Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

Οινόφυτα- Ασωπός

Το εξασθενές χρώμιο παραμένει στα νερά της περιοχης, επτά μήνες μετά την πρώτη κρίση, καμμία βιομηχανία δεν υποχρεώθηκε σε συμμόρφωση, άρχισαν κιόλας οι γκρίνιες των βιομηχάνων για την δημοσιοποίηση των ελέγχων και ο σύλλογος των Οινοφύτων "Πολίτες για την Αειφορία", ζήτησε στοιχεία για τις αναλύσεις των νερών του Ασωπού.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΥΠΕΧΩΔ3Ε ΕΠΕΒΑΛΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΑΒ, ΧΑΛΚΟΡ, ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΚΛΠ. ΔΕΝ ΜΑς ΕΙΠΕ ΠΟΣΑ ΕΥΡΩ ΕΒΑΛΕ ΠΡΙΟΣΤΙΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ Ή ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.
ΕΘΙΝΙΑ ΙΚΑΝΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΝΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΣΑΝ ΟΠΛΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε τα τελευταία πρόστιμα τα έχουμε αναρτήσει με σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του ΠΕΧΩΔΕ, στην χθεσινή 22/2 ανάρτηση. Δεν είναι σημαντικά, απο 1000 έως 60.000 (ΧΑΛΚΟΡ, Αλ) ευρώ και 150 χιλ για την ΕΑΒ. Αυτά δύσκολα πληρώνονται (θα γίνουν ενστάσεις, δικαστικές προσφυγές κλπ)αλλά και εαν΄και όταν πληρωθούν δεν μας λύνουν το πρόβλημα. Πρέπει (και μπορούν) οι ελεγκτές να σφραγίσουν συγκεκριμένες διαδικασίες μέχρι οι επιχειρήσεις να λάβουν τα μέτρα που πρέπει. Αλλιώς το πρόβλημα θα διογκώνεται. Ή θα έπρεπε να είναι εκεί κάθε μέρα και να επιβάλλουν διαρκώς πρόστιμα μέχρι να συμμορφωθούν. Για παράδειγμα οι επιχειρήσεις που είχαν φάει πρόστιμα το καλοκαίρι πρέπει να ελεγχθούν πάλι. Όμως γιαυτά χρειάζεται πολιτική απόφαση απο τον Νομάρχη και απο τον Σουφλιά (ή απο ένα απο τους δύο).

Ανώνυμος είπε...

Επίσης όλες τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί εναντίον του λιθάνθρακα (του ΝΣ, και των Δημ.Σ. της περιοχής) προφανώς και τις επιδιώκουμε και όταν ληφθούν τις αξιοποιούμε. Πρέπει όμως να τις αξιοποιήσουν και μόνοι τους. Έχουν πολύ πιο εύκολη πρόσβαση και πολύ μεγαλύτερη ισχύ. Έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι. Εαν πραγματικά δεν το θέλουν να είσαι βέβαιος ότι δεν θα γίνει. Εμείς είμαστε εδώ (και δεν είμαστε λίγοι πια) για να πιέσουμε, να σπρώξουμε και να αγωνιστούμε με όλους τους τρόπους. Και για να σου το αντιστρέψω : (και) Όποιος αιρετός θέλει μπορεί να αξιοποιήσει αυτό το κίνημα των πολιτών.