Κυριακή 4 Μαΐου 2008

Περιοχές υποψήφιες για μονάδες λιθάνθρακα


Σε όσες από τις παραπάνω περιοχές κινητοποιήθηκαν (Καβάλα, Αλμυρός, Μαντούδι), είχαν κατ' αρχήν θετικά αποτελέσματα. Στη Βοιωτία τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, πιθανότατα γιατί οι ενδιαφερόμενοι είναι και ιδιοκτήτες της ΑτΕ. Πάντως: Μόνο η μονάδα λιθάνθρακα στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, έχει πάρει, ήδη, θετική γνωμοδότηση απο τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) - θετική γνωμοδότηση έχει και η μονάδα στο Μαντούδι, αλλά ο φάκελος επιστράφηκε, από το ΥΠΑΝ στη ΡΑΕ, για επανεξέταση, κατόπιν ένστασης.
Μετά την αίτηση προς τη ΡΑΕ, και τη θετική γνωμοδότησή της, ο όμιλος Μυτιληναίου, νοίκιασε στην EDESA HELLAS, τον Δεκέμβρη του 2007, την έκταση για το εργοστάσιο άνθρακα όπως αναφέρουν τα συμβόλαια, μαζί και με τα νερά της θάλασσας!
Όποιοι λοιπόν ισχυρίζονται ότι η μονάδα δεν θα γίνει ή αγνοούν την πραγματικότητα, ή αποκοιμίζουν την τοπική κοινωνία, ώστε να ολοκληρωθούν πρώτα τα σχέδια των δύο μονάδων με φυσικό αέριο (για το πρώτο ήδη υπάρχει θετική για τον Μυτιληναίο εξέλιξη βλ. Αυτονομείται η μονάδα του Μυτηλιναίου και Περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη μονάδα ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: