Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Μόνο εμείς γνωρίζαμε για το εργοστάσιο καύσης;

Γράφαμε ....

Παρασκευή, 20 Ιούνιου 2008
Πόση μόλυνση αντέχει η Θήβα;
Μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας, που θα αξιοποιεί δευτερογενή καύσιμα από μονάδες επεξεργασίας αστικών απορριμμάτων, σε πρώτη φάση, από τη μονάδα μηχανικής ανακύκλωσης στα Λιόσια και σε δευτερευόντως από ανάλογες μονάδες που θα γίνουν στη Βοιωτία και στην Εύβοια, δημιουργείται δίπλα στον ΧΥΤΑ Θήβας και πιθανότατα σε μικρή απόσταση απο το Νοσοκομείο Θηβών. Διαβάστε την προηγούμενη ανάρτηση.Αξίζει να σημειωθεί ότι η μονάδα σχεδιάζεται απο την εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ (συμφερόντων Μπόμπολα) εταιρεία που έχει μέχρι στιγμής προκριθεί στους διαγωνισμούς για την κατασκευή των ΧΥΤΑ σε Θήβα και Λιβαδειά, με διαδικασίες που έχουν εγείρει ερωτηματικά στις δύο πόλεις.

και διεκδικούσαμε ....
30 Ιανουαριου 2009
Συνέντευξη τύπου: Τι ζητάμε- τι προτείνουμε (απόσπασμα ) Ανάμεσα στα αιτήματά μας ήταν:
- Να αποτραπεί η δημιουργία του εργοστάσιου καύσης σκουπιδιών στη Θήβα για το οποίο έγινε αίτηση από τον όμιλο Μπόμπολα και αφορά σκουπίδια της Αττικής.

Το αίτημα αυτό - μαζί με άλλα 30 συγκεκριμένα αιτήματα/προτάσεις - όχι μόνο το δημοσιοποιήσαμε, αλλά το στείλαμε στον Νομάρχη και το παραδώσαμε με τα χέρια μας στην Πρόεδρο του Ν.Σ. Β.Τσόνογλου (δείτε τι μας απάντησαν: Απάντηση της Β.Τσόνογλου στο αίτημα της Συμπαράταξης ) Φεβρουάριος 2009

Συνεπώς τα "δεν γνώριζα" και δεν "γνωρίζω" τι θέλει να κάνει η ΗΛΕΚΤΩΡ είναι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ.

Ο Νομάρχης Βοιωτίας, η Πρόεδρος του Ν.Σ., ο Δήμαρχος Θήβας και όσοι άλλοι εμπλέκονται ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ γιατί δεν ενημέρωσαν τους κατοίκους της Θήβας και της Βοιωτίας για τις προθέσεις της ΗΛΕΚΤΩΡ.
Γιατί ακόμη και σήμερα δεν μας ενημερώνουν για τη μελέτη της μονάδας.
Γιατί εαν διαφωνούν δεν έκαναν τίποτε για να το αποτρέψουν.

Για όλα αυτά πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΣΑΝ ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΘΙΑΣΩΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΙΣ 19-6-2009 ΣΤΟ ΙΝΤΡΕΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ. TO EΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΔΩ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ WTERT

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Ευχαριστούμε για την πληροφορία αν και το έχει κάνει παραπάνω απο σαφές.