Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

To ΚΑΣ "θυσίασε" τη Χαιρώνεια στο βωμό του Κοπελούζου

Με απόλυτη πλειοψηφία, το ΚΑΣ ανέτρεψε την προηγούμενη απόφασή του και επέτρεψε στην τεράστια μονάδα παραγωγής ενέργειας της ENELCO, να βεβηλώσει τον ιερό χώρο της Χαιρώνειας και να τον μετατρέψει σε βιομηχανική ζώνη.
Παρά τον αιφνιδιασμό που επιχειρήθηκε απο τον Υπουργό κ.Μ. Λιάππη, ο οποίος πέντε μήνες μετά την προηγούμενη αρνητική απόφαση του ΚΑΣ ανέπεμψε το θέμα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής για εχθές παραμονές Χριστουγέννων και 3 το μεσημέρι, η τοπική κοινωνία ήταν όλη εκεί.

Δεκάδες ενεργοί πολίτες απο την Δαύλεια, τη Χαιρώνεια και τη Συμπαράταξη Βοιωτών έδωσαν το παρόν. Παρόντες επίσης: ο Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι της Χαιρώνειας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δαύλειας (ο Δήμαρχος ήταν εκτός Ελλάδος) και δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, ο Νομάρχης Βοιωτίας, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι απο την πλει0ψηφία και τη μείζονα μειοψηφία, ο βουλευτής Β.Τόγιας, η βουλευτής Α.Φιλίνη.
Παρών και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων με δελτίο τύπου στο οποίο εκφράζουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην κατασκευή της μονάδας στη Χαιρώνεια.

Δυστυχώς αυτή τη φορά δεν είμασταν μόνο εμείς. Η ENELCO, έφερε σε ενίσχυση των "επιχειρημάτων" της, αρκετούς "αγανακτισμένους". Οι περισσότεροι ήταν άγνωστοι και δήλωσαν μη Βοιωτοί όταν τους ρωτήσαμε, κάποιοι λίγοι (5-6)ήταν απο το Κυριάκι και τη Λιβαδειά. Επίσης έφερε τον κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, πρόεδρο του ΕΒΕ Βοιωτίας που δήλωσε ότι εκπροσωπεί ολόκληρο τον επιχειρηματικό κόσμο του νομού, δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης του Δήμου Αμφίκλειας και τον κ. Νικόλαο Στάμο τέως Νομάρχη, στο ρόλο του πολίτη.

Η ακρόαση απο το ΚΑΣ των δύο "ομάδων" έγινε ξεχωριστά. Οι πρώτοι που πήραν το λόγο ζήτησαν αναβολή της υπόθεσης δεδομένου ότι κανείς και πολύ περισσότερο οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου (η Εφορεία Θηβών και η ΔΙΠΚΑ) δεν είχαν χρόνο να μελετήσουν το φάκελο και να διατυπώσουν απόψεις. Επίσης τονίστηκε ότι κανένα νέο στοιχείο δεν προσκομίζεται ουσιαστικά αφού η μείωση του όγκου και της επιφάνειας των εγκαταστάσεων που πρότεινε η ENELCO, είχαν ήδη συζητηθεί και απορριφθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό και η διαδικασία που ακολούθησε είχε ως αποτέλεσμα το ΚΑΣ να ανατρέψει την προηγούμενη απόφασή.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης αφιερώνουμε σε όλους όσους συμμετείχαν στη χθεσινή διαδικασία τους στίχους του Καβάφη:


Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.
Ποτέ από το χρέος μη κινούντες, δίκαιοι κ’ ίσιοι σ’ όλες των τες πράξεις,
αλλά με λύπη κιόλας κ’ ευσπλαχνία,
γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι,
κι ότανείναι πτωχοί, πάλ’ εις μικρόν γενναίοι,πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε
πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει
όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,
κ’ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε

.

update 11.25:
(απο αυτόπτη μάρτυρα)
Φραστικό επεισόδιο σήμερα το πρωί έξω απο το ΥΠΠΟ. Ο καθηγητής αρχαιολογίας που μειοψήφισε εχθές στη συνεδρίαση του ΚΑΣ, απευθύνθηκε έντονα στον Υπουργό Πολιτισμού κατηγορώντας τον γιαυτό που συνέβη με την υπόθεση της Χαιρώνειας . Ο κ.Λιάπης προσπαθώντας να περιορίσει το γεγονός, τον κάλεσε στο γραφείο του για συζήτηση.

Διαβάστε σχετικά:
Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν κάτοικοι και τοπικοί φορείς Ελεύθερος τύπος
Ξαφνική ανατροπή για τη Χαιρώνεια, Ελεύθερος τύπος
Θα γίνει η μονάδα στη Χαιρώνεια Αναπέμφθηκε στο ΚΑΣ η αίτηση κατασκευής θερμοηλεκτρικού σταθμού με «βελτιώσεις» , ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Η αρχαία Χαιρώνεια ηλεκτρίζεται προσεχώς -ΤΟ ΒΗΜΑ
Διαμαρτυρία κατά θερμοηλεκτρικού σταθμού - ΣΚΑΙ
«Πράσινο φως» για σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας - ΤΟ ΕΘΝΟΣ (Ο λέων της Χαιρώνειας δεν κατάφερε αυτήν τη φορά να φυλάξει την αρχαία πόλη.)

Το εργοστάσιο της Χαιρώνειας - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (Τι άλλαξε από τον περασμένο Ιούλιο;...Εκείνο που άλλαξε ήταν η πολιτική βούληση)


24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι δύο τελευταίοι στίχοι αφιερώνονται εξαιρετικά στα άξια τέκνα της Βοιωτίας Αγνιάδη Π και Στάμο Ν.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι εχθρός της κοινωνίας!!
Είσαι εχθρός του λαού!!!
Φώναζαν οι πληρωμένοι ρουφιάνοι στον τίμιο γιατρό Νίκο Κούρκουλο.
ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΡΓΟ.....

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΗΣΗ
Μολυσμένα σκουλήκια από το Κυριάκι (αφοι πούλου κ.α.)εμφανίστηκαν ξαφνικά στην περιοχή Χαιρώνειας, Δαύλειας και Λιβαδειάς με σκοπό να μολύνουν τους πολίτες με τον ιό της ρουφιανιάς.
Ευτυχώς οι κάτοικοι Δαύλειας και Χαιρώνειας είχαν πολλά αντισώματα, στη Λιβαδειά όμως υπήρχαν 2 πολίτες ασθενούς χαρακτήρα με προδιάθεση στην ασθένεια της ρουφιανιάς οι οποίοι "κύλησαν" και ενέδωσαν στην αρρώστεια.
Ο παναγιώτης αγνιάδης και ο νίκος στάμος, με μικρά τα γράμματα των ονομάτων τους.
Τα κυριακάτικα σκουλήκια αφου δε μπόρεσαν να μολύνουν κανένα από τη γη των Βοιωτών (ο αγνιάδης και ο στάμος ΔΕΝ είναι Βοιωτοί), μόλυναν άλλους πολίτες από άλλα μέρη ακόμα και από την Αλβανία και του έφεραν στο ΚΑΣ να μολύνουν κι εκεί.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ
ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

αι σιχτίρ..
τόσο καιρό δεν ήξερα που να φτύσω, όταν μέπιανε η χλαπάτσα...ντεπόμουν κιόλας να φτύσω στο δρόμο.
Τώρα ξέρω!!!!
Κυκλοφορούν κάτι σκατόφατσες

Ανώνυμος είπε...

Καιγόταν η Βοιωτία και ο Δήμος Λιβαδειάς απουσίαζε.
Αλλά τι λέω;;;;;
Η Λιβαδειά δεν έχει δήμο.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 8.18, κάποιοι απο μας έμειναν μέσα και κατά τη διάρκεια της ακρόασης της "ομάδας των προθύμων" της ΕΝΕΛΚΟ.
Ο εκπρόσωπος του ΔΕΣΜΗΕ, είπε ότι όλες οι αντιδράσεις εμφανίστηκαν αφού η ενέλκο κέρδισε τον διαγωνισμό του ΔΕΣΜΗΕ - άρα όσοι φωνάζουμε μπορεί και νά μαστε πληρωμένοι ρουφιάνοι των ανταγωνιστών (για να διευκολύνουμε: ΤΕΡΝΑ, Μυτηλιναίος, Περιστέρης, Μπόμπολας, Στασινόπουλος, Λαμπράκης)
Κάποια άλλη στιγμή, ο κ.Μουρτζάς, μέλος του ΚΑΣ, είπε ότι επισκέφθηκε το blog μας και διαπίστωσε ότι όσοι φωνάζουν είναι κατά όλων των ενεργειακών εργοστασίων όπως της ΗΡΩΝ, της EDESSAHELLAS, EDISON (για να διευκολύνουμε: ΤΕΡΝΑ, Μυτηλιναίος, Περιστέρης, Μπόμπολας, Στασινόπουλος, Λαμπράκης)
Αρα όσοι φωνάζουμε μπορεί και να μαστε κοινωνικά απροσάρμοστοι και πληρωμένοι ρουφιάνοι των ανταγωνιστών.

Ανώνυμος είπε...

για τον "ούστ παλιάνθρωποι":
άνθη του κακού φύονται σε κάθε γη και στη Βοιωτία
το στενάχωρο είναι ότι κάθε ΕΝΕΛΚΟ ξεφτιλίζει ανθρώπους άνεργους που τους κοροιδεύει με υποσχέσεις και τους κουβαλάει σε τόσο δυσάρεστες και δύσομες αποστολές: να έρχονται σε αντίθεση με τον κόσμο της περιοχής τους που παλεύει για να "σώσει οτιδήποτε αν σώζεται"

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΗΝ ΨΩΝΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΓΝΙΑΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Τώρα τελευταία συχνα αναρωτιέμαι... Πιοί ρε γαμώτο τις τύχες και τις ζωές των παιδιών μας ορίζουν; οι γονατισμένοι και οι οσφυοκάμπτες;φτάνει πια αλήτες...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ιθαγενή,

Η χθεσινή εμπειρία στη συνεδρίαση του ΚΑΣ ήταν αλησμόνητη:

Η στρατηγική της κωλοτούμπας των αξιότιμων μελών του ΚΑΣ τα περιλάμβανε όλα:

- Στήσιμο της πλέμπας έξω απο τις πόρτες, επι μία και πλέον ώρα ενώ αυτοί έτρωγαν, αδιάφορα, καναπεδάκια

- Η πλέμπα έξω απο την πόρτα να τσακώνεται με τους "πρόθυμους" της ΕΝΕΛΚΟ

- Εφεδρικό στρατό "προθύμων" που τους βάφτισαν κατοίκους της περιοχής και τους έφεραν μαζί με "εκπροσώπους" όπως τον Αγνιάδη

- Ύφος ευπρεπών και υπεράνω όταν καταδέχτηκαν να μας βάλουν στην αίθουσα (μικρό αμφιθέατρο)

- Σνομπάρισμα και περιφρόνηση απάντων ημών (αιρετών και μη)

και όλα αυτά ενώ ήταν όπως καταλάβαμε απλώς "πιασμένοι"

Μόνος υπερασπιστής της αξιοπρέπειας του, ο καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας Π.Βαλαβάνης.

Για τους υπόλοιπους ήταν σαν να μιλούσαμε σε τοίχο.

Κάτι μας θύμισε το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς, όταν έκαναν τη δική τους κωλοτούμπα για τις ανεμογεννήτριες στον Ελικώνα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 10.06 δε λυπάσαι για το τι θα φάει ο προεδρος Χριστουγεννιάτικα... Παλιόπαιδο..
Μήπως σπάς και βιτρίνες;;;

Ανώνυμος είπε...

Δέσποινα, παντού το ίδιο έργο παίζεται με τις ίδιες ακριβώς τακτικές και επικοινωνιακές ντρίπλες...Θυμίζω 16 Αυγούστου 08 θετική η ΡΑΕ για λιθάνθρακα στο Μυτιληναίο. Μεγάλη Πέμπτη απόγευμα αλλάγή της άδειας συμπαραγωγής για το Μυτιληναίο. 23 Δεκεμβρίου αλλαγή απόφασης του ΚΑΣ για Χαιρώνεια. Και οι αιρετοί - κατά την άποψή μου- δυστυχώς δεν είναι και τόσο αποφασιστικοί...Η παρουσία τους και μόνο δεν αρκεί. Μόνη λύση η αφύπνιση του κόσμου

Ανώνυμος είπε...

Ούστ παλιάνθρωποι... Παρόλο που πρώτος διδάξας είναι ο πρόεδρος της κοινότητας Λαζάρου (εθεάθη ολομόναχος στα γραφεία του Μυτιληναίου) οπότε και οι πράξεις του μπορεί να είναι παράδειγμά προς μίμηση, οι Κυριακάτες είναι περήφανος κόσμος και όταν έρθει η ώρα θα το δείξουν..

Ανώνυμος είπε...

Εντυπωσιακό είναι πώς αλλάζουν και οι δημοσιογράφοι: αρκετές εφημερίδες (π.χ. Εθνος, Ελευθεροτυπία) αλλά και αρκετοί δημοσιογράφοι (π.χ. Κοντράρου- Ρασιά) το καλοκαίρι ήταν αναφανδόν υπερ ΕΝΕΛΚΟ και κατά ΚΑΣ. Τώρα όμως που το ΠΑΣΟΚ προσδοκά σε κυβέρνηση, ο φιλικός τύπος το είδε "λιγο αλλιώς" το θέμα. Πάλι αντιπολίτευση δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

Καλά απο τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ, είχαν πάει αρκετοί για να διαμαρτυρηθούν εναντίον του εργοστασίου. Απο το ΚΚΕ που ήταν; Τόσο νοικοκυρεύτηκαν ; κουραμπιέδες έφτιαχναν χθές;

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΥΓΑ

Ανώνυμος είπε...

Καλά, συναγωνιστές, δεν έγινε και τίποτα τραγικό και ανεπανόρθωτο. Μια μάχη χάθηκε, αν χάθηκε τελικά, θα το δούμε. Ίσως κάποτε να πανηγυρίζουμε για τη μάχη αυτή. Το μετερίζι του ΚΑΣ ήτανε ετοιμόρροπο, έμπαζε από παντού. Κάνουμε αναδίπλωση και σεισπειρωνόμαστε σε άλλο ή σε άλλα. Δόξα τω θεώ, υπάρχουν πολλά. Και πιό στέρεα και πιό κατάλληλα, σχεδόν ανίκητα. Κινητοποιήσεις, προσφυγές και άλλα ένδικα μέσα. Την ενότητά μας και το κέφι μας να διατηρήσουμε και να μεγαλώσουμε. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Πολλά γλέντια γίνονται αυτές τις μέρες. Να πάμε όλοι, να φάμε, να πιούμε και να πολεμίσουμε ενημερώνοντας τον κόσμο, με τα γραπτά και προφορικά επιχειρήματά μας που δεν μπορεί κανένας να τα νικήσει.

Ανώνυμος είπε...

Άσε τα συντρόφια του ΚΚΕ, έχουνε αρρωστήσει τώρα που η Αλέκα μας εξήγησε ότι όταν θα γίνει Η εξέγερση δε θα σπάσει ούτε τζάμι. Και τώρα τι θα κάνουνε όλοι αυτοί που έλεγαν ότι μόνο με τα όπλα θα φέρουμε την ανατροπή; Ούτε σφεντόνα δεν θα τους αφήσει να πιάσουν.
Εμειναν μόνο με τα καλά λόγια του Καρατζαφέρη.
Μεγάλη πίκρα.

Ανώνυμος είπε...

απο e-typos:

"Στη συνέχεια κατέθεσαν τις απόψεις τους οι εκπρόσωποι της εταιρίας και του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) ο οποίος προκήρυξε το σχετικό διαγωνισμό που κέρδισε η Enelco. Η συζήτηση από το αρχαιολογικό ενδιαφέρον μετατοπίστηκε σε θέματα ενέργειας αλλά και χημείας."

Εμάς δεν μας άφησαν ούτε μισή κουβέντα να πούμε για το περιβάλλον, την ενέργεια, το εθνικό συμφέρον, αλλά τους άλλους τους άκουγαν επι ώρες και μάλιστα τους ρωτούσαν αναλυτικά.

Είπε κανείς ότι έψαχναν για άλλοθι;

Αν να χαθείτε μίσθαρνα που το παίζετε και διανοούμενοι με στάτους

Δεν φταίτε εσείς, φταίμε εμείς που νομίζαμε ότι μπορεί και να σας πείσουμε

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ έχει την άποψη ότι αυτοί που πήγαν εκεί να διαδηλώσουν κατά του Κοπελούζου δεν είναι αγωνιστές.
Οι παραγματικοί αγωνιστές δεν πάνε αυθόρμητα ή με τηλεφωνικές και SMS συννενοήσεις, αλλά ειδοποιούνται από το ΠΑΜΕ και κινητοποιούνται με τάξη και ηθική συντεταγμένα, λένε τα σταθερά και διαχρονικά συνθήματα του ΚΚΕ και αποχωρούν επίσης συντεταγμένα μη σπάσουν τις γόβες τους, αφήνοντας τους αλήτες που μένουν πίσω να μαλώνουν με την αστυνομία.
Τώρα πότε θα αγωνιστούν ενάντια στον Κοπελούζο;
Μα φυσικά όταν με το καλό φτιάξει το εργοστάσιο, και αν δεν αγοράζει "κρυφά" κουπόνια του ΚΚΕ.

Εξ άλλου όλοι οι Κοπελούζοι θα εξαφανιστούν μόλις τα 6.000.000.000 των κατοίκων της γης καταλάβουν και πιστέψουν στα μυνήματα του επαναστατικού ΚΚΕ και της επίσης επαναστάτριας Αλέκας.
Μέχρι τότε μόκο, λούφα και κονόμα σύντροφοι, που κάνατε τους αριστερούς να ντρέπονται για λογαριασμό σας.

Ανώνυμος είπε...

Τι να κάνει σύντροφοι το ΚΚΕ εκεί πέρα;
Να πάει κάπου που δε φαίνεται;
Και ποιόν θα στρατολογήσει εκεί πέρα; Τον Καράμπελα;
Αν ήταν για κανα σχολειάκι μήπως τσιμπολογήσουμε κανα πιτσιρίκι ναι. Αλλιώς τι αγώνας είναι αυτός;

Ή μήπως το ΚΚΕ έχει άλη άποψη για το ενεργειακό και γιαυτό απέχει;
Ασ το πεί καθαρά...

Ανώνυμος είπε...

Κ.Α.Σ ή.......... CASH

Καλό θα ήταν να γνωρίζαμε και τα ονόματα ποιοί ά λ λ α ξ α ν γνώμη απο τον Ιούλιο έως σήμερα (πλήν ενός Παναγιώτη Βαλαβάνη.
Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.)
έτσι για την Ιστορία .....μόνο για τον "Λέοντα" θα μαθαίνουμε; για τις μαϊμούδες τίποτα;

http://www.yppo.gr/0/kas/kas.meli_gr.jsp

Ανώνυμος είπε...

Αυτούς τους έχω βαρεθεί

Τις κρύες γυναίκες που με χαϊδεύουν,τους ψευτοφίλους που με κολακεύουν,που απ’ τους άλλους θεν παλικαριάκι οι ίδιοι όλο λερώνουν τα βρακιά,σ’ αυτήν την πόλη που στα δυο έχει σκιστεί,
τους έχω βαρεθεί.
Και τι θα χάναμε χωρίς αυτούς όλους,τους γερμανούς τους προφεσόρους,που καλύτερα θα ξέρανε πολλά,αν δεν γεμίζαν ολοένα την κοιλιά,υπαλληλίσκοι φοβητσιάρηδες, δούλοι παχιοί, τους έχω σιχαθεί. τους έχω βαρεθεί.
Κι οι δάσκαλοι της νεολαίας γδαρτάδες,κόβουν στα μέτρα τους τους μαθητάδες,κάθε σημαίας πλαισιώνουν τους ιστούς,με ιδεώδεις υποτακτικούς,
που είναι στο μυαλό νωθροί,
μα υπακοή έχουν περισσή,
τους έχω βαρεθεί.
Κι ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος,
κέρδος ποτέ μα από παθήματα χορτάτος,
που συνηθίζει στην κάθε βρωμιά,
αρκεί να έχει γεμάτο τον ντορβά
κι επαναστάσεις στ’ όνειρά του αναζητεί,
τον έχω βαρεθεί.
Κι οι ποιητές με χέρι υγρό,
υμνούνε της πατρίδας τον χαμό,
κάνουν με θέρμη τα στοιχειά στιχάκια,
με τους σοφούς του κράτους τα ‘χουνε πλακάκια,
σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,
τους έχω βαρεθεί.
Κι οι ποιητές με χέρι υγρό,
υμνούνε της πατρίδας τον χαμό,
κάνουν με θέρμη τα στοιχειά στιχάκια,
με τους σοφούς του κράτους τα ‘χουνε πλακάκια,
σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,
τους έχω σιχαθεί.
Σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,


Βόλφ Μπίρμαν(μετάφρ.Δημοσθένης Κούρτοβικ)

(τους άρμοζε .... λιντσάρισμα)

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Μωρέ "Χαιρώνεια" που τους χρειάζεται... να μη μείνει ούτε ένας τους...
Καλό αγώνα φίλοι