Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Άμεση αντίδραση, για τη Λάρυμνα

Στo πλαίσιο της "εβδομάδας κατά του λιθάνθρακα, 12 – 18 Μαΐου", που διοργανώνουν, σε όλη την Ελλάδα, οι "Πολίτες κατά του λιθάνθρακα" και η “συμμαχία των δήμων ενάντια στο λιθάνθρακα”, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Πανεπιστημίου και Αιόλου), την Πέμπτη 15 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι.

Στόχος της συγκέντρωσης είναι η απαίτηση, από το ΥΠ.ΑΝ., να απορρίψει τις θετικές γνωμοδοτήσεις, που έχει εκδώσει η ΡΑΕ, για εγκατάσταση λιθανθρακικών μονάδων στο Μαντούδι, στην Αντίκυρα Βοιωτίας και, πρόσφατα, στη Λάρυμνα, καθώς, επίσης, και η απαίτηση να μην εκδώσει η ΡΑΕ νέες θετικές γνωμοδοτήσεις για τις αιτήσεις, που έχουν κατατεθεί για τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και το Αλιβέρι.

Εν τω μεταξύ, απο το Μαντούδι μας θυμίζουν ότι: " Δεν είναι νέες αθλιοτητες, παρόμοια προβλήματα με τις ημερομηνίες είχαμε και εμείς με την αίτηση για την μονάδα στο Μαντούδι. Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες στην καταγγελία μας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (http://www.kireas.org/thesmwn_diafan.htm), που από ότι φαίνεται είναι το μόνο όργανο που ελέγχει τις ανεξάρτητες αρχές. Θα πρεπει να καταγγελθει η ΡΑΕ, για άλλη μια φορά, σε αυτήν την αρχή και να μην χαθεί η προθεσμία για ένσταση κατά της γνωμοδότησης για την Λάρυμνα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: