Γερμανοί. Σχετικά:
Εντωμεταξύ, την Παρασκευή το απόγευμα, εκπρόσωποι κινήσεων απο τις υποψήφιες για εργοστάσια λιθάνθρακα περιοχές της Στερεάς Ελλάδας (Αστακός, Αντίκυρα, Λάρυμνα, Μαντούδι, Αλιβέρι), συναντιόμαστε στη Χαλκίδα για να συντονίσουμε τις κινήσεις μας.

Πάντως, σήμερα συναντήθηκε και ο Αλαβάνος με τους φορείς του Ωρωπού για το θέμα του Ασωπού και θυμηθήκαμε ότι την προηγούμενη φορά που είχε επισκεφθεί τα Οινόφυτα, οι επιθεωρητές περιβάλλοντος τον είχαν διαβεβαιώσει ότι ελέγχουν την ΕΑΒ. Τρείς μήνες έχουν περάσει, και ακόμη την ελέγχουν, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα. Τι να υποθέσουμε και μείς; ή βρίσκουν σημεία και τέρατα και δεν λεν να τελειώσουν ή βρίσκουν σημεία και τέρατα και δεν λεν να τα ανακοινώσουν. Αντίθετα με τους ελεγκτές πάντως, που είναι τόσο διακριτικοί, η διοίκηση της ΕΑΒ όλο ανακοινώσεις και διαβεβαιώσεις κάνει εσχάτως. Σχετικά:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_16/01/2008_255638

Κατά τα λοιπά, εν χορδαίς και οργάνοις παρουσιάσθηκε η πρόταση συμβούλου του Εμπορικού Συλλόγου στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς για την "Ανάπτυξη της Βοιωτίας" - ίσως και σε συνδυασμό με το αναπτυξιακό ξεπούλημα της Κρύας (χιούμορ θα κάνουν ασφαλώς). Η πρόταση περιλαμβάνει: α. κατά λέξη αντιγραφή απο προκύρηξη της Συμπαράταξης (στις σελίδες 3 και 4, αν προσέξαμε καλά), τιμή μας βέβαια αλλά θα προτιμούσαμε να το είχε αναφέρει β. φιλόδοξες σκέψεις για κάθε είδους δραστηριότητα που σχετίζεται με μεταφορές: απο αεροδρόμια και προαστιακό, μέχρι δρόμους και αυτοκινητοδρόμια. Προτάσεις περιβαλλοντικά συζητήσιμες, αλλά δεν ανησυχούμε, γιατί η πιθανότητα να μας συμβούν όλα αυτά, είναι μικρότερη και από το να μάθουμε την αλήθεια για την υπόθεση Ζαχόπουλου.

Αναρωτιόμαστε: Για εκείνο το έρμο το Χωροταξικό του Σουφλιά, που ανέλαβε να μας αναβαθμίσει σε ενεργειακή κόλαση, θα συγκινηθεί κανένας επιτέλους; (φορέας εννοούμε, γιατί εμείς οι πολίτες έχουμε καιρό που κλαίμε νυχθημερόν).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άσε που το χωροταξικό δεν προβλέπει και τίποτε για τα μεγάλα έργα που αναφέρονται στην πρόταση Ανάπτυξης για τη Βοιωτία που παρουσιάσανε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δυό δρόμοι όλοι κιόλοι στο χωροταξικό: Θήβα-Ελευσίνα και Θήβα-Χαλκίδα και τέρμα. Δεν πειράζει. Αρκεί που η πρόταση άρεσε στον κ.Τσιφή.