Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Προφητικό..


Το πανώ είναι απο τη συγκέντρωση των οργανώσεων πολιτών που έγινε το Σαββάτο, στο Σύνταγμα ενάντια στις κλιματικές αλλαγές....
Εντωμεταξύ μαζικές πορείες και σήμερα και στη Λιβαδειά.
Kι άλλο ένα απόσπασμα απο τα κείμενα των ημερών:
«Ο τρόπος παραγωγής είναι μια νόμιμη βία. Η εξουσία είναι μια νόμιμη βία. Η Αστυνομία είναι μια νόμιμη βία. Η φυλακή είναι μια νόμιμη βία. Η Δικαιοσύνη είναι μια νόμιμη βία. Η ανεργία είναι μια νόμιμη βία. Το ταμείο ανεργίας είναι μια νόμιμη βία. Η κερδοσκοπία είναι μια νόμιμη βία. Το χρηματιστήριο είναι μια νόμιμη βία. Οι τράπεζες είναι μια νόμιμη βία. Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι μια νόμιμη βία. Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι μια νόμιμη βία. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι μια νόμιμη βία. Κι όσο αυτή η νόμιμη βία θα ονομάζεται δικαιοσύνη, τόσο η δικαιοσύνη των νέων θα ονομάζεται βία».ΡΟΥΣΣΟΣ ΒΡΑΝΑΣ- «ΝΕΑ»

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απο τη σημερινή πορεία μάθαμε ότι στην τοπική αστυνομία υπηρετούν δυο άνθρωποι που αφαίρεσαν αυθαίρετα ανθρώπινες ζωές, εκτελώντας υπηρεσία.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου πως θα αναδειχτεί η αλήθεια και θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία όσων αποδειχθούν ένοχοι για τη δολοφονία του 16χρονου. Η ελληνική κοινωνία έχει τρομοκρατηθεί από την εμμονή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να ρίχνει φως σε όλα τα σκάνδαλα και να στέλνει τους ενόχους στη φυλακή – με τις υποθέσεις της Ζίμενς και της Μονής Βατοπεδίου έχουν γεμίσει ασφυκτικά οι φυλακές.

Πολλοί πιστεύουν πως θα πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να δείξει και κάποια επιείκεια γιατί άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε όλοι σε τούτη τη ζωή. Δεν υπάρχει λόγος να πάει ο δολοφόνος αστυνομικός στη φυλακή – ας αφήσει πια η κυβέρνηση και μια υπόθεση να περάσει έτσι χωρίς τιμωρία.
Antigrafi apo pitsiriko

Ανώνυμος είπε...

H πιο απίστευτη φήμη που κυκλοφόρησε στη Λιβαδειά αλλά όπως είδα στις ειδήσεις και σε όλη τη χώρα ήταν ότι "έρχονται πούλμαν με αναρχικούς για να σπάσουν τα εμπορικά καταστήματα"
Μάλιστα στις Σέρρες αλλά και σε άλλες πόλεις συναντήθηκαν οι επικεφαλείς των εμπορικών συλλόγων με την Αστυνομία για να ανταλλάξουν τηλέφωνα. Επίσης κυκλοφόρησε η φήμη ότι αναμένονται και αναρχικοί απο άλλες χώρες στα αεροδρόμια.
Πιό κουτός πεθαίνεις λέει η λαική σοφία. Αφού δεν πεθάναμε απο τόση κουταμάρα, δεν φοβόμαστε τίποτε.

Ανώνυμος είπε...

Το 1980 δολοφονούνται από αστυνομικούς των ΜΑΤ η νεαρή εργάτρια Σταματίνα Κανελλοπούλου και ο 26χρονος Ιάκωβος Κουμής.



Με κλομπ συνέτριψαν (!) το κρανίο του Κουμή.
Το 1985 αστυνομικός πυροβολεί και σκοτώνει την Κάθριν Τζον Μπουλ, 22 χρόνων.
Το 1985 πέφτει νεκρός από σφαίρα του αστυνομικού ο 15χρονος Μιχάλης Καλτεζάς.
Το 1986 ο 17χρονος Μανώλης Κανδανολέων πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τρεις αστυνομικούς.
Το 1990 στην Πρέβεζα αστυφύλακας πυροβόλησε και σκότωσε τον 15χρονο μαθητή Δημήτρη Κίκερη.
Το 1993 αρχιφύλακας σκότωσε εν ψυχρώ τον 25άχρονο σερβιτόρο Γιάννη Τζίτζη σε μπαρ.
Το 1994 αστυνομικός σκοτώνει με 4 σφαίρες τον 28χρονο μουσικό Θοδωρή Γιάκα.
Το 1996 αστυνομικός σκοτώνει έναν Αλβανό.
Το 1996 αγροφύλακας σκοτώνει τον 20χρονο Φαντίλ Ναμπούζι.
Το 1996 αστυφύλακας πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής και σκότωσε τον 45χρονο Τσιγγάνο Τάσο Μουράτη.(ο υπαίτιος είναι συμπολίτης μας και υπηρετεί εδώ;)
Το 1998 ανθυπαστυνόμος πυροβόλησε και σκότωσε τον 26χρονο Ηλία Μέξη.
Το 1998 ανθυπαστυνόμος σκότωσε τον 17χρονο Γιουγκοσλάβο μαθητή Μάρκο Μπουλάτοβιτς.
Το 2000 υπαστυνόμος πυροβολεί αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις νέοι. Η σφαίρα καρφώθηκε στη σπονδυλική στήλη του 18χρονου μαθητή Σωτήρη Κατσιώτη και τον άφησε παράλυτο.
Το 2000 ο 18χρονος ομογενής από την πρώην ΕΣΣΔ Νικόλαος Λεωνίδης έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού.
Το 2001 αστυφύλακας πυροβόλησε στο κεφάλι τον αθίγγανο Μαρίνο Χριστόπουλο, 21 ετών.
Το 2001 αστυφύλακας πυροβόλησε στο κεφάλι τον 20χρονο Αλβανό Σεντγκάκ Σελνίκου.
Το 2003 ο 22χρονος Ηρακλής Μαραγκάκης πυροβολείται στο κεφάλι από άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου.(ο υπαίτιος φέρεται ότι υπηρετεί σήμερα στη Λιβαδειά)

Ανώνυμος είπε...

Ιδού λοιπόν ο δαυλός που καίει την Ελλάδα. Με 45 (!!!) σκάνδαλα πρώτου μεγέθους μέσα σε 4 και μισό χρόνια δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο. Είναι εκπληκτικό το γεγονός πως ΟΛΑ τα ξένα δημοσιογραφικά πρακτορεία κάνουν συνέχεια αναλύσεις για ένα ασυγκράτητο κύμα αγανάκτησης μιας κοινωνίας που έχει χάσει την ελπίδα της και εδώ συζητάνε για "κουκουλοφόρους". Όμως ο πρώτος και μεγαλύτερος κουκουλοφόρος και πλιατσικολόγος είναι η Κυβέρνηση που κουκουλώνει τα πάντα, που παράγει Βατοπέδια,Siemens, Δομημένα Ομόλογα, Καταστροφή του Εθνικού Συστήματος Υγείας κ.α. Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του δίδαξε στην κοινωνία την αρπαχτή, κατάκλεψε με το Χρηματιστήριο, εγκαινίασε την διαπλοκή με τον Κοσκωτά-που μοιάζει πλέον με αθώο νήπιο μπροστά σε όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια. Μόνη ελπίδα αυτή τη στιγμή η παραίτηση της πιο ανίκανης Κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος και η προκήρυξη εκλογών εδώ και τώρα. Με την ελπίδα το ΠΑΣΟΚ να έχει μάθει κάπως το μάθημα του από τη μία και την αύξηση των ποσοστών της Αριστεράς από την άλλη για διαρκή πίεση.
Αντιγραφή απο το ΣΤΗΛΗΑΛΑΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ:
«αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές»

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ

Ανώνυμος είπε...

προφανώς δεν μπορείς να αντέξεις χωρίς γραμμές

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε μας τάχετε σπάσει με τις γραμμές σας.
Καθήστε έξω από αυτές αλλά ξεβουλιάξτε και λίγο τους καναπέδες σας.

Ανώνυμος είπε...

καλόοοοο