Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Τι μαγειρεύεται στον Ελικώνα;

Μια περίεργη κατάσταση επικρατεί στο θέμα της επέκτασης των αιολικών πάρκων στο “Περδικοβούνι” και την “Καλύβα - Τούμπα” του δήμου Κορώνειας. Όλες οι διαδικασίες φαίνονται να κινούνται αργά και να πηγαίνουν προς τα πίσω. Τι έγινε, άραγε, και ξεθύμανε η φούρια του φθινοπώρου; Αυτή που οδήγησε στις τραγελαφικές ιστορίες της συζήτησης με ελλιπή μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, στις συνεδριάσεις – εξπρές του δημοτικού συμβουλίου Κορώνειας και στην ανεπανάληπτη θετικό-αρνητική απόφαση του (“έχουν γνώση οι φύλακες”) νομαρχιακού συμβουλίου.

Το κλειδί της εξήγησης φαίνεται να βρίσκεται στην κάθετα αρνητική γνωμοδότηση του δασαρχείου Λιβαδειάς για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θέση “Τούμπα” (Παλιοβούνα), η οποία έχει ανατρέψει το σκηνικό της βεβιασμένης προώθησης της αδειοδότησης. Είναι γνωστό ότι οι επεκτάσεις αποτελούν ένα ενιαίο έργο, με κοινή μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Άρα, κάθε εμπλοκή σε οποιοδήποτε σημείο (π.χ. “Τούμπα”) μπλοκάρει όλο το έργο.

Περισσότερα στο blog Στη σκιά του Ελικώνα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Parakalw grafte kati kai gia ton kithairwna...
Sthn Boiwtia einai ki aytos.
Kai ekei exoyn problhmata me ta aiolika "Parka" par olo poy o dhmos Plataivn exei parei arnhtikh thesh (Dhmotiko symboyleio me Pshfoys 12/1)

Ανώνυμος είπε...

στείλτε μας ένα e-mail ή κάποιο τηλέφωνό σας στο symparataxi@gmail.com