Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Ομόφωνο ΟΧΙ για τη μονάδα καύσης στη Θήβα

Στην χθεσινή εκδήλωση στο Δημαρχείο της Θήβας, που διήρκεσε μέχρι αργά συμμετείχαν :

Εκπρόσωποι φορέων: ΕΛΜΕ Βοιωτίας, Ιατρικός Σύλλογος, Δικηγορικός Σύλλογος, εκπρόσωπος κίνησης «Πολίτες κατά του Λιθάνθρακα», Εκπρόσωποι ΙΤΑΠ, εκπρόσωποι από το «Δίκτυο για τη σωτηρία του Ασωπού και του Ευβοϊκού», εκπρόσωποι «Συμπαράταξης Βοιωτών για το Περιβάλλον» και «Θηβαίοι Πολίτες για το Περιβάλλον»
Βουλευτές: Γιαννάκης Μιχάλης
Δήμαρχοι: Σχηματαρίου, Τανάγρας,Θίσβης,Θεσπιών.
Κόμματα: Αντιπροσωπεία Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ.
Εκπρόσωπος Οικολόγων Πράσινων.
Νομαρχιακοί Σύμβουλοι: Αγγέλου Δημήτριος
Από το Δήμο Θήβας: Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαμής, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ Χαλβατζής, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γουρνής, Σκούμας, Κουρκούτης.
Ο πρόεδρος της ΔΕΠΟΔΑΘ κ. Τσοκανής.

Το ψήφισμα της εκδήλωσης:
Η επικείμενη εγκατάσταση εργοστασίου «θερμικής επεξεργασίας» ήτοι καύσης απορριμμάτων, τεραστίων ποσοτήτων και οι ολέθριες συνέπειες για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής, δημιούργησε μεγάλη ανησυχία και κοινωνική αναστάτωση.
Όσοι/ες συγκεντρωθήκαμε, σήμερα Τετάρτη 15/07/09 στο Δημαρχείο της Θήβας, ήτοι φορείς της πόλης και της περιοχής, αφού ενημερωθήκαμε και ανταλλάξαμε απόψεις γι’ αυτό το τόσο σοβαρό και κρίσιμο ζήτημα

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ προς κάθε κατεύθυνση ότι:
1. Είμαστε αντίθετοι με την καύση, η οποία θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγείας στους κατοίκους της περιοχής, θα επιβαρύνει το περιβάλλον και θα αυξήσει κατακόρυφα τα τέλη καθαριότητας.
2. Είμαστε αντίθετοι στη μέθοδο της καύσης των απορριμμάτων που εντείνει την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής (ενδεικτικά εξασθενές χρώμιο, βαρέα μέταλλα, αέριοι ρύποι, τοξικά απόβλητα κλπ).
3. Είμαστε αντίθετοι στη μέθοδο της καύσης των απορριμμάτων που θα ακυρώσει κάθε προσπάθεια πραγματικής ανακύκλωσης με συμμετοχή των πολιτών.
4. Είμαστε αντίθετοι στη μέθοδο της καύσης των απορριμμάτων, η οποία θα συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
5. Είμαστε αντίθετοι με την εγκατάσταση μιας τόσο ρυπογόνου βιομηχανίας, η οποία θα εξελιχθεί προοπτικά σε μια βραδυφλεγή « βόμβα» στα θεμέλια της πόλης και θα μετατρέψει -μαζί με τις άλλες ρυπογόνες βιομηχανικές και ενεργειακές δραστηριότητες- τη Βοιωτία σε σκουπιδότοπο.
6. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και διατρανώνουμε τη θέλησή μας να αγωνισθούμε, όλοι μαζί, με κάθε πρόσφορο μέσο για την αποτροπή ενός τέτοιου εφιάλτη.
7. Διεκδικούμε μια διαχείριση των αποβλήτων που θα δίνει προτεραιότητα στην πρόληψη, την μείωση της ποσότητας των σκουπιδιών και την πραγματική ανακύκλωση – κομποστοποίηση για το σύνολο των απορριμμάτων.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν ψάχνατε τον Νομάρχη Βοιωτίας κ. Κλέαρχο Περγαντά είχε πάει να πανηγυρίσει στο Κάστρο συνοδευόμενος από τον Αντινομάρχη κ. Νίκο Παπαναγιώτου, τον Νομαρχιακό Σύμβουλος κ. Γιώργο Παπαργύρη και τον Διευθυντή της ΝΑΒ και Νομαρχιακό Σύμβουλο κ. Κώστα Μπακομήτρο

Ανώνυμος είπε...

το ψηφισμα ειναι γλυκαναλατο, όπως ειπα αλλου. είναι απλη έκεθση περιγραφής. κριμα οι τόσοι που συμμετειχαν και είπαν αυτα τα ανοστα. έτσι με κοροιδεύει η ΗΛΕΚΤΩΡ.τι να κανω τις αρνησεις, να δεν μπω στο ψητό. τις πταίει;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΙ Η ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΑΪ ΤΟΥΣ. ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΑΒΕΥΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΚΟΜΗΤΡΟ ΜΟΝΙΜΟ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΩΡΑΙΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. ΑΥΤΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ. ΑΣΕ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Γράφτηκε, ότι Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΣΑΝ ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΘΙΑΣΩΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΙΣ 19-6-2009 ΣΤΟ ΙΝΤΡΕΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ. TO EΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΔΩ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ WTERT.
Ασχοληθηκατε με αυτο το θέμα ή το αφήσατε για αλλη φορά, γιατι είναι πολύ σοβαρό, όπως φαίνεται απο την εισήγηση που υπάρχει στην ημερίδα. Για να βάλουμε και οι πολιτες τα πράγματα στη θεση τους, με τους θιασώτες της καύσης. Άστε τον Νομάρχη και τον Μπακομήτρο και τους άλλους να χορεύουν, αφου δεν τους νοιάζει που γυρνάνε τις μελέτες πίσω, αν είναι έτσι, χωρις να κρατανε αντιγραφα ή να τις ρίξουν μια ματιά. Αυτα δεν τα ξερουν, αλλα ξερουν για πανηγυρια.

Δ.Σπ. είπε...

Ανώνυμε 10.38, σκοπός της χθεσινής συνάντησης ήταν να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συστράτευση ενάντια στην μονάδα του κ.Μπόμπολα.
Αυτός είναι ο στόχος και αυτός είναι ο ισχυρός αντίπαλος.

Δεν ξέρω γιατί το ψήφισμα σου φαίνεται γλυκανάλατο. Το ψήφισμα λέει Οχι στην καύση, αποκλείοντας οποιαδήποτε μονάδα καύσης, παρά το γεγονός ότι τόσο η δημοτική αρχή Θήβας όσο και πολλοί άλλοι αιρετοί στο νομό παρότι λένε όχι (τουλάχιστον τώρα) στην μονάδα της Ηλέκτωρ λένε ναι στην καύση με διάφορα επιχειρήματα. π.χ. μετά απο ανακύκλωση, μόνο τα δικά μας κ.ο.κ.

Και τέλος μην ξεχνάς ότι το θέμα της Ηλέκτωρ το καταγγείλαμε σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους και απο τις καταγγελίες αυτές έγινε γνωστό στο Νομό.

Όσο για το τις πταίει; έχουμε απαντήσει και στα τοπικά ΜΜΕ και με ανακοινώσεις αλλά και στην χθεσινή εκδήλωση και εαν ήσουν εκεί θα είχες ίδια άποψη.

Δ.Σπ. είπε...

Ανώνυμε 10:46 τις απόψεις του Δημάρχου Θήβας τις γνωρίζουμε γιατί πολλές φορές έχει διατυπώσει ανάλογες (είδαμε και τη σχετική εισήγηση).
Όσο για το ρόλο του ιδίου και του Νομάρχη Βοιωτίας, έχουμε ασχοληθεί επαρκώς. Ποιός νομίζεις ότι έψαξε την μελέτη, βρήκε ότι είχε έρθει στη Νομαρχία, διέψευσε επανειλημένα δημόσια τον Νομάρχη που έλεγε ότι δεν την είχαν, βρήκε και δημοσιοποίησε στοιχεία για το περιεχόμενο της μελέτης και οργάνωσε τη χθεσινή εκδήλωση;